Jakého pejska do bytu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
779
2.10.12 17:49
@janka_zdenka píše:
Zakladatelko, jseš si jistá, že pořízení psa nyní je správná volba? Píšeš, že chceš psa kvůli 1,5 ročnímu dítěti. Tohle je špatné uvažování. Pes není záležitost na rok či dva, ale je to otázka 10-15 let. Ze svých dlouholetých zkušeností mohu říct, že 90% malých psů štěká (ať už v paneláku nebo při setkání s větším psem), nehledě na to, že malý pes není pro tak malé dítě vhodné a to z jednoho prostého důvodu - děti dost často máchají rukama a dělají prudké pohyby, tudíž by snadno mohlo dojít ke zranění psa. Počkej, aby bude dítě o něco starší, dost nerada bych tu za měsíc viděla diskuzi, že se chceš psa zbavit, neboť mu dítě nevědomky ublížilo a pes ho kousnul/škrábnulps. neber to ve zlém, ale uhlídat tak malé dítě a psa není jednoduché a ke zranění může dojít velmi snadno.

Tak já tedy fenu pořizovala k 2r synovi a jsem moc ráda, že jsem to udělala..jsou nerozlučná 2ka a nedají na sebe dopustit..fence byli 2měs a překpokládám, že si zakladatelka nebude pořizovat dospělého psa ale malé štěně..a nedokážu si představit, že štěně kousne, možná je to tím, že mam právě toho buldočka ten by nekousnul nikdy..ale jako děti jsme měli také psy..a nikdy nás žádný nekousnul..pokud je na dítě zvyklý odmalinka tak to prostě něudělá…za druhé předpokládám, že je zakladatelka normální a bude dítě vést k tomu jak se ke zvířeti chovat :roll: malej dokud to pořádně nepochopil nebyl s fenou sám.. :nevim:
Myslim si, že zakladatelka si chce psa pořídit, takže má asi všechna pro a proti rozmyšlena, a teď chce slyšet zkušenosti ostatních lidí s dítětem a psem.. nechápu, proč se vždycky musí najít nějkej rejpal :zed:, kterej asi ani psa nemá ale hlavně že dává chytré rady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
2.10.12 17:49

Já bych to spíš viděla, jak tak malému dítěti vysvětlit, jak může a nemůže s pejskem manipulovat. Děti v tomto věku nemají ještě takový cit. Někteří psi se s věkem naučí, se od malých dětí držet dál. Neublíží, ale raději se vzdálí a v tomto věku děti tak nějak začínají chodit a uhlídat štěně a dítě bude náročnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
2.10.12 17:53
@ivulk píše:
Tak já tedy fenu pořizovala k 2r synovi a jsem moc ráda, že jsem to udělala..jsou nerozlučná 2ka a nedají na sebe dopustit..fence byli 2měs a překpokládám, že si zakladatelka nebude pořizovat dospělého psa ale malé štěně..a nedokážu si představit, že štěně kousne, možná je to tím, že mam právě toho buldočka ten by nekousnul nikdy..ale jako děti jsme měli také psy..a nikdy nás žádný nekousnul..pokud je na dítě zvyklý odmalinka tak to prostě něudělá…za druhé předpokládám, že je zakladatelka normální a bude dítě vést k tomu jak se ke zvířeti chovat :roll: malej dokud to pořádně nepochopil nebyl s fenou sám.. :nevim:
Myslim si, že zakladatelka si chce psa pořídit, takže má asi všechna pro a proti rozmyšlena, a teď chce slyšet zkušenosti ostatních lidí s dítětem a psem.. nechápu, proč se vždycky musí najít nějkej rejpal :zed:, kterej asi ani psa nemá ale hlavně že dává chytré rady :lol:

To jsem si prvně myslela taky a to už byl syn starší, že si spolu i pohrají. Jenže ony ti štěňátka mají zoubky, jak jehličky a pár těch kousanečků nebo okusování taky uštědří. A nic přijemného to není. Takže ty první měsíce docela záhul. Vychovávat psa, že nesmí kousat, do toho utěšovat plačící dítě, že pejsek si jen tak hraje a že za to nemůže, že má tak špičaté zoubky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
2.10.12 17:56

@Nicki.Minaj tak je jasný, že má jehličky, ale nikdy to neni kousnutí v pravém slova smyslu.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
2.10.12 17:58
@ivulk píše:
@Nicki.Minaj tak je jasný, že má jehličky, ale nikdy to neni kousnutí v pravém slova smyslu.. ;)

to ne, ale i tak to bolí a škrábe. A 1,5leté dítě se miniálně lekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jennie
2.10.12 18:00
@ivulk píše:
Psovi je úplně jedno jestli je na zahradě nebo v bytě..jde o to jak se mu páníček věnuje ve volném čase..stejně většinu dne prospí…taky jsem zvažovala to stejné a nakonec vyhrál francouzský buldoček..je to plemeno, které neštěká..chová se výlučně v bytě a je to prostě společenský čelen rodiny…vřele doporučuji.. a s výcvikem taky nemusíte mít starosti..maximálně někoho ulíže k smrti :-D
Čau! Potvrzuji :D Máme skoro tříletého buldočka a dcerku 8měsíců a už teď jsou nejlepší kámoši, navzájem si berou hračky…nebojím se malou nechat na zemi-jen ji olízne, provokuje ji ke hře…je to sranda, často je spolu natáčím.
  • Citovat
  • Upravit
105
2.10.12 18:04

Ahoj, já jsem taky pro buldočka nebo mopse. Úžasný je teda boxer, to je moje srdeční záležitost, ale ten už je samozřejmě větší. Jinak také shi-tzu by nemusel být špatný… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5606
2.10.12 18:22

Ahojky máme doma dva kavalírky 2 a 1rok staří a Lukymu je jeden rok a dva měsíce a jsou to všichni kamarádi. Pokud chce pes spát tak se schová a když vyžaduje pozornost tak nosí lukymu hračky aby mu je házel nebo s nimi utíkal jak už to děti dělají. Taky mu musíme neustále vysvětlovat, že nesmí tahat a štípat pejska holt to ty děti dělají. Kavalíři jsou super k dětem jsou moc hodní, tuliví a vděční. Strašně dobře se cvičí za dva až čtaři dny uměli sednout, lehnout, podat packu, zůstat stát, čekat u jídla než dostanou povel. Jediná nevýhoda je že mají období kdy jim více padají chlupy a tak co dva dny musíme vysavat, ale to je to nejmenší. Taky je třeba myslet na to, že jak pojedete na dovču, kde pejska dáte? Je to velká zodpovědnost, poplatek za psa :roll:,injekce, nedej bože nějaká nemoc to se penízky jen kutálejí, žrádlo a taky ze startu počůraný byt. Časté venčení než se pejsek naučí čůrat v intervalu kdy ho budete venčit, my venčíme4×. Je to docela dost náročné a ještě když je doma rok a půl staré dítko které je určitě živější :pankac:.Nechci tě strašit, ale do půl roku věku psa je to dost náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
2.10.12 18:43

Ahojky, já nechci radit, spíš napíšu svoji zkušenost a třeba pomůže.
Taky jsem stála před tímhle rozhodováním / teda já i manžel / - nyní máme fenku Yorka již čtyři roky a i když on ji moc nechtěl. Je to miláček naprosto všech.

Napíšu ti proš jsme se rozhodli právě takhle: fena, aby nebyla extra dominantní - vzhledem k dětem. Plemeno z důvodu, že nelíná - nikde a nevypadávají mu chlupy - ono je vlastně ani nemá. jeho srst je nejpodobnější lidskému vlasu / ze všech plemen / a tím pádem odpadá např. chlup v jídle - což nesnáším, na oblečení aj.
Děti nikdy, ani jako malá - dcera nepřišla s chlupy v ústech. Takže hygiena je OK.
Není na ně tolik alergií a hygiena se dá zmáknout v pohodě. Taky to není Č. naháč, takže v zimě stačí lehčí obleček a nebo při rychlém vyčůrání venku nic.
Nemáme s dlouhou srstí - co 3 měs. nechávám stříhat - pak je vlastně krom koupání a běžné kontroly tlapek po procházce bezúdržbový.

No a velké plus co jsem si nikdy dříve neuvědomovala - zvládnu jej na procházce i se dvěma dětmi, potažmo dcera skoro ve 2.5 letech jej taky na vodítku může držet.

Jediné čeho bych se vyvarovala jsou extra malé kousky psů do těch 1.8 kg - jsou hodně choulostiví a vzhledem k dětem je to spíš o strach. Naše má 2.5 kg a je to ideál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janka_zdenka
2.10.12 18:57

Haha, prej ze nemam psa - mam chovatelskou stanici, takze vim o cem mluvim…mrkni se do historie kolik je tu prispevku na tema, jak se nekdo potrebuje zbavit psa, protoze kousnul/skrabnul maly dite, a pak neco rikej :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
janka_zdenka
2.10.12 18:58

To byla reakce na ivulk…nejak mi blbne vkladani citaci

• Citovat
  • Upravit
823
2.10.12 19:05

1,8 kg je hraniční váha u yorkšírských teriérů, kteří jsou vhodní na přijetí do chovů a získání PP. Tzv. mini yorka s PP neseženeš. To je výplod množitelů, aby štěňata lépe udala. Dávají je k odběru ještě před 8. týdnem a pak se ještě dotyční množitelé modlí, aby tomu srostla lebka a moc nevylezly oči, na nějaké klouby se celkem kašle. Takže jedině s PP, štěňata okolo 4 měsíců mají váhu cca 1,4kg, takže 2 měsíční budou mít o něco míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
2.10.12 19:15

Zakladatelko rozmyslete se co od pejska očekáváte a co naopak můžete nabídnout. Podle toho bych pak vybírala. Zda jsem ochotná pečovat o dlouhou srst nebo raději zvolím „rychleúdržbové“ plemeno, zda chci lítat po lesích nebo raději klidné procházky a válení na gauči, zda chci pidi pejska, nebo psíka s pevnější konstitucí, co vydrží nějaké to škobrtnutí děcka… Je spousta milých společníků - kavalírek, mopsík, grifonek, bostonek, maltézák… Každé úplemeno má svoje a chce to při výběru brát na vědomí - třeba zrovna ten bígl, je to hezký psík, ale lovecký, tvrdohlavý, s velkou potřebou pohybu. O každém plemeni lze na netu získat spoustu informací, takže bych to prostudovala a vybrala najvhodnějšího kandidáta pro vaše podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
2.10.12 19:20

Ahoj,
co člověk, to oblíbená rasa. Spíš si musíš ty sama rozmyslet, jakou velikost a vybrat plemeno vhodné k dětem, nenáročné na výchovu. Taky je důležité, kolik času na pejska budeš mít, protože v první řadě to bude tvůj pes a ty se o něj budeš starat, ty s ním budeš chodit xkrát denně ven, lítat k veterináři, krmit, cvičit, česat, mazlit a hrát. Je to časově náročné. Nehledě na to, že je to závazek na 10 a více let, toho psa, pak nemůžeš jen tak odložit, protože tě už nebaví. Máš někoho, kdo ti ho pohlídá, když budete chtít jet na dovolenou nebo na romantický víkend s mužem?
A ještě jedna věc, k takhle malému dítěti bych asi zatím psa nepořizovala a počkala bych ještě rok. Nevysvětlíš mu, že mu nesmí ubližovat. Malé děti často pejska něčím praští, spadnou na něj a tahají ho za všechno na co dosáhnou. Menší plemena by to nemusely zvládnout ;)
Jinak my máme anglického kokršpaněla, půlroční štěně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
2.10.12 20:10
@careynka píše:
Doporučuju brabantika, jsou porad dobře naladění, rádi se mazli, jsou srandovni, absolutně neagresivni, nemaji zdravotni problémy a v pohode zvládají i dlouhé túry :)

Přidávám se a souhlasím :potlesk:.Máme brabantíka už druhým rokem a jiného psa už nikdy nechci! Miluju jak jeho povahu, tak originální„ksichtík“.Kam s ním přijdeme, tam se do něj každý zblázní a strhává pozornost a obdiv. Všechny děti z okolí i rodiny ho zbožňují a on je, DOPORUČUJI :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný