Jakého pejska vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19388
8.1.23 13:00
@Anonymní píše:
Děkuji za tip, šeltie mě nenapadla, to by mohla být dobrá volba..

Ano, ale potřebuje taky zaměstnat hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
8.1.23 13:05
@Anonymní píše:
Jo, nedává to smysl, původní záměr byl malý pejsek na mazlení, ale zase je tam to riziko s těmi dravci, takže vhodnější je v tomto ohledu střední plemeno, které zase nemůže vzít dcera na vodítko, takže nevím, zda je možné tady najít nějaký kompromis..
Ten stávající je pes, dcera chce fenku, takže tam by potyčky být neměly..

Pokud je pes vychovaný, může ho vodit i mimino. To není o velikosti.
Pokud ten pes bude nevychovaný magor, bude za ním vlád dítě tak jako tak i když to bude čivava. Osobně bych raději měla výchovnou a dobře socializovanou šeltii než unafanou čivavu.
Navíc dcera poroste, pokud ji pes bude zajímat i nadále, jistě i střední plemeno zvládne ( nepotřebuje sílu).

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
8.1.23 13:07
@Anonymní píše:
Jo, nedává to smysl, původní záměr byl malý pejsek na mazlení, ale zase je tam to riziko s těmi dravci, takže vhodnější je v tomto ohledu střední plemeno, které zase nemůže vzít dcera na vodítko, takže nevím, zda je možné tady najít nějaký kompromis..

Pokud je pes vychovaný, může ho vodit i mimino. To není o velikosti.
Pokud ten pes bude nevychovaný magor, bude za ním vlád dítě tak jako tak i když to bude čivava. Osobně bych raději měla výchovnou a dobře socializovanou šeltii než unafanou čivavu.
Navíc dcera poroste, pokud ji pes bude zajímat i nadále, jistě i střední plemeno zvládne ( nepotřebuje sílu).

@Anonymní píše:

A hárání budete řešit jak?

• Citovat
  • Upravit
21907
8.1.23 13:17
@Anonymní píše:
Ten Stafford se mi zamlouvá.. myslím, že štěně si zvykne na kohokoliv..

Pro holku na voditko? S sebou skubne a dite je na zemi. Tenhle pes, je velmi aktivni a potrebuje pevnou ruku a zabavit, opravdu se vyradit, jinak ti udela z domu spoust. Jsou to strely, v prvnich letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
8.1.23 13:37
@Anonymní píše:

No ono jde o to, že to štěně musí někdo vychovat a to pětileté dítě nezvládne. Nejde až tak o velikost, ale o to, že ty musíš počítat s tím, že ho budeš muset vychovat, aby ho to dítě zvládlo i bez použití síly. Máme osmiměsíční dítě a dva psy, stafordku a skoro 60 kilového křížence, až se syn naučí sám chodit, zatím se staví jen doma, kolem nábytku a udělá pár nejistých kroků, ale počítáme, že do jara bude běhat, tak bude psy vodit, klidně v tom roce. Protože oni chodí normálně na volno, na vodítku netahají, poslechnou a jsou v klidu, nejsou to rozjívení puberťáci, ale třeba psa našich, který je synem našeho psa, je mu pět měsíců a je to rozjívené štěně, toho minimálně do dvou let psa nepovede, protože to pořád bude ještě divoký puberťák na kterém bude práce. Teď má nějakých 25 kilo, ale je to mimino ještě a šestiletý brácha ho venku nezvládne. Devítiletá ségra ano, ale ona je co se týče psů fakt šikovná a zvládne ho sama, umí si s ním poradit a ten pes jí respektuje. O tři roky mladšího bráchu ne, on si s ním neporadí, je ještě malý, nemá rozum a ten pes také ne. Zatímco naše psy vzal brácha párkrát už sám ven, sice jen před barák, ale zvládl to. Protože oni mají zvládnutou poslušnost a nejsou to bláznivá štěnata. O tom to je, ne o velikosti. Ale každý pes se musí vychovat, některý je na výchovu náročnější víc, některý méně, pak taky každý potřebuje něco jiného, co se týče pohybu atd. Ale každého vychovaného psa jakékoli velikosti a kterékoli rasy zvládne vyvenčit malé dítě, ale ten pes musí poslechnout a to ho musí naučit někdo jiný, někdo alespoň o trochu starší, než je pětileté dítě. Takže pokud máš čas na výchovu psa, budeš se řídit tím, co které plemeno potřebuje, zajistíš mu to a vychováš ho, tak ho potom může vodit malá dcerka, ale ta nejhorší práce bude na tobě, ať jde o jakéhokoliv psa, pětileté dítě nevychová samo žádného psa, ani toho nejklidnějšího ani toho nejmenšího. Kdyby jí bylo alespoň osm, tak by to bylo něco jiného, ale v pěti ne. V pěti může vést na procházce toho vašeho obříka, pokud je vychovaný a už dospělý, rozumný a ty se zatím můžeš vedle nich věnovat na procházce výchově štěněte, tak aby dcerka věděla jak se to správně dělá, trochu jí do toho zapojit a až pes vyroste, dostane trošku rozum a dcerka o rok, dva povyroste, tak spolu můžou chodit sami ven a může se o něho sama starat, ale nenechávat čistě na ní výchovu malého štěněte, ať jde o jakékoli plemeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75809
8.1.23 14:26
@Kacise píše:
Já tedy jen zmíním, že mám psa 14kg a když to hovado zabere, tak mám co dělat a to je mě celkem kus.
Kdyby nebyli přešlechtění, šla bych do francouzského buldočka, ale tam je těžké vybrat a pravděpodobnost zdravotních problémů je obrovská. :think: A co třeba takový westík? Je to sice teriér a před těmi já mám respekt, ale taková @sirikit by ti určitě vymalovala švestíka v nejlepších barvách :mrgreen: :srdce:

Nénéné, to víš, že jsem sem už včera nebo kdy nakoukla a opět neslyšně po špičkách odkráčela.
To viš že jo, poradím westíčka, oni si ho fakt koupí (naštěstí se celkem blbě shání) a šwesťu sezobne káně! 8o
Vůbec, westíka naprosto nedoporučuju! :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75809
8.1.23 14:35
@Anonymní píše:
Westík je Krásný, ale taky není moc velký..

Správně! :srdce:
Hele, já teď mám tenhle mini formát. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
8.1.23 15:03
@sirikit píše:
Správně! :srdce:
Hele, já teď mám tenhle mini formát. :andel:

Jeee tak přece jen máte štěňátka, tak to blahopřeju :srdce: :kytka:. Jsou to malí úžasňáci :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.23 15:38
@sirikit píše:
Nénéné, to víš, že jsem sem už včera nebo kdy nakoukla a opět neslyšně po špičkách odkráčela.
To viš že jo, poradím westíčka, oni si ho fakt koupí (naštěstí se celkem blbě shání) a šwesťu sezobne káně! 8o
Vůbec, westíka naprosto nedoporučuju! :cert: :cert:

Ne, fakt bych nechtěla takhle riskovat život jakéhokoliv pejska, takže raději zvolíme větší velikost..

• Citovat
  • Upravit
2895
8.1.23 16:44

Jezevčíka rozhodně dravec neodnese, to zase buď nohama na zemi. Ale ty vyloženě je zavrhuješ, takže nic. Skončit u stará a pětileté dítě? To mi hlava nebere…pudl ne, není k dětem, ne tak jako ostatní plemena. Navíc vůči srsti rozhodně ne do polí…to by byl očistec ho čistit. Mrkni ještě na Kabalat king charles, povahou berňák, tělem menší pejsek…srst nenáročná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75809
8.1.23 17:05
@Matt 02 píše:
Jeee tak přece jen máte štěňátka, tak to blahopřeju :srdce: :kytka:. Jsou to malí úžasňáci :palec:.

Děkuju, jsem z nich úplně hotová! :oops: :srdce: :nevim:
Narození 19.12., takže vánoční dárečci, a moc si je užíváme. :dance: :hug: :*
Představa, že by mi některýho toho buřta (Buřt & Buřt, jim říká syn) napadl dravec nebo kdokoli, mi působí tachykardii. 8o :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21907
8.1.23 17:10
@sirikit píše:
Představa, že by mi některýho toho buřta (Buřt & Buřt, jim říká syn) napadl dravec nebo kdokoli, mi působí tachykardii. 8o :pocitac:

Jen, to jste si pospisili :srdce: Neni to tak dlouho, co jsem cetla, ze mozna nekdy. Nechas si nejaky? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42528
8.1.23 17:10
@sirikit píše:
Představa, že by mi některýho toho buřta (Buřt & Buřt, jim říká syn) napadl dravec nebo kdokoli, mi působí tachykardii. 8o :pocitac:

Já když jsem vyšla s Charlotkou a s Ellie, tak už nalítávali, kroužili nad loukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75809
8.1.23 17:22
@Eemii píše:
Jen, to jste si pospisili :srdce: Neni to tak dlouho, co jsem cetla, ze mozna nekdy. Nechas si nejaky? :mrgreen:

Fenka je dvouletá, tak jsem nechtěla čekat moc dlouho - a našli jsme úžasného krycího psa. :srdce:
Necháme si zase holku (máme 2 kluky a fenečku), kluci půjdou - což teď píšu relativně lehkým prstem, ale až dojde na věc, vořvu to. :zed:
Zrovna před chvílí tu byli zájemci o jednoho z nich obhlídnout nového člena rodiny, mají ho zazálohovanýho a omašličkovanýho.
Fakt sympaťačky, bylo jich tu jak Hujerových :mrgreen:, Harrýsek (to prej je :nevim: ) se u nich bude mít podle všeho jak čuník v žitě.
Už šwestičku měli, přivezli mi fotku :mrgreen:, ale stejně mi představa, že harant dostane raneček granulí a půjde do světa, nedělá vůbec dobře. :?
No, to je ještě za dlouho. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75809
8.1.23 17:23
@Betty MacDonald píše:
Já když jsem vyšla s Charlotkou a s Ellie, tak už nalítávali, kroužili nad loukou.

No ty jsou úplně malinký. :roll:
Hrozná představa. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný