Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj tak my máme sedačku cybex 15-36kg. Muž to docela žere a vyšla v německejch testech nejlíp. Jinak neporadím.
George, sedačky jednokategorické tedy 9-18 a 15-36 jsou vždy bezpečnější než vícekategorické 9-36 a pod. to je vidět i z testů- testy zde: http://www.autosedacky.estranky.cz/…esty-a-videa
STM Starlight nenajdete v novějších testech, byla testována v roce 2007, vždy se sedačka testuje pouze jednou, pokud se technicky nezmění, ´platí test stále.
další důvod , kromě bezpečnosti proč volit raděhji dvě za sebou jdoucí sedačky jednokategorické než vícekategorickou je to, že jsou pohodlnější prom určitou velikostní skupinu dítěte- tudíž 9-18 se dá lépe polohovat, a 15-36 zase roste výše oproti 9-36 ( také nedáte ročnímu i 10 letému dítěti jedny boty, ale postupně kupujete jak roste). Poslední důvod je životnost sedačky, sedačka vydrží 4max. 6 let, takže když dítěti po vajíčku na roce koupíte sedačku 9-36 tak Vám vydrží max. do 7 let, a pak musíte koupit ještě jednu- další 15-36, protože tu sedačku musí mít do 150cm nebo 36kg- to je cca 10 leté dítě, takže je lepší koupit nejprve 9-18- ta mu vydrží do cca 4 let, a později 15-36 a tu má do 10 je hotovo.
Vícekategorické sedačky ( třeba9-36 ) jsou spíše vhodné jako mezistupeň, kdy už se dítě nevejde do 9-18 a ještě nesplňuje podmínky sedačky 15-36, nebo jako sedačka do druhého auta, kde nebude tolik vytížená a déle vydrží, eventuelně jako sedačka k prarodičům do auta, kdy vozí občas různě velké děti, tak aby nemuseli mít více sedaček. To je hlavní využití vícekategorických sedaček, pro běžné ježdění je lepší mít jednokategorickou.
Jinak ta STM Starligt není špatná, v rámci 9-36 patří k lepším- má 3 hvězdičky, ale jako hlavní sedačku pořiďte určitě 9-18 a poté 15-36, vždyť to cenově příjde na stejno.
tak mně taky řekli v obchodě i v nějaké internet. poradně, že opravdu tato kategorie není příliš vhodná, že nejsou tyto sedačky tak bezpečné.Já jsem nakonec volila teda hlavně kvůli polohování, protože malý byl na své měsíce velký, sedačku BabyPoint Zenith, tak je 9-25kg a jsem s ní opravdu spokojená. I to polohování má jednoduše řešené, že ho můžu položit i z pozice řidiče za jízdy, když s ním jedu sama. Jen natáhnu ruku za sebe a posunu sedačku.Jsem s ní moc spokojená.Potah má taky pratelný.
Ahoj. Tak my máme Storchenmühle Starlight a jsme s ním spokojení, ale koupili jsme jí až v cca 13kg, předtím jsme měli Inglesina Marco Polo 0-18kg, která byla super polohovatelná a dala se vozit po i proti směru. Bohužel jí malá v těch cca 13kg začala přerůstat hlavou. Se Starlight jsme spokojení, jen by měla být víc polohovací, což ale asi žádná sedačka v této kategorii už nesplnuje. Líbí se mi na ní, že má velmi dobře chráněnou hlavičku proti bočnímu nárazu, což takové ty „otevřené“ sedačky nemají.
Dobrý den, podívejte se na Kiddy Comfort Pro. Patří do kategorie 9 - 39 kg, má výškově nastavitelnou opěrku zad a šířku chráničů ramen a ochranný pultík, což se nám na ní líbí nejvíc. ![]()
Ahoj všichni, oživuji diskusi. Zajímal by mě názor někoho zkušeného v oblasti autosedaček. Mám v plánu koupit autosedačku 9-36 kg, mám vybranou Cybex Pallas 2 fix. Ještě jsem ale narazila na Cybex Isis fix, kolekci 2013, hledám rozdíly…nemohu najít ani, jestli byla Isis testována a jak dopadla. Je levnější, tak by mě zajímalo, jaké jsou její nevýhody, v čem je horší. Pallas vychází v testech dobře. Je to samozřejmě o penězích, kdyby v nich nebyl zásadní rozdíl, asi bych šáhla po levnější. Pokud by byl, zůstanu u vybrané Cybex Pallas 2.
Prosím všechny, kteří mi chtějí napsat, abych nekupovala sedačku 9-36 kg, že to není vhodné,,, aby mi to nepsali. Zajímá mě opravdu pouze to, na co se ptám. Mockrát děkuji za pochopení a rady.
Tak pallas má základnu, dá se navíc opěrka hlavy polohovat a sedačka se dá taky polohovat
Já se mezi nima taky rozhodovala a koupila sem nakonec Pallas, je lepší si zajít doobchodu a zkouknout je a vyzkoušet i jak jde zapnout v autě
@lucka83 píše:
Tak pallas má základnu, dá se navíc opěrka hlavy polohovat a sedačka se dá taky polohovat
právě, že u té Isis je píšou také, že se dá polohovat
ale našla jsem, že je menší, opěrka hlavy jde jen od 7 stupnic nahoru, ne o 11, a že to polstrování je takové slabší…no, tak asi půjdu do té Pallas…Jo a testována Isis prý nebyla
![]()
@Jančakecalka píše:
Máme autosedačku Inglessina 9-36 kg
děkuji, akorát já jsem fakt potřebovala vědět ty rozdíly mezi Pallas a Isis…ale stejně půjdu nejspíš do té Pallas.
Dobrý den, chtěl bych poprosit o radu ohledně výběru autosedačky v kategorii 9-36kg.
Z informací, které jsem si našel na netu vyplývá, že autosedačky v této kategorii jsou průměrné a že je lepší volit 9-18 a poté 15-36.
Na druhou stranu jsem nenašel žádné argumenty, že autosedačky v kategorii 9-36 jsou vyloženě nebezpečné nebo nevhodné.
V kategorii 9-36, kterou tedy preferuji, se mi líbí Storchenmühle starlight - SP.
Až na pár informací v diskusních fórech, kde ji lidé hodnotí celkem pozitivně, jsem tuto sedačku nenašel v žádných novejších autotestech (2008,2009).
Chtěl bych tedy požádat o informace a názory na tuto autosedačku, případně i o to, jak moc je tato kategorie (9-36) autosedaček nevhodná.
Děkuji, george