Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lilith1 píše:
5,5l bych psa neporizovala max morcatko
Morče chtěla dříve taky, ale ten pes mi dává větší smysl, morče je jen v kleci a nedá se ho moc naučit
To střední plemeno bude určitě lepší. Až si bude hrát s tím 70 kg, aby mu omylem neublížil.
@Blue2 píše:
To střední plemeno bude určitě lepší. Až si bude hrát s tím 70 kg, aby mu omylem neublížil.
Rozumím.. já chtěla pro něj původně american bully, to by mělo kolem 40 kg, ale pro děti by to už bylo zase moc velké..
Možná Staffordshire bullterier? To by mohla mít fenka kolem 15 kg, takže to by už mohla být před dravci v bezpečí?
@Blue2 tohle mě taky napadlo. Máme štěně setra s potkáváme venku štěně čivavy. Mám o čivavu strach už nyní, kdy naše má 8 kg a ona 2 a naše je celkem klidná a opatrná na ní.
Zakladatelka už psa má, ví, co je to za starost, tak asi není nutné ji tohle vysvětlovat.
Já bych tedy asi s ohledem na pobyty na zahradě a pole vedle domu volila nejen větší plemeno, ale i takové, které nebude mít náročnou srst na úpravu. Měli jsme v širší rodině maltezacka a právě kvůli pobytu na zahradě ho po pár měsících začali stříhat na krátko
@katyna1984 píše:
Zakladatelka už psa má, ví, co je to za starost, tak asi není nutné ji tohle vysvětlovat.Já bych tedy asi s ohledem na pobyty na zahradě a pole vedle domu volila nejen větší plemeno, ale i takové, které nebude mít náročnou srst na úpravu. Měli jsme v širší rodině maltezacka a právě kvůli pobytu na zahradě ho po pár měsících začali stříhat na krátko
Ano, ta dlouhá srst mi nepřijde úplně praktická, osobně preferuji krátkosrstá plemena, ale dětem se líbí ti malí bílí chlupatí pejsci.. tak jsem to brala tak, že se prostě nechají pravidelně ostříhat..
@Anonymní píše:
Díky, podívám se na to.. Vzhledem k situaci se asi budeme muset přeorientovat na střední plemena..
Ali cvičit ho budeš muset asi ty
@Betty MacDonald píše:
Kolik je dceři roků?
Umíš si představit soužití velkého psa a malé fenky?
Nic ve zlém, ale myslím, že si to maluješ příliš idylicky.
Na sídlišti má borec dogu a jezevčíka, ti psů nejsou blbí, i různě velká a těžká plemena se dokáží sžít.
@Anonymní píše:
Ano, ta dlouhá srst mi nepřijde úplně praktická, osobně preferuji krátkosrstá plemena, ale dětem se líbí ti malí bílí chlupatí pejsci.. tak jsem to brala tak, že se prostě nechají pravidelně ostříhat..
Tak střední dpus bílý je dobrá volba, ale o bílou je největší zájem. I jiné barvy jsou úžasné, ale chapu
@g.sandova píše:
Ali cvičit ho budeš muset asi ty
Moje představa je taková, že se budu starat místo o jednoho psa o dva, s tím, že dcera se bude do péče o toho malého různe zapojovat a oficiálně to bude její pejsek.. a buď jí zájem vydrží, nebo to pak bude celé na mně, s čímž problém nemám a samozřejmě počítám i s touto variantou.
@Anonymní píše:
Rozumím.. já chtěla pro něj původně american bully, to by mělo kolem 40 kg, ale pro děti by to už bylo zase moc velké..
Možná Staffordshire bullterier? To by mohla mít fenka kolem 15 kg, takže to by už mohla být před dravci v bezpečí?
Jen si uvědom že ti psi mají sílu, tak aby ho dcera utáhla. Jinak na kecy tady moc nedej ohledně těch morčat a plyšáků. Se psem máte zkušenosti, že se z větší části budeš starat ty, s tím počítáš, o druhém psů si stejně uvažovala, tak už to jen promyslet 🙂 asi chce spíš klidnější povahu než něco akčního co?
Mě to přijde jako fajn nápad, starat se o jednoho nebo dva psy je celkem jedno. Velký pes si dá pozor, máme také velkého psa a dvě kočky, kolikrát s nimi řádí a nic jim neudělá. Ale určitě střední plemeno, těch dravců bych se bála a navíc když má být i částečně venkovní… Mě se třeba líbí český strakatý pes.
Jasně, že to bude moje starost, s tím problém nemám, ale dcera může pomoct a třeba pejska učesat, pomoct nachystat mu jídlo, vzít ho na vodítko a jít s ním a se mnou na procházku.. bude to obdobne jako třeba vaření a úklid - kdy to hlavní dělám já a ona se zapojuje dle svých možností..