Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@jannina1 píše:
No prave, kratkosrsta plemena na tohle dojedou.
Nase bigli holka je z utuku, brali jsme si ji v zime, byla v kotci a prijela totalne zachlazena. Museli jsme ji dat ATB, kortikoidy aby se z toho dostala.Mela kasel, zanet hrtanu a prudusek. Veterinarka rikala, ze to neni pes na celorocni pobyt venku.Do konce zimy musela byt v teple. A totez vsechny kratkosrsta plemena.
nevím co s tím všichni máte že psi jen a pouze domu do tepla..máme jezevčíka, krátkosrstého je venku v boudě járo, léto, podzim celý den a v zimě přes den venku občas jde za námi do tepla přes noc v domě..jinak máme ho na lovecké učely takže je i 8 hodin venku přes zimu na honu a snaší to v pohodě a ještě nestonal
A co si vzít nějakého z depozita, nebo útulku, kde ti mohou říci něco o povaze štěněte i to kam je vhodné? Já mám teda jen depozit s kočkama, ale právěže znám pak tu povahu, vím, která ta kočka se hodí i ven, ale která třeba jen domů. A věřím, že podobné to bude i se psíky.
A asi bych nekupovala štěně teď před zimou vědět, že půjde ven. Spíš bych počkala do jara a postupně navykla.
Na zahradu do boudy bych zvolila spíš psa typu Aljašský malamut, Huskyho, nějakýho ovčáka apod. Já osobně teda neuznávám když si někdo pořídí psa a má být jen venku i přes zimu. Mně je těch psů hrozně líto. Pes by měl přece hlídat smečku.. doma
Třeba otec přítele měli malamuta (minulý léto umřel, 17let) a ten chtěl být vyloženě na zahradě (do domu pes u nich stejně nesmí, ale náš si tam vždycky dělá co chce
) a nebyl problém, teď tam mají nově pětiletou labradorku a jsem zvědavá jak to ona bude snášet
Nevím, no.. a to ten pes nemůže být přes noc v baráku??
Jinak my máme pitbullteriéra a na zahradě by nepřežil ani jednu noc. V zimě je nalepenej na topení. Je to rozmazlenec, kterej spí v posteli. Zrovna teď chrápe pod peřinou ![]()
@kaja00 píše:
@Reinka Co delate s pejskama? Agillity, dog dancing?
Agility, pasení, sportovku, záchranařinu, doma nějaký triky, na víc teď není čas.
@Hr4sek22 píše:
Na zahradu do boudy bych zvolila spíš psa typu Aljašský malamut, Huskyho, nějakýho ovčáka apod. Já osobně teda neuznávám když si někdo pořídí psa a má být jen venku i přes zimu. Mně je těch psů hrozně líto. Pes by měl přece hlídat smečku.. domaTřeba otec přítele měli malamuta (minulý léto umřel, 17let) a ten chtěl být vyloženě na zahradě (do domu pes u nich stejně nesmí, ale náš si tam vždycky dělá co chce
) a nebyl problém, teď tam mají nově pětiletou labradorku a jsem zvědavá jak to ona bude snášet
Nevím, no.. a to ten pes nemůže být přes noc v baráku??
Jinak my máme pitbullteriéra a na zahradě by nepřežil ani jednu noc. V zimě je nalepenej na topení. Je to rozmazlenec, kterej spí v posteli. Zrovna teď chrápe pod peřinou
Ale tak to je taky z velký části o tom, jaký si to uděláš. U nás psi nemají do domu vstup zakázán, ale raději jsou venku, když je vezmu dovnitř, tak za chvíli stepují u dveří a chtějí ven.
@kaja00 píše:
@Reinka To je hezkyA to vse s jednim?
S fenkou dělám agility, pasení a sportovku, se psem vše ![]()
@Reinka Jj, to je jasný. Já bych brala barák se zahradou hned aby tam ten náš mohl skotačit, viset na laně apod. (musí mít denně alespoň 1× dvouhodinovku), ale bohužel na domek si ještě chvíli počkáme. Mně spíš je líto když vidím po zahradách všechny ty pejsky co se tam třepou, zvedají packy a v kastrolu zmrzlou vodu..
Já bych psa přes noc na zahradě nenechala (v zimě), ale každej to holt vidí jinak, no.. ![]()
@anubis25 píše:
nevím co s tím všichni máte že psi jen a pouze domu do tepla..máme jezevčíka, krátkosrstého je venku v boudě járo, léto, podzim celý den a v zimě přes den venku občas jde za námi do tepla přes noc v domě..jinak máme ho na lovecké učely takže je i 8 hodin venku přes zimu na honu a snaší to v pohodě a ještě nestonal
@Hr4sek22 píše:
@Reinka Jj, to je jasný. Já bych brala barák se zahradou hned aby tam ten náš mohl skotačit, viset na laně apod. (musí mít denně alespoň 1× dvouhodinovku), ale bohužel na domek si ještě chvíli počkáme. Mně spíš je líto když vidím po zahradách všechny ty pejsky co se tam třepou, zvedají packy a v kastrolu zmrzlou vodu..Já bych psa přes noc na zahradě nenechala (v zimě), ale každej to holt vidí jinak, no..
Já to mám taky tak, dokonce dcery ovčák se silným kožichem se hnal na noc ke kamnům a hlavně k lidem
Neumím si představit malýho JRT v zimě u boudy. I kdyby tam přežil, já osobně bych neměla dobrý pocit.Na co si takovýho psa tedy pořizovat, na hlídání není a když se ho tak štítím, že mu nemůžu udělat pelech ani v předsíni?
Pokud nelpíte na určitém plemeni nebo vlastnostech psa, tak bych šla do nějakého štěněte z útulku. Jeden z našich psů je voříšek, sice ne z útulku, ale je to moc vděčné a chytré stvoření. Osobně bych do zmiňovaného JRT ani bígla nešla, co znám JRT jsou to tvrdohlaví poděsové, aktivní, potřebují pevnější ruku jinak se rádi staví do vůdčí pozice. Bígla teda osobně neznám, jedni ho tu měli, ale dali ho pryč, co jsem četla, tak taky tvrdohlaví, útěkáři, což by při pobytu na zahradě asi nedělalo dobrotu.
Asi jsem blbec, ale mit psa jako mazla venku me prijde uhozeny bud je pes na hlidani venku nebo mazel co zije doma s rodinou ja bych psa ven nechtela to nemusim mit zadnyho
Asi jsem blbec, ale mit psa jako mazla venku me prijde uhozeny bud je pes na hlidani venku nebo mazel co zije doma s rodinou ja bych psa ven nechtela to nemusim mit zadnyho