Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny, Rozhodli jsme si pořídit domu(do bytu)pejska, spíše kvůli 1,5 ročnimu synovi.Chci něco menšího a líbí se mi bud bígl nebo yokšírek. Zkušenosti s pejskama nemám tak bych se ráda zeptala na názory. Předem děkuji
No bígla do bytu teda nevím, nevím
Já znám asi 5 bíglů (na vesnici) a všichni jsou dost protivně uštěkaní
Ten york už je teda běžnější do bytu…
Bígla neeeee, jsou moc akční, trhají vše a potřebují dost pevnou ruku
doporučuji mopsíka- mám já…nepotřebuje zase tolik pohybu, k dětem je moc hodný a e to opravdu miláček…občas mívá zdrav. problémy- proto doporučuju s PP
Já mám v bytě čivavku. Neuštěkanou, hodnou. Ale co třeba krysařík, pinč, maltezák, bišonek???
@valina1 píše:
doporučuji mopsíka- mám já…nepotřebuje zase tolik pohybu, k dětem je moc hodný a e to opravdu miláček…občas mívá zdrav. problémy- proto doporučuju s PP
Ano taky doporučuji s PP. Po mých zkušenostech už bych do pejska bez PP nešla. I když jsem před pár týdny tvrdila, že PP nepotřebuji.
Já bych krysaříka nechtěla ani na pekáči, je to uštěkané. Brala bych nějakého naháče, aby nepouštěl chlupy a aby neštěkal ![]()
@valina1 píše:
Souhlasím s Mopsíkem, rodiče měli 2 oba s PP, byly to miláčkové, Evženek se dožil 16let a Rustánek 12. Ale umí dost chrápat ![]()
Já mám osobně 2 yorky doma.
Taky mám bohužel zlé zkušenosti s „chovatelkami“- do psa jsem vrazila za 3 roky 30tisíc- vše způsobené genet. vadami - paní křížila bůh ví s čím ![]()
ae za to je to muj mmiláček milovanej
@levmah28 píše:
Já bych krysaříka nechtěla ani na pekáči, je to uštěkané. Brala bych nějakého naháče, aby nepouštěl chlupy a aby neštěkal
Jak si psa vychováš, tak ho máš! Takže názory že tohle či ono plemeno je uštěkané jsou trochu mimo…
@valina1 píše:
Taky mám bohužel zlé zkušenosti s „chovatelkami“- do psa jsem vrazila za 3 roky 30tisíc- vše způsobené genet. vadami - paní křížila bůh ví s čím
ae za to je to muj mmiláček milovanej
Já mám svoji lásku čivaví
taky ráda i když má 5 kilo a celkově vypadá spíš jako pinč. A nikdy bych ho nedala pryč kvůli tomu jak vypadá!
Doporučuju brabantika, jsou porad dobře naladění, rádi se mazli, jsou srandovni, absolutně neagresivni, nemaji zdravotni problémy a v pohode zvládají i dlouhé túry ![]()
@Misuldy píše:
Jak si psa vychováš, tak ho máš! Takže názory že tohle či ono plemeno je uštěkané jsou trochu mimo…
To si nemyslím.
Raději yorkšíra. Jak bylo napáno, Bígl potřebuje pevno ruku při výchově a jso dost tvrdohlaví. Krysaříka nebo pinče bych taky nevolila. Nevím, jestli se hodí k tak malému dítěti. Ale vše je hodně na majiteli, já znám jen nervozní a nevychované krysaříky. Ale určitě to umí být skvělí psi. Já mám Bandoga a ač ho chtějí na Slovensku zakázat a nazývají ho „bojovým psem“, s mým 3 letým synem jsou nejlepší kammarádi, náš pes ho miluje a skřivit mu někdo cizí vlas, vím, že by hodně razantně zakročil. Ať už se rozhodnete jakkoli, tak jen psa s PP!