Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky a kluci, potřebuji se vypsat, nehledám názor a možná ani radu, spíš pochopení.
Mám 45 na krku, přes 25 let s manželkou, děti v pubertálním věku. Jsme si věrní a máme se rádi. Posledních 5 let spolu už moc nespíme a já začínám mít pocit, že mi něco chybí. Nedávno jsem se vrátil ze služební cesty, kde jsem potkal jednu ženu, která byla také na služebce. Bydleli jsme ve stejném hotelu a asi 3. večer jsme si k sobě sedli na večeři. Podotýkám, že se mezi námi nic nestalo a to za celou dobu, pouze jsme se zapovídali o našich životech, štěstích a problémech. Naše vzájemné setkání se poté odehrálo ještě 4 večery. Ona je na tom podobě jako já, věkem, vztahem dětmi, zájmy. Řekli jsme si docela hodně věcí, včetně lehčího popisu toho, co máme v sexu rádi a co bychom rádi ještě zažili. Nechtěli jsme to oba příliš rozebírat, abychom si zachovali chladnou hlavu, bylo to docela těžké, ale už nejsme teenageři a rodina je u nás na prvním místě. Popravdě jsem se trochu zamiloval, setkání ve mě zanechalo stopu, trochu touhy a mám teď o čem přemýšlet co bude dál.
Po návratu domů jsem byl pár dní jako tělo bez duše, ale doma jsem nechtěl dát nic najevo. Manželka si možná trochu něčeho všimla, ale věří mi a já teď váhám, zda jí o tom mám povědět. Vím, že by jí to mohlo možná ranit, ale také by to mohlo pomoci oprášit náš dlouhodobý sexuální vztah a vrátit vášeň. Toužím po ní teď mnohem víc než před tím, ale obávám se, že bych asi měl před očima spíš ženu, se kterou jsem se scházel v hotelové jidelně. Manželka je asi v takovém útlumu, rešíme spolu pouze domácnost, školu a za chvíli také příjímačky prvního dítěte na střední školu. Bouřlivý sexuální návrat z její strany určitě nehrozí, užijeme si to spolu na naše výročí a narozeniny, ale mně to nestačí.
S neznámou ženou jsme si na sebe vyměnili kontakt s tím, že bychom se mohli někdy ještě sejít. Naštěstí od sebe v ČR bydlíme docela daleko, takže to zatím z důvodu pracovního a rodinného vytížení nepřichází v úvahu.
Přibližně za dva měsíce bychom se ale měli setkat znovu na služební cestě. Mám z toho smíšené pocity, na jednu stranu se těším, ale zárověň si uvědomuji, že by možná mohlo dojít k něčemu trochu víc než jen k povídání a nevím jak z toho ven. Odcestovat tam musím a ubytování jinde možné není…
„Mohlo dojít“… pokud se s ní nevyspíš, tak k ničemu nedojde
![]()
Posvěcení na nevěru ti tady asi nikdo nedá. Zkus si promluvit s manželkou o tom, že nejsi v sexu spokojený a skuzte to nějak řešit. Nevěrou riskuješ to, že se s tebou rozvede a ty rozbiješ dětem rodinu.
Pokud jsi ochotný riskovat to, že přijdeš o manželku, budeš muset řesit stěhování, dělení majetku, dělení oéče o děti, tak ti asi nic nebrání a můžeš jít za svým pérem.
Pokud to nejsi ochotný riskovat, tak to nedělej a začni řešit problém se svojí ženou… ![]()
Smaž to číslo!! A povídej si o sexualitě a vašich potřebách s manželkou. Hezky. Přečti si tu ty tuny diskuzí, jaké peklo to rozpoutá… Vymaž to číslo, jinak to nedáš. Nescházej se s ní! Hodně štěstí ![]()
Jestli si nechceš bezdůvodně zavařit, tak hlavně manželce nic neříkej. Nic se u vás neoživí, jen ty budeš za blbce a zcela oprávněně. Jestli s tou druhou nic mít nechceš, tak neměj, ale jako od 45 si pořádně nevrznout, to ti musí za 5 let regulérně hrábnout.
Dokážete vůbec žít jako partneři? Vyrážíte někam spolu? Děcka nemáte malé, takzme by to doma zvladly… ![]()
Moje predpoved je, ze na pristi sluzebce ji opichas. Sice pak budes porad telo bez duse, ale s usmevem na rtu ![]()
@Fukitol píše: Více
Ahoj, toto jsou situace, které rozproudí hormony a najednou se začneš cítit jinak. Nebyl bys prvni, který využil příležitosti. Nebudeš ani poslední, který si takto může zkomplikovat svůj život.
Je mi podobně jako tobě. Pokud s tou energií nezacneš pracovat, tak budeš mít v hlavě trochu bordel. Nauč se prohloubit intimitu se svou ženou. Chce to nové zážitky, jiný přístup ke své ženě. Vydej se touto cestou a uvidíš, že s tímto přístupem tvá žena znovu rozkvete. Pokud se tak nestane, tak to hned nevzdávej.
Fakt sis sem přišel pro posvědcení nevěry??
![]()
Klasická chlapská krize středního věku no. Někdo to řeší motorkou či drahým autem, další zbrojákem a někdo holt tou nejriskantnější a nejdražší cestou - milenkou. Tvoje volba. Ženě hlavně nic neříkej ![]()
@vilem73 píše: Více
Prvně si o vaším vztahu a co tě trápí promluv s manželkou a zatím se o té druhé vůbec nezmiňuj. Nechápu že to začínáš řešit až tak pozde
@Cizinka 999 píše: Více
U mě dobrý. Já tu hranici nikdy nepřekročím. Mluvím o zkušenostech chlapů kolem mě. Rozvodů mám teď kolem sebe dost právě kvůli pocitům, jako má zakladatel.
Krize 🙏🏻
Normálně to číslo smaž a zkus vymyslet něco, aby se mezi tebou a manželkou obnovila vášeň.
S manželem když máme pocit že to není ono a jedeme stereotyp, dáme dceru na hlídání a vyrazíme do světa
Kino, dobrá večeře, prochazka, nebo třeba do bazénu, do sauny, zasportujeme si,…. Jsme proste chvíli zas jen my dva a užíváme si. Povídáme si “jako dřív” nebo si kolikrát jen tak sedneme venku a koukáme na ostatní a tím se bavíme
….
Ovšem pokud ty mas plnou hlavu té druhé, tak schválení nevěry tady určitě nenajdeš….
Manželce nic neříkej a pokud ti za to stojí, zkus to s ní obnovit a užívat si života ![]()
@Ledová káva píše: Více
Nejenom povidat, zkus ji svadet a hl. konat, trebas ona citi to samw co ty a mysli si, ze uz nemas o sex zajem.
Hlavne se nechovej jak trubec a nezminuj se vubec nikdy o tve nove zname, protoze to pak vsechno u vas nabere takovy svunk, ze nebudes schody stacit pocitat. Myslet si, ze to bude pro tvou zenu impulsem k sexu - jsi spadl z jahody, ne ![]()
@LukeR1 píše: Více
Pocity, kdyz rozum spadne do kalhot
…stare jak lidstvo samo ![]()