Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@andriaana Ahoj, záleží, jak moc malého chcete. Ono z těch opravdu malých nevyberete, aby mohl být celoročně venku, ve střední velikosti už je více možností - australský ovčák, bordercolie, chodský pes, zmínění retrieveři…tyto bych doporučila k dětem, budou super mazlíci. Já mám psy taky celoročně venku (máme bernského salašnického a australské ovčáky). Každopádně až vyberete, doporučuju koupit pejska s PP, mnohdy vyjde stejně, jako bez PP a je to přeci jen lepší. Pokud ho chcete jen na mazlíka, tak by to mohl být i nějaký nestandartně zbarvený. No a nebo co zkusit prolustrovat útulky? Mají tam i štěňátka ![]()
@Reinka píše:
@andriaana Ahoj, záleží, jak moc malého chcete. Ono z těch opravdu malých nevyberete, aby mohl být celoročně venku, ve střední velikosti už je více možností - australský ovčák, bordercolie, chodský pes, zmínění retrieveři…tyto bych doporučila k dětem, budou super mazlíci. Já mám psy taky celoročně venku (máme bernského salašnického a australské ovčáky). Každopádně až vyberete, doporučuju koupit pejska s PP, mnohdy vyjde stejně, jako bez PP a je to přeci jen lepší. Pokud ho chcete jen na mazlíka, tak by to mohl být i nějaký nestandartně zbarvený. No a nebo co zkusit prolustrovat útulky? Mají tam i štěňátka
Australák nebo BOCka jen na mazla? Chudák!
To bude rozkousaná bouda do týdne a podhrabaný plot. ![]()
@Litta píše:
Australák nebo BOCka jen na mazla? Chudák!To bude rozkousaná bouda do týdne a podhrabaný plot.
Máš zkušenost? Já ano a věř, že i australák umí odpočívat a na procházku psa snad brát budou, to beru jako takovou samozřejmou věc ![]()
@Reinka Já to právě za samozřejmost neberu, bohužel.
A odpočívat by se měl naučit každý pes, ale stačí australákovi jedna procházka denně a jinak zahrada a bouda? Možná kotec? Bez jakékoli smysluplné činnosti, která zaměstná i hlavu? ![]()
To je jasné, že když je velká zima tak ho dáme do garáže, dělali jsme to tak i u našeho předchozího pejska. a máme ho mít v plánu na zahradě a bude naučený aby mohl se starším synem i před dům, samozřejmě plus procházky. jsme skoro pořád s dětmi venku, takže se nemusíte bát, že pes bude uvázaný půl dne u boudy. a myslíte siže ten váš pejsek nestrádá když jste půl dne v práci a je zavřený na bytě? tak pak nevím co je týrání.
@Litta píše:
@Reinka Já to právě za samozřejmost neberu, bohužel.A odpočívat by se měl naučit každý pes, ale stačí australákovi jedna procházka denně a jinak zahrada a bouda? Možná kotec? Bez jakékoli smysluplné činnosti, která zaměstná i hlavu?
Ano. Muselo to přežít i štěně AUO, měla jsem první těhotenství rizikový, ležela jsem, směla jen na wc. Pak mi trvalo zajet se s miminem… a nikdy nic nezničila, nevyváděla atd.
Je pravda, že venku nebyla sama, ale znám i několik AUO, s kterými lidi nic nedělají a jsou v pohodě. A co si budeme nalhávat, vzhledem k tomu, jak rapidně zájem o toto plemeno stoupá, tak takto bude hodně psů…
@andriaana píše:
To je jasné, že když je velká zima tak ho dáme do garáže, dělali jsme to tak i u našeho předchozího pejska. a máme ho mít v plánu na zahradě a bude naučený aby mohl se starším synem i před dům, samozřejmě plus procházky. jsme skoro pořád s dětmi venku, takže se nemusíte bát, že pes bude uvázaný půl dne u boudy. a myslíte siže ten váš pejsek nestrádá když jste půl dne v práci a je zavřený na bytě? tak pak nevím co je týrání.
Tak to už zní lépe.
Musíš tu napsat všechny detaily, jinak to opravdu pro lidi, co vás neznají, zní děsivě, tak se nezlob. ![]()
On pes dost času prospí, ale jde právě o to vyběhání v čase, kdy už je vyspaný. A to se u lidí se zahradou až tak nevidí. ![]()
Ono pokud má pes dobrou zateplenou boudu tak klidně venku. máme 13letého jezevčíka celoročně od mala venku ale boudu má zateplenou v kůlně a plnou sena. a zima mu není ani v -20.
@Reinka Píšeš musela přežít. Takže víš, že to není ideální stav. A navíc má nejspíš psího parťáka?
jasně že to zvládne, to ničení bylo spíš na BOCku, ty jsou v tomhle údajně horší.
My právě po australákovi pokukujeme proto, že chceme aktivního psa na práci, ale zároveň aby se nezjančil, když odpadnem třeba kvůli nemoci a zvládneme jen vyběhnout kolem domu. Naučit psa odpočívat je potřeba. Ale nesmí být ve standby módu celý život no. ![]()
@Litta píše:
@Reinka Píšeš musela přežít. Takže víš, že to není ideální stav. A navíc má nejspíš psího parťáka?jasně že to zvládne, to ničení bylo spíš na BOCku, ty jsou v tomhle údajně horší.
My právě po australákovi pokukujeme proto, že chceme aktivního psa na práci, ale zároveň aby se nezjančil, když odpadnem třeba kvůli nemoci a zvládneme jen vyběhnout kolem domu. Naučit psa odpočívat je potřeba. Ale nesmí být ve standby módu celý život no.
nojo, já to beru z toho pohledu, že bych nedala štěně lidem, co by s ním minimálně nechodili na ty procházky + nějaký to házení míčku, základní povely. To je minimum pod co nejdu a štěně nedám. A ano, vím, že to není ideální stav, já se psy pracuju, mám i pracáčka z USA…no jsou to miláčci
![]()
Jo jinak, když jsme u těch krátkosrstých plemen, babička měla celoročně venku boxera, dožil se 13let ![]()
@Reinka No jasně, ale jak zajistíš, že to budou opravdu dělat… i po půl roce…
@j.a.n.i1 píše:
@Reinka No jasně, ale jak zajistíš, že to budou opravdu dělat… i po půl roce…
Jako chovatel mám právo (kupní smlouva) si psa odkoupit zpátky (za prodejní cenu), pokud nebudou splněny podmínky + pečlivě vybírat zájemce. Vím, že to není výhra, ale víc jako chovatel udělat nemůžu ![]()