Opuštěný pes, jak ho vysvobodit?

Anonymní
6.1.23 22:39

Opuštěný pes, jak ho vysvobodit?

Raději anonym.
Bydlíme na vesnici a v sousedství jsme měli cigány. Jsem doma na mateřské a je to 6 týdnů, co jsem si uvědomila, že je nějakou dobu není vidět ani slyšet. Přesně 8.12. tu zase prošli a já psala muži, že se asi vrátili z dovolené. No omyl, o 2 hodiny později šli zase na nádraží, plné ruce tašek. Radost z odstěhování vyprchal při zjištění, že tam nechali psa!!! 8o A že za ním nikdo nechodí jsme poznali, jakmile nasněžilo a za celou dobu žádné vyšlapané stopy, žádné otevření vrat. Volali jsme na policii, ale ti nás odkázali na starostu. Ještě ten den jsme se bavili se sousedkou a prý už také o psovi říkali známému z města, ti údajně cigány kontaktovali a ti tvrdili, že v domě pořád někdo bydlí. Tím to asi pro starostu skončilo. Ale nikdo tam není. Včera jsme šli zase kolem a ten pes vypadá hrozně zbídačeně, je hrozně vychrtlý, stěží chodí. Dnes jel muž za starostou sám, ale ten na úřadě nebyl. Potřetí jsem tedy obětovala kus masa z mrazáku a uvařené přehodila přes zídku. Muž se naštval, že zítra rozbije zámek od vrat a psa odveze na záchyt zvířat. No nevím, moc se mi to nelíbí, aby z toho ještě neměl potíže za vniknutí na cizí pozemek a navíc těm tyranům to lehce projde. Nejsem milovník zvířat, ale ten pes je asi rok starý a oni ho tam prostě nechali chcípnout hlady a žízní. Co byste dělali vy? Čekali do pondělí a znovu apelovali na starostu? Vnikli byste do objektu, ať se dál netrápí? Co když pes bude agresivní? Nechápu, že policie od toho dává ruce pryč. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9079
6.1.23 22:45

Nebudu nikoho k ničemu navádět, ale pes by zmizel… Nemyslím si, že by do toho někdo šťoural.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
6.1.23 22:46

Jo a nejsi anonymní, takže raději necituji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
6.1.23 22:47
@Petule030 píše:
Raději anonym.
Bydlíme na vesnici a v sousedství jsme měli cigány. Jsem doma na mateřské a je to 6 týdnů, co jsem si uvědomila, že je nějakou dobu není vidět ani slyšet. Přesně 8.12. tu zase prošli a já psala muži, že se asi vrátili z dovolené. No omyl, o 2 hodiny později šli zase na nádraží, plné ruce tašek. Radost z odstěhování vyprchal při zjištění, že tam nechali psa!!! 8o A že za ním nikdo nechodí jsme poznali, jakmile nasněžilo a za celou dobu žádné vyšlapané stopy, žádné otevření vrat. Volali jsme na policii, ale ti nás odkázali na starostu. Ještě ten den jsme se bavili se sousedkou a prý už také o psovi říkali známému z města, ti údajně cigány kontaktovali a ti tvrdili, že v domě pořád někdo bydlí. Tím to asi pro starostu skončilo. Ale nikdo tam není. Včera jsme šli zase kolem a ten pes vypadá hrozně zbídačeně, je hrozně vychrtlý, stěží chodí. Dnes jel muž za starostou sám, ale ten na úřadě nebyl. Potřetí jsem tedy obětovala kus masa z mrazáku a uvařené přehodila přes zídku. Muž se naštval, že zítra rozbije zámek od vrat a psa odveze na záchyt zvířat. No nevím, moc se mi to nelíbí, aby z toho ještě neměl potíže za vniknutí na cizí pozemek a navíc těm tyranům to lehce projde. Nejsem milovník zvířat, ale ten pes je asi rok starý a oni ho tam prostě nechali chcípnout hlady a žízní. Co byste dělali vy? Čekali do pondělí a znovu apelovali na starostu? Vnikli byste do objektu, ať se dál netrápí? Co když pes bude agresivní? Nechápu, že policie od toho dává ruce pryč. :(

Zavolat na policii a říct jim, že buď budou asistovat při asistenci psa anebo si ho vysvobodím sama, ale ať s tím počítají, že tam vnikneš…

• Citovat
  • Upravit
3172
6.1.23 22:54

Smutné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
6.1.23 22:54
@smajlik345 píše:
Zavolat na policii a říct jim, že buď budou asistovat při asistenci psa anebo si ho vysvobodím sama, ale ať s tím počítají, že tam vnikneš…

No tak to jí akorát tak přijedou zavřít :lol:

Rozbila bych zámek a zavolala policii, že se v okolí pohybuje nezajištený pes, ať pošlou odchytovou službu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
6.1.23 22:56

Normalne bych ho ukradla :nevim: vsadim se, ze pes agresivni nebude a kor kdyz prijdete s jidlem. Uvidis. Pripadne bych aspon otevrela vrata a zavolala na mestaky, ze se po meste pohybuje pes bez majitele. Mozna tohle je nejlepsi varianta, protoze kdybyste ho sami chteli dovest do utulku, chteli by po vas poplatek. Diky moc za to, ze vam to neni fuk a chcete to resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
6.1.23 22:58

Jak vysoká je ta zídka, dá se přes ni přelézt? Jak velký je ten pes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1213
6.1.23 23:00

Tak to by mě určitě v klidu nenechalo. Ale už je to delší dobu u metra byl uvázaný pes v mrazu údajně asi 2 hodiny. Jediného koho zajímal byl pán náhodný kolemjdoucí a já. Z krámku vedle právě říkali, že už tam nějakou dobu je. Zavolala jsem měšťáky a i po tel. byli ochotní a slíbili, že přijedou. Bohužel nemohla jsem se zdržet, ale snad to dobře dopadlo. Takže určitě bych to zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
6.1.23 23:01

Zkusila bych se spojit s nějakými ochránci zvířat, když od toho všichni dávají ruce pryč. Už bych to udělala dávno. To tam ten pes živoří už měsíc? Kdyby nešlo jinak, tak tam vlezu a pustím ho. Potom opět kolečko policajtů nebo starosty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
6.1.23 23:29
@Petule030 píše:
Volali jsme na policii, ale ti nás odkázali na starostu.

CHYBA!!! Bylo třeba nikoli „volat na policii“, ale podat trestní oznámení o týrání zvířete.

Pro samotného psa by bylo nejšetrnější a nejrychlejší vzít ho do auta a odvézt do útulku s tím, že pobíhal na poli v katastru obce ve které sídlí ten útulek.

• Citovat
  • Upravit
9374
6.1.23 23:56
@Serpentini píše:
Jo a nejsi anonymní, takže raději necituji

Kruciš, no už mě citovali jiní, tak nic.
@Tala20 Nevím, jakým způsobem se podává trestní oznámení. Myslela jsem, že když o tom policii řekneme, tak se to taky bere jako že ohlašujeme týrání zvířete. Volali jsme unáhleně na procházce, hned když jsme si toho psa všimli škvírou mezi zídkou a vratama. A právě ten netknutý sníh kolem pozemku nás zarazil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
7.1.23 00:02
@Pučálkovic.Amina píše:
Jak vysoká je ta zídka, dá se přes ni přelézt? Jak velký je ten pes?

Jsou to 2m a pes původně nějaký velký mohutný kříženec. Teď vychrtlý, ale pořád bude dost těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.1.23 00:08

Já bych psa nakrmila, dala ho do slušného stavu aby mě nebo manžela při manipulaci s ním neměl chuť pokousat ( i když po bývalých majitelích a jejich zacházení s ním kdo ví jak bude reagovat ) a bez pardonu ho odvedla a zavolala městskou policii, že jsem psa nalezla a požaduji jeho odvoz do útulku.
Odvoz z toho důvodu, že od civilních osob některé útulky psi nechtějí převzít z různých důvodů. Od MP ho vzít musí. Hlavně jak se všichni státem živení úředníci v médiích cachtají, jak se týrání zvířat bere vážně ale praxe nám, jak tak koukám nějak pokulhává…
Držím palce hlavně pejskovi a vám, aby se vám to podařilo nějak vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13773
7.1.23 00:17

Tak já bych hlavně toho psa krmila už od té doby, co bych si všimla, že tam nikdo není… Nečekala bych bůhví kolik týdnů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný