Jakého pejska do bytu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3736
2.10.12 22:54

My jsme meli yorksirka v byte a byl perfektni i k braskovi, ktery byl mimino. Navic jako snad jediny pes vubec nepousti chlupy :) Jinak se mi libi mopsik, ti jsou strasne hodni a roztomili :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
3.10.12 02:02

Peruánský naháč. Se psi hodne zkusenosti ale toto plemeno me hodne mile prekvapilo svoji uzasnou povahou. Mam peruance velkeho a zkusenosti se stredni. Za oba dam ruce do ohne. K detem bezkonkurencne nej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11516
3.10.12 09:22

Tak za mě jorkšír. Máme ho doma a super. Jen je třeba nehledět na to, že je to gaučák a prostě si ho hned od začátku vycepovat a ne mu všechno dovolit. :cert: my jsme tu naší naučili poslouchat i na ukázání povelu rukou. Když jsme chtěli, aby si sedla, tak jsme máchli rukou shora dolu a když jsme chtěli, aby lehla, tak ze strany na stranu. Uměla to bez problémů a ted se z ní stala pěkná mrška, protože jsme se přestěhovali blíž k celé širé rodině a všichni jí rozmazlují bez povelů :cert: takže je docela těžký udržet jí v tom, aby poslouchala. Takže nepolevit a učit, učit, učit :palec:

A co se týče krysaříka, tak toho bych do bytu k dítěti nechtěla. Všude samej chlup. Ale nejsou to takový ty chlupy, že když je máte na oblečení, tak to přejedete válečkem a chlupy jsou pryč. Tohle jsou prostě takové malé jehličky, které se do toho oblečení zapíchnou a nechtějí dolu. :roll: takže v pračce nemáte šanci dostat je všechny dolu z oblečení :cert: a hlavně jsou to pěkný zmrzliny. Ta naše se v zimě pomalu ani nemůže vyčurat a umrzla by u toho :mrgreen: a taky má problémy s čéškama a jsou jí 2 roky, každou chvíli má dentastixku a už se jí tvoří zubní kámen :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
3.10.12 09:34
@Ivaninka píše:
Tak za mě jorkšír. Máme ho doma a super. Jen je třeba nehledět na to, že je to gaučák a prostě si ho hned od začátku vycepovat a ne mu všechno dovolit. :cert: my jsme tu naší naučili poslouchat i na ukázání povelu rukou. Když jsme chtěli, aby si sedla, tak jsme máchli rukou shora dolu a když jsme chtěli, aby lehla, tak ze strany na stranu. Uměla to bez problémů a ted se z ní stala pěkná mrška, protože jsme se přestěhovali blíž k celé širé rodině a všichni jí rozmazlují bez povelů :cert: takže je docela těžký udržet jí v tom, aby poslouchala. Takže nepolevit a učit, učit, učit :palec:A co se týče krysaříka, tak toho bych do bytu k dítěti nechtěla. Všude samej chlup. Ale nejsou to takový ty chlupy, že když je máte na oblečení, tak to přejedete válečkem a chlupy jsou pryč. Tohle jsou prostě takové malé jehličky, které se do toho oblečení zapíchnou a nechtějí dolu. :roll: takže v pračce nemáte šanci dostat je všechny dolu z oblečení :cert: a hlavně jsou to pěkný zmrzliny. Ta naše se v zimě pomalu ani nemůže vyčurat a umrzla by u toho :mrgreen: a taky má problémy s čéškama a jsou jí 2 roky, každou chvíli má dentastixku a už se jí tvoří zubní kámen :roll:

A zkoušeli jste nebo používáte nějaký doplněk na klouby? Dokážeto hodně pomoct :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.10.12 09:57

@Ivaninka Jorkšír ale není gaučák, to z něj udělali lidi… Jorkšír je teriér a jeho poslání bylo lovit potkany nebo krysy nebo jaké to tam měli hlodavce :lol:
A pak si ho pořídí někdo na ten gauč a vyprdne se na výcvik i obyčejnou jen výchovu a z těch psisek jsou hysterické chlupaté koule na konci flexivodítka :zed:
Plus díky popularitě se množí v šílené „kvalitě“, hlavně že se prodají…
Takových plemen je mi „líto“, co se z nich stává - i když většina jich je bez PP a tedy by se dalo polemizovat, jestli jsou to fakt jorci.
Labradoři, zlatí retrívři, čivavy, bišonci/maltézáci (stejně bez PP jsou všichni ti malí bílí chlupatí pokřížení mezi sebou), velká móda teď jsou jack russel teriéři… Taky border kolie se začíná rozmáhat…

Já mám „vysněného“ papillonka, doufám, že než nastane ta pravá chvíle pro pořízení, nestane se z něj žádný hit.
A chtěla bych chrta, afghána, saluku, barzoje… ale to se mi asi nikdy nesplní, nebudu mít podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
3.10.12 12:40
@Pipet píše:
Já mám „vysněného“ papillonka, doufám, že než nastane ta pravá chvíle pro pořízení, nestane se z něj žádný hit.
A chtěla bych chrta, afghána, saluku, barzoje… ale to se mi asi nikdy nesplní, nebudu mít podmínky.

A víš, co jsou saluki a barzojové za lemry líný a ještě k tomu inteligentní a nezávislý - takže vych. aný jak mraky? Dvě takový potvory máme v baráku a jsou na zabití :zed: :zed: :zed:
Celej den to hnípe na matračkách, ale jak se naskytne příležitost někde něco sežrat nebo spáchat nějakou lumpárnu - to jsou ve hned ve střehu :cert: :cert: :cert:
Takže - pokud je můžeš aspoň jednou denně nechat proběhnout a aspoň jednou týdně vypustit někde v poli či na dráze.. Tak se uskladní i v garsonce - první dva roky ji budou demolovat, pak se, stejně jako všechna ostatní plemena uklidní a nejvíc ocení měkký polštář někde v klidnější části bytu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
823
3.10.12 13:15

My máme Saluku v rodině, je to nevypočitatelný pes, dítě s ním i pod dozorem, to je risk. Je v pohodě a potom z ničeho nic kousne. Navíc má rád jen lidi co s ním žijí a ostatní, i když ho známe a on zná nás, jsou pro něj jako cizí. Jsou dost ostražití a nevypočitatelní. Je to pes se svou hlavou, hodně těžko se cvičí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.10.12 13:16

@Amber_1977 Asi proto bych je chtěla :lol:
No v příští desetiletce těžko a pak se uvidí. Snad nebudu mít jen goldena s výcvikem asistenčního psa (podělané choroby :cert: )
A taky těch cca 10 let budu potřebovat k přesvědčování chlapa :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
3.10.12 13:25
@Nicki.Minaj píše:
My máme Saluku v rodině, je to nevypočitatelný pes, dítě s ním i pod dozorem, to je risk. Je v pohodě a potom z ničeho nic kousne. Navíc má rád jen lidi co s ním žijí a ostatní, i když ho známe a on zná nás, jsou pro něj jako cizí. Jsou dost ostražití a nevypočitatelní. Je to pes se svou hlavou, hodně těžko se cvičí.

To, co o těch potvorách píšeš, je pravda - historicky byli šlechtěni k tomu, aby dokázali sami lovit, tzn. musí mít svoji hlavu, aby se uměli rozhodovat i bez pána.. A jsou to spíš kočky než psi - cizí lidi fakt nemusí, a když nemají náladu, tak nejsou hyn ani z těch vlastních.
Ale bez výjimky všechny zdravý saluki, co znám, tak malým dětem buď neublíží vůbec - spíš z nich mají až jakýsi druh strachu a klidí se jim z cesty.. Nebo, když to už mají přímo v domě permanentně, tak někteří z nich naopak jsou vzorový chůvy..
U nás mezi těmi sedmi prevíty zatím vyhrává takový to trpění malýho škůdce, či diplomatické vyklizení pole, když se objeví v dohledu.. Ale právě jedna ze saluk, tak ta nehorázně překvapila - stará se o prcka skoro líp než já.. A u známých z ostatních chovů je to podobně..

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
3.10.12 13:30
@Pipet píše:
@Amber_1977 Asi proto bych je chtěla :lol:
No v příští desetiletce těžko a pak se uvidí. Snad nebudu mít jen goldena s výcvikem asistenčního psa (podělané choroby :cert: )
A taky těch cca 10 let budu potřebovat k přesvědčování chlapa :P

Prostě jednoho dne kup štěně a basta.. Jen ale abys věděla, do čeho jdeš.. Tak krom toho, že barzojové mají podsadu, tak jsou údajně ještě chytřejší než saluki - což už teda musí být nejhorší level pekla, to už si neumím představit.. Zakladatelka chovu saluk mi kdysi vyprávěla, že snad měla i nějaké barzoje..
Takže - kuchyň, v ní zavřená lednička, v ledničce mimo jiné trojúhelníčky sýra ve staniolu.. Přišla do ledničky, otevřela, vzala jeden trojúhelníček - a secvakla naprázdno 8o Ty svině chlupatý se vloupaly do ledničky a ten sýr vyžraly tak, že na první pohled neporušily obal 8o 8o 8o :cert: :zed:
Jako zlatý psi, co jsou totálně blbý - jednu takovou blondýnu mám doma, druhá je skoro tak chytrá jak saluka, a řeknu ti - zlatá blondýna, to je tak úžasnej pes.. Nevymýšlí kraviny, nepřemýšlí nad tím, zda se jí vyplatí mě poslechnout či ne… Prostě je to pes.. Jak to má už vyšší IQ, tak jedině do guláše :cert: :cert: :cert: A už to těm nasšim prevítům slibuju dlouho :cert: :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
24798
3.10.12 13:41

@Amber_1977 U ex jsme museli mít otvírání ledničky přivázané k topení - vynalézavá kočka :lol: (nevěděla jsem o dětských pojistkách)
Teď taky frčím na kočičácích, tak se těším, až postoupím do psího levelu, ale kdy a jaké plemeno to bude, to fakt je ve hvězdách…
Zatím se připravuju na level Dítě č.2, myslím, že na pár měsíců mi to zas bude stačit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
3.10.12 13:56

@Pipet Jestli chceš pejska.. Tak bych nejdřív šla do psa, pak teprve do dítěte - jednak aby mimi mělo kámoše, jednak, abys pak nemusela čekat x let, než si dovolíš hlídat praštěný štěně a s praštěným mimi dohromady..
Ony si ty starý páky na mimi zvyknou dobře - sice je kolem toho ofuků až hrůza, ale v podstatě to probíhá v klidu - mnohem líp, než když se ve smečce objeví nový štěně, čili mazlící konkurence :mrgreen:
A pokud není pes vyloženě zparchantělí špatnou výchovou, tak žádné plemeno miminku ani malému dítěti neublíží..
JEště jedna historka, která mě dost překvapila, ale dokazuje, že zvířata prostě mláďata poznají.. Máme v kuchyni činčilku - takový cholerický hysterák (kdo má činčily, asi ví..). Tak k té se musím přibližovat v klidu a pomalu, jinak je celá jurodivá a lekavá a tak.. :roll: Tak náš mladej osmiměsíční expert prostě přijde ke kleci a začně do ní mlátit ručičkama - poprvé jsem se zděsila, ale v tom šoku jsem si všimla, že i ta činčila prostě v klidu sedí v kleci, kouká na prcka a tak nějak čeká, kdy ho to přestane bavit - co si myslí, to nevím, ale je v pohodě 8o 8o 8o 8o 8o

• Citovat
  • Upravit
24798
3.10.12 14:13

@Amber_1977 Jo, jenže já už jsem v tom :mrgreen: Takže si pěkně počkám, až děťátko odroste a pak bude čas na zvěř zase.
A zvířata fakt poznají, že děti jsou „mládě“, my měli venku takovou vzteklou kočku, všichni jsme od ní byli poškrábaní a nikdo se raděj nepřibližoval :lol: a malá ji mohla hladit, zahrabávat do mulčovací kůry a tak různě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
3.10.12 14:23

To je fakt, Saluky umí být i výborné chůvy. K té naší moc děti nepouštíme, raději. U nich už mají holku velikou,15 let, ale jako malou ji chránila a nenechala by ji vlas zkřivit. Ona se před malými dětmi kolikrát raději někam uklidí, zajímavé, že si vybírá ke spaní vyvýšená místa, opravdu jako kočka. Jsou tu pěkní psi a jako velké plus, nedají se sehnat bez PP, tolik chovatelů není a myslím, že se snaží to i kontrolovat. Pořizovací cena okolo 20 000kč, ale tam už asi záleží jestli je to štěně výstavní, na chov nebo vyřazené kvůli nějaké exteriérové vadě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
3.10.12 14:24

@Pipet Jéje, no tak to si to užívej :dance: A štěně bude holt později :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat