Jakého pejska do bytu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
550
2.10.12 17:28

Do bytu radši žádnýho, dle mě je to týrání jak zvířete, tak sousedů. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2053
2.10.12 17:29

Bigla do bytu jen pokud travite vetsinu casu venku :-). Jednoho mam a ikdyz je hodny a zvykly byt vevnitr tak k radostnemu zivotu potrebuje opravdu hodne hodne pohybu ( a ve vychove hodne trpelivosti ;-) ).
A co Francouzsky buldocek? Odolny (pro deti), nenarocny (na pohyb), spolecensky a dobre vychovatelny… Ale dat pozor na zdravotni stav pri koupi…
Hodne stesti a at vam budouci prirustek do rodiny dela jen radost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
2.10.12 17:30
@Amber_1977 píše:
Souhlas.. A po zkušenostech a pozorování si dovoluji soudit, že malá plemena jsou občas takoví, s prominutím, zmetci proto, že si je pořídí právě lidi, kteří je mají jako mazlíky, ale správné výchově se moc nevěnují, nebo věnují, ale po lidsku, nikoli po pejskovsku.. :think:
Jako, když mi ségra se zakladatelkou chovu v ČR jistého druhu chrtů tvrdí, že toto plemeno se nedá vychovat k poslušnosti - tak sorry, ale myslím si o tom své, jelikož jednak vidím, jak se ke štěňatům chovají, jednak je mám občas na hlídání a vím, že i chrti se dají ukáznit - nikoli nějakou drezůrou, ale důsledností a dominantním chováním (což není průbojnost ani agrese - ale o tom je spousta literatury a hlavně kvalitních cvičitelů psů).

Přesně tak, však to je to, co jsem i myslela a jsem stejného názoru. Takové lidi potkávám dnes a denně. Malé psy lidé polidšťují a jakoby přestnou vnímat, že jsou to pořád psi, zvířata. můžou do postele, na sedačk, žerou od stolu,..já třeba jsem zásadně proti takovéto výchově. A úvahy typu, přemýšleli jsme nad cvičákem, ale pak nám to přišlo zbytečné, však kdyby něco tak psa odkopnu(při útoku)…takových jsem slyšela už dost. Jak má někdo nevychovaného malého psa, nejčastěji lítá bez vodítka, ale po lidech, co mají plemena velkých psů, ne-li v mediích označovaných jako bojová, musí mít vodítko a pes musí poslouchat na slovo. Nebo si naopak pořídí psa, který je dominantní a hůře se s ním pracuje, nepřemýšlí na co takové plemeno vlastně chtějí, ale prostě tahle rasa se jim líbí. Pak vznikají ti „bojoví psi“ v médiích. Sama to vidím i u našeho bandoga. Není to plemeno jen tak pro někoho, nesnese dril a tvrdo výchovu a kvůli své dominantnosti, kdy se snaží dostat na místo alfa psa ve smečce, je to dlouhodobá a důsledná výchova. Spoustě lidem ujedou nervy, psa zbijí a to je nejhorší věc co můžou udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
2.10.12 17:31
@laetti píše:
Do bytu radši žádnýho, dle mě je to týrání jak zvířete, tak sousedů. :mrgreen:

Ty jo to je zase názor co stojí za vyliž prd.. :roll: :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
823
2.10.12 17:33
@Misuldy píše:
Ty jo to je zase názor co stojí za vyliž prd.. :roll: :roll: :roll:

Asi tak nějak :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dorothea
2.10.12 17:36

Já mám pocit, že ten, kdo si chce pořídit psa, by měl vnitřeně cítit, jaký pes je pro něj ta „srdeční záležitost“.
Pořizovat ho kvůli batoleti 1,5 roku mi nepřipadá uplně rozumné. Pokud je pes v rodině, do které se miminko narodí, je to věc jiná, v tomto případě bych spíš počkala, až bude potomek starší.

• Citovat
  • Upravit
550
2.10.12 17:37

Každý má právo se vyjádřit.. ale hádat se nebudu. Radši prchám aby mě tu někdo nekousnul :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dorothea
2.10.12 17:37
Bandog je nádhernej. :palec:
@Nicki.Minaj píše:
Přesně tak, však to je to, co jsem i myslela a jsem stejného názoru. Takové lidi potkávám dnes a denně. Malé psy lidé polidšťují a jakoby přestnou vnímat, že jsou to pořád psi, zvířata. můžou do postele, na sedačk, žerou od stolu,..já třeba jsem zásadně proti takovéto výchově. A úvahy typu, přemýšleli jsme nad cvičákem, ale pak nám to přišlo zbytečné, však kdyby něco tak psa odkopnu(při útoku)…takových jsem slyšela už dost. Jak má někdo nevychovaného malého psa, nejčastěji lítá bez vodítka, ale po lidech, co mají plemena velkých psů, ne-li v mediích označovaných jako bojová, musí mít vodítko a pes musí poslouchat na slovo. Nebo si naopak pořídí psa, který je dominantní a hůře se s ním pracuje, nepřemýšlí na co takové plemeno vlastně chtějí, ale prostě tahle rasa se jim líbí. Pak vznikají ti „bojoví psi“ v médiích. Sama to vidím i u našeho bandoga. Není to plemeno jen tak pro někoho, nesnese dril a tvrdo výchovu a kvůli své dominantnosti, kdy se snaží dostat na místo alfa psa ve smečce, je to dlouhodobá a důsledná výchova. Spoustě lidem ujedou nervy, psa zbijí a to je nejhorší věc co můžou udělat.
  • Citovat
  • Upravit
779
2.10.12 17:38

Psovi je úplně jedno jestli je na zahradě nebo v bytě..jde o to jak se mu páníček věnuje ve volném čase..stejně většinu dne prospí…taky jsem zvažovala to stejné a nakonec vyhrál francouzský buldoček..je to plemeno, které neštěká..chová se výlučně v bytě a je to prostě společenský čelen rodiny…vřele doporučuji.. a s výcvikem taky nemusíte mít starosti..maximálně někoho ulíže k smrti :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823

Mě osobně berou velcí silní psi, ale straně se mi líbí Grifonci. Potkáváme jednoho na procházkách, je úžasný. není to žádný ideál krásy, ale to je právě na něm to roztomilé. Je přítulný, veselý a pořád dělá nějaké kouusky, ž se vždycky zasměju:-)

https://www.google.cz/search?…. r_gc. r_pw. r_cp. r_qf.&biw=1600&bih=770&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=WQprULvKL4vYsgaO_oDgDw

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
@laetti píše:
Každý má právo se vyjádřit.. ale hádat se nebudu. Radši prchám aby mě tu někdo nekousnul :mrgreen:

No to má, i sebe víc blbej názor je taky názor. :palec:

• Citovat
  • Upravit
janka_zdenka
2.10.12 17:41

Zakladatelko, jseš si jistá, že pořízení psa nyní je správná volba? Píšeš, že chceš psa kvůli 1,5 ročnímu dítěti. Tohle je špatné uvažování. Pes není záležitost na rok či dva, ale je to otázka 10-15 let. Ze svých dlouholetých zkušeností mohu říct, že 90% malých psů štěká (ať už v paneláku nebo při setkání s větším psem), nehledě na to, že malý pes není pro tak malé dítě vhodné a to z jednoho prostého důvodu - děti dost často máchají rukama a dělají prudké pohyby, tudíž by snadno mohlo dojít ke zranění psa. Počkej, aby bude dítě o něco starší, dost nerada bych tu za měsíc viděla diskuzi, že se chceš psa zbavit, neboť mu dítě nevědomky ublížilo a pes ho kousnul/škrábnul

ps. neber to ve zlém, ale uhlídat tak malé dítě a psa není jednoduché a ke zranění může dojít velmi snadno.

• Citovat
  • Upravit
823
2.10.12 17:45
@Dorothea píše:
Bandog je nádhernej. :palec:

Jo, jsou skvělí. Jen je z nich, teď pod palbou médii, štvaná zvěř a na Slovensku je spolu s pittbully chtějí zakázat:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
2.10.12 17:47
@Misuldy píše:
No to má, i sebe víc blbej názor je taky názor. :palec:

To je fakt, ještěže jsi tak sebekritická :potlesk: pááá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
2.10.12 17:49
@janka_zdenka píše:
Zakladatelko, jseš si jistá, že pořízení psa nyní je správná volba? Píšeš, že chceš psa kvůli 1,5 ročnímu dítěti. Tohle je špatné uvažování. Pes není záležitost na rok či dva, ale je to otázka 10-15 let. Ze svých dlouholetých zkušeností mohu říct, že 90% malých psů štěká (ať už v paneláku nebo při setkání s větším psem), nehledě na to, že malý pes není pro tak malé dítě vhodné a to z jednoho prostého důvodu - děti dost často máchají rukama a dělají prudké pohyby, tudíž by snadno mohlo dojít ke zranění psa. Počkej, aby bude dítě o něco starší, dost nerada bych tu za měsíc viděla diskuzi, že se chceš psa zbavit, neboť mu dítě nevědomky ublížilo a pes ho kousnul/škrábnulps. neber to ve zlém, ale uhlídat tak malé dítě a psa není jednoduché a ke zranění může dojít velmi snadno.

Přesně. Já začala uvažovat o psovi ve třech letech dcerky, ale plánovali jsme další mimino a zadařilo se, takže nejdřív za další 4 roky… :( Snad se nakonec dočkám :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný