Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahoj holky, zvažuji pořízení nosítka, byla jsem téměř rozhodnutá pro Manducu, ale teď o víkendu jsme jí vyzkoušeli a není to ono, navíc se mi nelíbí vzhledově.
Teď máme půjčené od Chicca, ale je jen do 9kg, malá přes 8kg, tak by nám dlouho nevydrželo. U toho mi zase vadí, že zapínání má malá přesně u pusinky, takže ho stále cucá a navíc bych nosítko potřebovala ještě víc utáhnout, ale už to bohužel víc nejde. ![]()
Které se osvědčilo vám? Ještě dodám, že malé je 6 měsíců. Děkuji.
Tak predne Chicco neni ergonomicke nositko, od toho bych dals ruce pryc ![]()
My mame Becco a spokojenost ![]()
Ja bych sla jednoznacne do ergonomickych nositek, takze chicco v zadnem pripade - v ergonomickem nositku je dite spravne podsazene, tudiz nevisi za rozkrok a zbytecne se nenamaha pater, da se nosit i na zadech i na boku a vydrzi mnohem dele.
krom manducy: (co presne neni ono?) existuje jeste beco, ergo a ceske kibi - prvni a to posledni je vzhledove super, ergo je vice podobne manduce, se mi zda.
da se nechat i nositko usit, treba na fleru.
jeste je taky moznost mei tai
Takovych diskuzi je tady uz vazne mraky, zkus se mrknout. Kazdopadne bych koukala po ergonomickem nositku. Kdyz vyberes cokoli z nosenideti.cz, tak ergonomicke bude. Pokud mas moznoust nekde zkusit, tak to bude nejlepsi. Ja mela manducu, byla jsem spokojena. Ted mame Kibi a taky super.
@Moni25 Chicco máme jen půjčené, aby jsme zjistlili, jestli v tom malá bude chtít vůbec být. No a jí se to líbí, tak chceme pořídit nějaké nové, tak zjišťuji jaké.
Kouknu na Becco co zmiňuješ. Děkuju.
@Stormay Já mám manducu a jsem s ní spokojená, co ti na ní vadilo, tedy krom vzhledu? Jinak pak existují další ergo nosítka, namátkou kibby (nebím jestli se přesně takhle píše), ergo, beco, princip hodně podobný jako manduca, ale liší se, takže chce vyzkoušet, co člověku sedne nejlépe. A pak existují batolecí nosítka, která jsou větší, ale tam přehled nemám, taky zatím pátrám.
Jinak to Chicco nebude ergonomické, takže to bych nedoporučovala.
Koukala jsi na KIBI? My se ho chystáme pořídit. Ale musíme počkat až bude volné na vyzkoušení ![]()
Mam uzka ramena a robustni nositka typu Manduca mi nesedela, nakonec jsem poridila Liliputi, je ergonomicke, ale mensi, ale byla jsem spokojena ![]()
@j.a.n.i1 v tu chvíli, když jsem ho měla na sobě, tak mi přišlo hrozně nepohodlné jak pro mě, tak pro malou. Ale možná to bylo tím, že mi to v obchodě rychle oblékli a člověk neměl čas si to pořádně vyzkoušet a upravit podle svého. Chci to nejlepší pro malou, takže bych překousla i to, že se mi nelíbí vzhledově. ![]()
@Petulinaxx Měla jsem stejný pocit!
@Alishia Kibi jsem neviděla, mrknu. ![]()
@poosleda Ne. Latka mezi nohama musi byt idealne od kolinka po kolinko.
Já mám manducu a bondolino a šátky, každé má něco do sebe. Určitě bych volila ergonomickou variantu, klokanka opravdu není to pravé pro záda dítěte a myslím, že ani pro ty tvoje.
Ale jinak co se týká žužlání, tak děti mi žužlaj nosítka, šátky, celkem běžně, manduca je na vnitřním kraji ohryzaná jak od myší
(ale nevadí mi to, je to tuším bavlna a len, teď nevím, zda dokonce bio nebo ne, ale žádný uměliny, tak ať si klidně hryznou)