Jaké štěňátko - menší na zahradu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26833
1.9.14 16:04

@andriaana Ahoj, záleží, jak moc malého chcete. Ono z těch opravdu malých nevyberete, aby mohl být celoročně venku, ve střední velikosti už je více možností - australský ovčák, bordercolie, chodský pes, zmínění retrieveři…tyto bych doporučila k dětem, budou super mazlíci. Já mám psy taky celoročně venku (máme bernského salašnického a australské ovčáky). Každopádně až vyberete, doporučuju koupit pejska s PP, mnohdy vyjde stejně, jako bez PP a je to přeci jen lepší. Pokud ho chcete jen na mazlíka, tak by to mohl být i nějaký nestandartně zbarvený. No a nebo co zkusit prolustrovat útulky? Mají tam i štěňátka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
1.9.14 16:06
@Reinka píše:
@andriaana Ahoj, záleží, jak moc malého chcete. Ono z těch opravdu malých nevyberete, aby mohl být celoročně venku, ve střední velikosti už je více možností - australský ovčák, bordercolie, chodský pes, zmínění retrieveři…tyto bych doporučila k dětem, budou super mazlíci. Já mám psy taky celoročně venku (máme bernského salašnického a australské ovčáky). Každopádně až vyberete, doporučuju koupit pejska s PP, mnohdy vyjde stejně, jako bez PP a je to přeci jen lepší. Pokud ho chcete jen na mazlíka, tak by to mohl být i nějaký nestandartně zbarvený. No a nebo co zkusit prolustrovat útulky? Mají tam i štěňátka :palec:

Australák nebo BOCka jen na mazla? Chudák! 8o To bude rozkousaná bouda do týdne a podhrabaný plot. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
1.9.14 16:09
@Litta píše:
Australák nebo BOCka jen na mazla? Chudák! 8o To bude rozkousaná bouda do týdne a podhrabaný plot. ;)

Máš zkušenost? Já ano a věř, že i australák umí odpočívat a na procházku psa snad brát budou, to beru jako takovou samozřejmou věc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
1.9.14 16:12

@Reinka Ale ne všichni s velkou zahradou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
1.9.14 16:12

@Reinka Já to právě za samozřejmost neberu, bohužel. :| A odpočívat by se měl naučit každý pes, ale stačí australákovi jedna procházka denně a jinak zahrada a bouda? Možná kotec? Bez jakékoli smysluplné činnosti, která zaměstná i hlavu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
1.9.14 16:13

To je jasné, že když je velká zima tak ho dáme do garáže, dělali jsme to tak i u našeho předchozího pejska. a máme ho mít v plánu na zahradě a bude naučený aby mohl se starším synem i před dům, samozřejmě plus procházky. jsme skoro pořád s dětmi venku, takže se nemusíte bát, že pes bude uvázaný půl dne u boudy. a myslíte siže ten váš pejsek nestrádá když jste půl dne v práci a je zavřený na bytě? tak pak nevím co je týrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
1.9.14 16:17
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
1.9.14 16:18
@Litta píše:
@Reinka Já to právě za samozřejmost neberu, bohužel. :| A odpočívat by se měl naučit každý pes, ale stačí australákovi jedna procházka denně a jinak zahrada a bouda? Možná kotec? Bez jakékoli smysluplné činnosti, která zaměstná i hlavu? :think:

Ano. Muselo to přežít i štěně AUO, měla jsem první těhotenství rizikový, ležela jsem, směla jen na wc. Pak mi trvalo zajet se s miminem… a nikdy nic nezničila, nevyváděla atd. :nevim: Je pravda, že venku nebyla sama, ale znám i několik AUO, s kterými lidi nic nedělají a jsou v pohodě. A co si budeme nalhávat, vzhledem k tomu, jak rapidně zájem o toto plemeno stoupá, tak takto bude hodně psů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
1.9.14 16:21
@andriaana píše:
To je jasné, že když je velká zima tak ho dáme do garáže, dělali jsme to tak i u našeho předchozího pejska. a máme ho mít v plánu na zahradě a bude naučený aby mohl se starším synem i před dům, samozřejmě plus procházky. jsme skoro pořád s dětmi venku, takže se nemusíte bát, že pes bude uvázaný půl dne u boudy. a myslíte siže ten váš pejsek nestrádá když jste půl dne v práci a je zavřený na bytě? tak pak nevím co je týrání.

Tak to už zní lépe. ;) Musíš tu napsat všechny detaily, jinak to opravdu pro lidi, co vás neznají, zní děsivě, tak se nezlob. :kytka:
On pes dost času prospí, ale jde právě o to vyběhání v čase, kdy už je vyspaný. A to se u lidí se zahradou až tak nevidí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
1.9.14 16:23

Ono pokud má pes dobrou zateplenou boudu tak klidně venku. máme 13letého jezevčíka celoročně od mala venku ale boudu má zateplenou v kůlně a plnou sena. a zima mu není ani v -20.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
1.9.14 16:24

@Reinka Píšeš musela přežít. Takže víš, že to není ideální stav. A navíc má nejspíš psího parťáka? ;) jasně že to zvládne, to ničení bylo spíš na BOCku, ty jsou v tomhle údajně horší. :mrgreen: My právě po australákovi pokukujeme proto, že chceme aktivního psa na práci, ale zároveň aby se nezjančil, když odpadnem třeba kvůli nemoci a zvládneme jen vyběhnout kolem domu. Naučit psa odpočívat je potřeba. Ale nesmí být ve standby módu celý život no. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
1.9.14 16:30
@Litta píše:
@Reinka Píšeš musela přežít. Takže víš, že to není ideální stav. A navíc má nejspíš psího parťáka? ;) jasně že to zvládne, to ničení bylo spíš na BOCku, ty jsou v tomhle údajně horší. :mrgreen: My právě po australákovi pokukujeme proto, že chceme aktivního psa na práci, ale zároveň aby se nezjančil, když odpadnem třeba kvůli nemoci a zvládneme jen vyběhnout kolem domu. Naučit psa odpočívat je potřeba. Ale nesmí být ve standby módu celý život no. ;)

:palec: :palec: nojo, já to beru z toho pohledu, že bych nedala štěně lidem, co by s ním minimálně nechodili na ty procházky + nějaký to házení míčku, základní povely. To je minimum pod co nejdu a štěně nedám. A ano, vím, že to není ideální stav, já se psy pracuju, mám i pracáčka z USA…no jsou to miláčci :srdce: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
1.9.14 16:31

Jo jinak, když jsme u těch krátkosrstých plemen, babička měla celoročně venku boxera, dožil se 13let :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
1.9.14 16:34

@Reinka No jasně, ale jak zajistíš, že to budou opravdu dělat… i po půl roce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
1.9.14 16:36
@j.a.n.i1 píše:
@Reinka No jasně, ale jak zajistíš, že to budou opravdu dělat… i po půl roce…

Jako chovatel mám právo (kupní smlouva) si psa odkoupit zpátky (za prodejní cenu), pokud nebudou splněny podmínky + pečlivě vybírat zájemce. Vím, že to není výhra, ale víc jako chovatel udělat nemůžu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný