Jakého pejska vybrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65288
8.1.23 10:48

Mně by zajímalo, jak bude takového osmi a více kilového psa pětileté dítě nosit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2416
8.1.23 10:59

Jako psa do rodiny bych volila stafordsirskeho bulteriera. Miluje deti, je inteligentni, muze byt s vama doma(pes do kotce to neni),steka jen vyjimecne. V dospelosti ma cca 15 kg, fenky byvaji drobnejsi…. Ale tech plemen tedka je…taky zalezi jak se snese s druhym psem 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
8.1.23 11:10

Jen ještě poznamenám, že kdyby tě, nebo dceru, napadl corgi, tak upozorňuji, že to je pes, který potřebuje pracovat hlavou a né, nebavíme se o spartakiádě „sedni/lehni/pac“, ale fakt práci typu pasení ovcí, obedience, nosework, dog dancing…

I když třeba ten dog dancing si umím představit, že by s ním holčička mohla dělat, ale výchova (výchova, neplést s výcvikem) by byla na vás - a je fakt potřeba. Neplácám, mám ho doma. Ale mám psa, fena by pravděpodobně byla slabší kafe :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.23 11:12
@Petra0009 píše:
Jako psa do rodiny bych volila stafordsirskeho bulteriera. Miluje deti, je inteligentni, muze byt s vama doma(pes do kotce to neni),steka jen vyjimecne. V dospelosti ma cca 15 kg, fenky byvaji drobnejsi…. Ale tech plemen tedka je…taky zalezi jak se snese s druhym psem 😀

Ten Stafford se mi zamlouvá.. myslím, že štěně si zvykne na kohokoliv..

• Citovat
  • Upravit
19388
8.1.23 11:23

@Beckyttine5 kavalír mi vážil kolem osmi kg, teď jsou větší a těžší. Jak9 fakt jsem se nebála, že mi ho capne dravec. Ještě když kolem kroutil větší pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
8.1.23 11:24
@Anonymní píše:

Stafordšírský? No na toho bych se vykašlal, toho nema šanci zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
8.1.23 11:25
@vokishka píše:
Mně by zajímalo, jak bude takového osmi a více kilového psa pětileté dítě nosit

Periletemu bych já osobně nedovolila nosit ani kočku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6755
8.1.23 11:32
@Anonymní píše:

Staford a stafbul jsou rozdílná plemena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2416
8.1.23 11:36
@schnulla píše:
Staford a stafbul jsou rozdílná plemena.

Presne tak..stafford je uz vetsi…a neni to uplne plemeno k detem.ale vycvicit se da cokoliv. kazdy pes je individual :lol: jako lidi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
8.1.23 11:50

Zakladatelko, v prvním příspěvku píšeš o psovi, co ho může nosit pětiletý dítě a pak skončíš u staforda? :roll: A ano, štěně si zvykne na kohokoliv, ale až příjde do puberty, tak se nediv, až se ti psi poperou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
8.1.23 11:56

@PetraJ má to cenu to tady psát? Asi ne..
Jako skončit u stafbula je úlet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42552
8.1.23 12:20

Celý je to úlet, pořizovat psa primárně kvůli tomu, aby měla pětiletá holka živou hračku 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
8.1.23 12:37

Co seltie? Chytry, snadno vycvicitelny pes a rodi se stenata ruzne velka, takze jde sehnat i stenatko s predpokladem vetsiho vzrustu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.23 12:43
@Afrikana píše:
Co seltie? Chytry, snadno vycvicitelny pes a rodi se stenata ruzne velka, takze jde sehnat i stenatko s predpokladem vetsiho vzrustu.

Děkuji za tip, šeltie mě nenapadla, to by mohla být dobrá volba..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.23 12:45
@PetraJ píše:
Zakladatelko, v prvním příspěvku píšeš o psovi, co ho může nosit pětiletý dítě a pak skončíš u staforda? :roll: A ano, štěně si zvykne na kohokoliv, ale až příjde do puberty, tak se nediv, až se ti psi poperou.

Jo, nedává to smysl, původní záměr byl malý pejsek na mazlení, ale zase je tam to riziko s těmi dravci, takže vhodnější je v tomto ohledu střední plemeno, které zase nemůže vzít dcera na vodítko, takže nevím, zda je možné tady najít nějaký kompromis..
Ten stávající je pes, dcera chce fenku, takže tam by potyčky být neměly..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný