Jakého pejska vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kocourGarfield
8.1.23 17:25

@sirikit ořvu všechna štěňata, která jdou z baráku a jak ráda je pak vidíme na setkání :srdce:
Ať prcci rostou a daří se jim :kytka:

• Citovat
  • Upravit
21908
8.1.23 17:30
@sirikit píše:
Fenka je dvouletá, tak jsem nechtěla čekat moc dlouho - a našli jsme úžasného krycího psa. :srdce:
Necháme si zase holku (máme 2 kluky a fenečku), kluci půjdou - což teď píšu relativně lehkým prstem, ale až dojde na věc, vořvu to. :zed:
Zrovna před chvílí tu byli zájemci o jednoho z nich obhlídnout nového člena rodiny, mají ho zazálohovanýho a omašličkovanýho.
Fakt sympaťačky, bylo jich tu jak Hujerových :mrgreen:, Harrýsek (to prej je :nevim: ) se u nich bude mít podle všeho jak čuník v žitě.
Už šwestičku měli, přivezli mi fotku :mrgreen:, ale stejně mi představa, že harant dostane raneček granulí a půjde do světa, nedělá vůbec dobře. :?
No, to je ještě za dlouho. 8)

Chapu, jsou to deti no, nunanci. Tak si je uzivej, utece to jak voda no :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
8.1.23 17:32

Doporučovala bych opravdu toho kavalíra King Charles Spaniela. Přečtěte si o něm něco. Ale hlavně nic z domácího množení, kde někdo spojil nějakého puntíka se sousedovic aminou, jen aby fenka měla štěňata. Rodokmen psa z chovatelské stanice zaručí eliminaci genetických vad, o čemž domácí množitelé nemají páru. Chovky se taky snaží vybírat ke spojení jedince s dobrými povahami atd.
Přeji šťastnou ruku při výběru. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
8.1.23 17:36
@kocourGarfield píše:
Pokud je pes vychovaný, může ho vodit i mimino. T

To je sice pravda, ale prosím Tě, raději bych tohle nepsala, protože fakt 90 % majitelů psů je neumí vychovat (já mezi ně pochopitelně patřím taky, to znám jiné machry na vedení psa po rušné brněnské ulici bez vodítka, kdy pes před semaforem sedne a čeká na zelenou) :-). Cvičáky sice jedou plnou palbu, do posledního jsem se dostala jenom přes známého, ale na rovinu, ani u čtvrtého nemám dojem, že by to bylo nějak užitečné, zvolila jsem proto kdysi radši individuálku, což ale dost lidí neudělá z finančních důvodů.
Kéž by každý zavčas zvážil svoje schopnosti a možnosti a fakt si radši pořídil menšího psa, kterého v případě nouze a neposlechnutí povelu prostě zvedne jednou rukou a odnese. ;) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
8.1.23 17:53
@Cimada píše:
To je sice pravda, ale prosím Tě, raději bych tohle nepsala, protože fakt 90 % majitelů psů je neumí vychovat (já mezi ně pochopitelně patřím taky, to znám jiné machry na vedení psa po rušné brněnské ulici bez vodítka, kdy pes před semaforem sedne a čeká na zelenou) :-). Cvičáky sice jedou plnou palbu, do posledního jsem se dostala jenom přes známého, ale na rovinu, ani u čtvrtého nemám dojem, že by to bylo nějak užitečné, zvolila jsem proto kdysi radši individuálku, což ale dost lidí neudělá z finančních důvodů.
Kéž by každý zavčas zvážil svoje schopnosti a možnosti a fakt si radši pořídil menšího psa, kterého v případě nouze a neposlechnutí povelu prostě zvedne jednou rukou a odnese. ;) :D

My třeba chtěli individuální lekce, ale cvičitelka nás odkazovala jen na ty skupinově, že Individuálně se ty základní povely naučí hned, ale že je důležité, aby poslechl, i když vidí jiného psa či jiný objekt zájmu a na to jsou právě ty skupinove lekce, kdy se psi nechají spolu a zkoušíš přivolání, odloženi apod..
A jinak také nemohu úplně souhlasit s Názorem ohledně toho, že vychovaný pes poslechne každého. Mam takovou zkušenost, že pes je dost chytrý na to, aby si vyhodnotil, u koho poslechnout musí, a u koho ne a podle toho jedná - takže u autority půjde klidně ten stejný pes bez vodítka u nohy a udělá vše na první dobrou a druheho člověka může mít na háku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.23 18:56
@Cimada píše:
Doporučovala bych opravdu toho kavalíra King Charles Spaniela. Přečtěte si o něm něco. Ale hlavně nic z domácího množení, kde někdo spojil nějakého puntíka se sousedovic aminou, jen aby fenka měla štěňata. Rodokmen psa z chovatelské stanice zaručí eliminaci genetických vad, o čemž domácí množitelé nemají páru. Chovky se taky snaží vybírat ke spojení jedince s dobrými povahami atd.
Přeji šťastnou ruku při výběru. :kytka:

Ten kavalír mě zaujal nejvíc, ale u dcery vítězí ten pomeranian.. tak mě napadlo vymezit pro psy jen část zahrady a dát tam pletivo i nahoru, aby tam žádný dravec nemohl a jinak Malého brát na zahradu s dozorem..

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
8.1.23 19:09

@Cimada ano s tím souhlasím. Každý by si měl pořídit psa, kterého zvládne.

Předpokládám že 5 l dítě nebude samo venčit psy ale jde mu o to „mít své “.

Tam pak šeltie může být klidně ok volba ( velikost psa ).
A samozřejmě je i dobré volit dle povahy psa, nejen velikosti a životu dané rodiny.
A pak jak tady někdo zmínil I idat povahu, vlohy, atd…

• Citovat
  • Upravit
2721
8.1.23 19:13
@Anonymní píše:
Ten kavalír mě zaujal nejvíc, ale u dcery vítězí ten pomeranian.. tak mě napadlo vymezit pro psy jen část zahrady a dát tam pletivo i nahoru, aby tam žádný dravec nemohl a jinak Malého brát na zahradu s dozorem..

Já bych opravdu, ale opravdu doporučovala vyloučit co možná nejvíc komplikací. Taky máme zvířata, a jakmile jsou potřeba nějaká omezení tady a támhle a ještě tohle, je to strašný opruz. Jestli trváte na chlupaté kouli, vyberte takovou, která se snese s dětmi, velkým psem i dravci. Přece nebudeš patnáct let hlídat psa na zahradě nebo ho důsledně pouštět jen do vymezeného prostoru. A nejen ty - celá rodina. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
8.1.23 19:18
@Anonymní píše:

To mi přijde strašně omezující, pro vás i pro psa. Však malý špic je podobný, akorát větší i pro dcerku je to lepší, ten pomeranian je strašný prcek, aby ho nechtěně když bude štěně nezaslapla nebo na něj nesedla atd. A i ten velký pes aby mu nechtěně neublížil, jsou to fakt prcci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
8.1.23 19:25

Máme malého knírače a naprostá spokojenost. Není to žádný obr, ani žádný extra pidi pes, rád se valí na gauči, ale se stejným nadšením běží při běžkách, doprovází nás po horách, sjížděl s námi řeku, prostě parťák na všechny aktivity. Miluje děti a jako největší plus vidím v tom, že je snadno cvičitelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.23 19:56
@Matt 02 píše:
To mi přijde strašně omezující, pro vás i pro psa. Však malý špic je podobný, akorát větší i pro dcerku je to lepší, ten pomeranian je strašný prcek, aby ho nechtěně když bude štěně nezaslapla nebo na něj nesedla atd. A i ten velký pes aby mu nechtěně neublížil, jsou to fakt prcci.

Myslíš německy špic malý? Protože ještě jw Trpasličí a střední..

• Citovat
  • Upravit
8558
8.1.23 20:52
@Anonymní píše:

Kdysi před 25 lety jsme taky vybírali psa, ideálně pro dceru, a když jsem u jednoho známého poprvé v životě viděla kavalíra, klekla jsem na kolena, jak to bylo krásné zvíře. :) Žádné jiné plemeno se mi nikdy tak nelíbilo, v posledních letech jsem se zaměřila na ovčácká plemena, ale máme doma i jiná. Nicméně kavalír je pro mě navždy aristokrat ideální váhou i povahou. :-) :-) Tipuji, že pomeranian bude v chovkách o něco dražší, je to „moderní“ plemeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
8.1.23 20:53
@Anonymní píše:
Myslíš německy špic malý? Protože ještě jw Trpasličí a střední..

No v takové velikosti, co neodnese dravec, což už ani toho malého nedá, mívají kolem deseti kilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
8.1.23 20:55
@Beckyttine5 píše:
My třeba chtěli individuální lekce, ale cvičitelka nás odkazovala jen na ty skupinově, že Individuálně se ty základní povely naučí hned, ale že je důležité, aby poslechl, i když vidí jiného psa či jiný objekt zájmu a na to jsou právě ty skupinove lekce, kdy se psi nechají spolu a zkoušíš přivolání, odloženi apod..

Ano, tzv. rušivky je jistě dobré cvičit ve skupině, nicméně můj pes rostl ve výběhu denně s asi 5 - 8 dalšími psy, neměli jsme nejmenší problém. Potřebovala jsem tehdy poradit s něčím specifickým, tak jsem zvolila tu indivindi. Absolutně nelituji, pomohlo to. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
8.1.23 20:59

Zakladatelko, ale těch dravců bych se zas tak nebála. :think: Pes totiž v zahradě jistě nebude pobývat sám a odhaduji, že dravec se do blízkosti lidí pro malého psa nespustí. Jednou jsem se teda taky lekla, protože letěl hodně nízko a též máme doma jednoho minipsa (naše kočka je větší) :-), ale bydlíme taky u polí a nikdy se za skoro 6 let nic nestalo. A že by pes dobrovolně sám bloumal po zahradě, to jsem ještě nikdy nezažila. :-) Navíc ten váš malý bude beztak pořád přilepenej na toho velkého. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný