Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím,
chtěla jsem se zeptat, jestli je možné, aby se prořezával jako první špičák na hoře? Hyneček je dneska celý den nějaký protivny a před chvilkou jsem mu kontrolovala pusinu a našla jsem tam červené misto s hrčou? Je to fakt zub? Nějak tomu nemůžu uvěřit. Neznáte náhodou taky takový případ?
Neznám přímo takový případ, ale četla jsem, že zuby můžou i takto atypicky růst. Děti pak vypadají jak upírci
.
leňula2 píše:
Neznám přímo takový případ, ale četla jsem, že zuby můžou i takto atypicky růst. Děti pak vypadají jak upírci.
taky tak,z okolí nikoho neznám ale bavila jsem se o tom z dr a přesně-smáli jsme se že to jsou upíří dětičky,takže se to stává ![]()
hanello píše:
takže budu mít doma malého upírka
třeba neee,segra u malýho taky pozorovala bouličku na špičáku a nic z toho nebylo-vyrostly mu zoubky normálně
no ty bouličky tam má už asi tři měsíce, ale teď je červená, citlivá a jakoby ostrá…
Myslím, že je to možné. Adámkovi sice jako první vyrostly jedničky dole, pak dvojka dole. Ale nahoře mu nejdřív vyrostly dvojky. Vypadal právě jako upírek. A ta dvojka mi taky nejdřív přišla, že je na místě trojek, ale byly to opravdu dvojky, tedy řezáky.
chtěla bych se zeptat, jestli máte některá zkušenost s prvním zoubkem - špičákem. dcera má 4,5 měsíců, a dneska jsem zjistila, že má venku první zub. čouhá jí ale špičák nahoře
doufám že se z ní nevyklube malý upírek
není to ale špatně? ve středu jdeme k doktorce píchat ouška na náušničky, tak se chci zeptat… ale jsem nedočkavá, takže píšu i tady.. máte doma taky takového upírka ? nevadí to? nebude mít pak křivé zuby, když rostou v jiném pořadí než by měly?… co myslíte ![]()
my měli upírku,oba byly první špičáky. Moje zubařka říkala, že je jedno v jakém věku a v jakém pořadí zuby rostou.
Moje dcera mela prvni zub den pred 1. narozeninama a byla to dvojka nahore. taky jsem myslela, ze to je spicak, ale jak se pozdeji ukazalo, byla to ta 2. Ted ma 2 roky a cekame na posledni stolicky ![]()
jé holky tak to jste mě uklidnily
… já si říkala, ať není něco špatně.
já myslím, že to spíš bude dvojka, špičáky (neboli trojky) rostou fakt až jako předposlední (po čtyřkách), takže to se mi nezdá ![]()
jinak náš Vojta byl taky upírek - měl obě jedničky dole, a pak v rychlém sledu nahoře obě dvojky pronásledované oběma jedničkama. ale než se prořízly ty jedničky, byl boží ![]()
obrazek píše:
já myslím, že to spíš bude dvojka, špičáky (neboli trojky) rostou fakt až jako předposlední (po čtyřkách), takže to se mi nezdájinak náš Vojta byl taky upírek - měl obě jedničky dole, a pak v rychlém sledu nahoře obě dvojky pronásledované oběma jedničkama. ale než se prořízly ty jedničky, byl boží
no ono to fakt vypadá spíš na ten špičák… a malá už si rejdí prstem i na druhé straně
to budou fotky
![]()
s-l-u-n-í-č-k-o píše:obrazek píše:no ono to fakt vypadá spíš na ten špičák… a malá už si rejdí prstem i na druhé straně
já myslím, že to spíš bude dvojka, špičáky (neboli trojky) rostou fakt až jako předposlední (po čtyřkách), takže to se mi nezdájinak náš Vojta byl taky upírek - měl obě jedničky dole, a pak v rychlém sledu nahoře obě dvojky pronásledované oběma jedničkama. ale než se prořízly ty jedničky, byl boží
to budou fotky
![]()
![]()
tak to jsem celá napnutá, co se z toho vyklube já si vzpomínám, že i mě (mám něco zubní praxe) se to v tý mrňavý pusině blbě odhadovalo, co to je.
btw. Barunce jsem dnes prvně zacinkala v pusince lžičkou
bude to pravá spodní jednička. a je teda sakra špičatá ![]()
no já se směju, ale musela jsem jí namazat dásně a dala jsem jí i čípek, protože to velice špatně nesla. plakala strašně a úplně se u toho třásla, z polospánku už. tak trochu jsem doufala, že u ní půjdou zoubky snadněji než u brášky…