Jakého pejska do bytu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3684
2.10.12 16:50

@valina1
Mopsík je vážně vděčné plemeno a myslím, že jsem někde i četla, že je to taková opička co zloděje přivítá s vrtěním ocásku :mrgreen: A opravdu u našich mopsů to tak bylo, hned přiběhli a vrtěli ocáskem i na cizý lidi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
2.10.12 16:51

Mopse mají rodiče, a oni jsou nadšení, mají už druhého v pořadí, předtím měli ještě Francouzského buldočka. Ten ale děti neměl příliš v lásce. Mopslíci jsou v pohodě, já ale tyhle plemena moc nemusím, takže my máme jorkšíra, bez PP a spokojenost, uřvaný moc není, jenom když někdo zazvoní na zvonek, tak to ječí jak střelený. Jinak je ale v pohodě, k dětem a do bytu ideál. Chlupy nepouští, to ten mops od našich je děs, tam fakt nemůžu přijít v ničem černém, jinak jsem celá od chlupů :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
2.10.12 16:52

@terezka24 jsou to miláčci…neublížili by, na jinýho pa se ani nepodívaj, toho našeho nechala v klidu i želva i kočky vbytě…
prostě pohodář

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
2.10.12 16:52
@alicik píše:
Zdravím všechny, Rozhodli jsme si pořídit domu(do bytu)pejska, spíše kvůli 1,5 ročnimu synovi.Chci něco menšího a líbí se mi bud bígl nebo yokšírek. Zkušenosti s pejskama nemám tak bych se ráda zeptala na názory. Předem děkuji

Nejde o byt či dům se zahradou - v tom je to jako u lidí - pokud má pes možnost si občas protáhnout tlapky, může s vámi klidně žít několik chrtů v garsonce.. Oni stejně, jak jdou do let, tak „zleniví“ všichni, nezávisle na plemenu.
Za důležité spíš považuji vybrat vhodnou rasu, která ma historicky/geneticky předpoklady k tomu stát se dobrým společníkem (nikoli hlídačem, či lovcem, či..) a v rámci ní pak konkrétní štěně, které vykazuje známky klidu a rozvahy..
Takže - 1. společenské plemeno a v rámci nich vybrat rasu, která je i „samovychovatelná“ - konkrétně mě teď z fleku jako ideální napadá Kavalír King Charles - ideální pejsek k dětem po všech stránkách..
Až se rozhodnete pro rasu, zajeďte se podívat na nejbližší výstavu, ať pejsky a jejich temperament vidíte naživo a potvrdíte si, že toto jsou opravdu oni.. No a pak už jen vybrat dobrého chovatele, abyste si odvezli zdravého a pohodového psa a jakmile budete z vrhu vybírat to svoje štěňátko, tak právě mimo jiné pozorovat, jak se chová - krčí se ustrašeně v koutku, nebo jde neohroženě k vám? Je to rychlík zbrklík, nebo spíš takový nemotorný míša? Zapojuje se do hry s ostatními, nebo se spíš něco kutí o samotě opodál… - Už u štěňěte takto zjistíte základní charakterové vlastnosti a pak už je jen na vás, zda si odvezete dominantní torpédo, ustrašenka, kliďase, cholerika, či cokoli jiného, co zrovna vám bude vyhovovat :)
Přeji hodně štěstí :palec:

• Citovat
  • Upravit
24798
2.10.12 16:53

Pořídit si psa kvůli dítěti je blbost, navíc pokud tomu dítku je rok a půl.

Když už pořizovat psa, tak kvůli sobě přece… Co s ním chcete dělat? Jen procházka kolem paneláku, nebo nějaké psí sporty, túry?

A k tak malému dítěti rozhodně něco „festovnějšího“ než čivavu atd. Kvůli bezpečí psa, ony ty děti moc rády zkouší, co všechno zvířátka vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130

@Michaela23 jo to je pravda- chlupy…nevyhoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis

Ještě jedna věc - pokud má být pejsek v bytě, vybírejte plemeno bez podsady. Jestliže mají psi podsadu, tak z nich chlupy padají, kudy chodí a byt prostě neuklidíš, i kdybys chtěla :zed:

• Citovat
  • Upravit
8566
2.10.12 16:54

Jestli s psama nemáš zkušenost tak bígla ne. Potřebuje velmi pevnou ruku a výchovu :lol: (jednoho máme )

Mě by spíš zajímalo, proč chceš psa pořizovat kvůli 1,5 letému dítěti? :think: Nebo jsem to špatně pochopila?

Příspěvek upraven 02.10.12 v 16:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
2.10.12 16:54

@valina1
Je to tak.
Rodiče na ty naše pořád vzpomínají, Rustánek umřel v loni ve 12 a Evženek před 2 roka nedožitých 16 let. :( Ale naštěstí máme fotky a videa a hlavně vzpomínky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
2.10.12 16:55
@levmah28 píše:
To si nemyslím.

Já taky ne, prostě jsou psi ustekany a němý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
2.10.12 16:56

Ja bych doporucila voriska z utulku nejlepe…jsou nejhodnesi..ucenlivy..nejsou tolik nemocni..ideal a ze tech stenatek po utulcich je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
2.10.12 16:57

Beagla ani krysaříka nee - oba máme v rodině a je to za trest :zed:
K takhle malému dítěni bych psa asi nepořizovala a ještě raději počkala. Ale když už jste se tak rozhodli, tak doporučuju něco klidného a nenáročného na pohyb.

My máme lhasu apso a nemůžu si ji vynachválit. Je to už náš druhý tenhle pes. Většinu dne prospí, neštěká, ale když je potřeba, tak hlídá. že by zrovna milovala děti, to se říct nedá, spíš je toleruje :-) Nikdy by jim neublížila, ale nehraje si s nima a je raději, když jí dají pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
2.10.12 16:58
@mikitaa píše:
Ja bych doporucila voriska z utulku nejlepe…jsou nejhodnesi..ucenlivy..nejsou tolik nemocni..ideal a ze tech stenatek po utulcich je..

Ano to je pravda. Koukni třeba sem : www.toulavetlapky.cz

http://www.facebook.com/toulavetlapky?… . Mívají krásná štěňátka.

• Citovat
  • Upravit
823
2.10.12 16:59
@levmah28 píše:
To si nemyslím.

Já jsem stejného názoru,80% je vliv člověka, výcvik, socializace a zbytek je genetika-čili i vlastnosti, jako je labilita a nebo povahové rysy, které jsou u toho plemene dané šlechtěním. Pokud je chov kvalitní, psi jsou s PP, sleduje se nežádoucí chování u potomků a kavlitní chovatel tohle vše zmapované má, tak potom zbylé chyby dělá člověk. Ty dostaneš štěně s čistým štítem, to co ho naučíš a jak ho vychováš, takového budeš mít v závěr psa. Když budu chtít udělat ze psa bojácného agresora, budu ho řezat hlava nehlava a pak bude jedno, jestli to bude vlčák nebo bišon, žádný pes nemá k agresi předpoklady. Hlavně my tvoříme konečnou povahu a vychování svého psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
2.10.12 17:00

Tak já mám dva bišonky a když je pravidelně češu, tak nepouští chlupy, prý jsou vhodní i pro alergiky…jsou to takový třeštidla, ale tolik neštěkají a rádi se mazlí…a bígla taky nedoporučuju, potřebuje hodně pohybu, je to lovecký a těžko ovladatelný pes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný