Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Mám dotaz ohledně těchto dvou autosedaček…zajímalo by mě, kterou z nich pořídit. Není pro mě rozhodující cena, chtěla bych tu, která je bezpečnější a pohodlnější pro mimčo. Podvozky kočárů mám pro obě, takže ať budu mít jakoukoliv nacvaknu ji kamkoliv, tak to pro mě taky není rozhodující. Poradíte někdo, prosím??? Děkuji ![]()
Máte zkušenost s Maxi-Cosi CabrioFix?
Přidejte zkušenost s Maxi-Cosi CabrioFixosobně je vyzkoušený nemám,chci taky kupovat,známí radí maxi cosi
Maxi cosi cabriofix, radím se základnou pokud máš isofix v autě (easyfix), je to paráda, jen nacvakneš, sedačka drží jak přikovaná, jednou jsem jí měla pásem a to se fakt nedá srovnávat! když jsem kupovala v r. O7, zrovna vyhrála test ADAC. bohužel, darda to byla, základna je za 4, sedačka taky.. ale pro bezpečnost svýho vojty bych udělala cokoliv…
z vlastní zkušenosti - MC!
concord ion jsem v testech ani neviděla..
Z hlediska b ezpečnosti patří obě mezi nejlepší, Maxi-cosi cabriofix má s isofixovou základnou 5 hvězdiček( vlastně jědíné takto dobré spolu s Römerem) se základnou na pásy má 4 hvězdičky a poutaná samotná má 3 hvězdičky,
Concord ION nemá možnost základny, ale samotná poutaná má 4 hvězdičky,
takže pokud máte v autě isofix a pořídíte základnu tak bych volil MC, pokud nechcete kupovat základnu tak Concord
Do výběru bych určitě zahrnul i Römera, který má z bezpečnosti na isofixové základně 5 hvězdiček, na základně na pásy i samotná sedačka má 4 hvězdičky, nyní jde Römer již na všechny kočárky, a je z nich největší a má 3 roky záruku, a je lepší dostupnost, Römer má všechny potahy 2010 skladem - u MC je většinou vše na objednávku 4-8 týdnů, a Concord 2010 ještě není na skladech, cenově jsou všechny podobné.
Steeve takže ať vybereme jakoukoliv, vedle nešlápneme, co????
Pochopila jsem to dobře, že MC základna jde pouze do aut s isofixem??? Takže bezpečnost je u obou (všech třech) na
, tak teď už jenom, která je lepší z hlediska manipulovatelnosti a pohodlí. Blbé je, že máme jedno auto s isofixem a druhé bez. Dítě (děti) většinou vozím já (isofix), ale dlouhé vzdálenosti (jezdíme i tak docela často) musíme „přežít“ v autě bez isofixu (schválně jsem vybírala autosedačku pro staršího s isofixem, že když už teda mám tu možnost, ale ve snu by mě nenapadlo, že u dva roky staré audiny budu isofix hledat marně
) … Mohl bys mi prosím ještě poradit co za sedačku III. skupiny POLOHOVATELNOU bez isofixu??? Isofixovou mám Cybex Solution x fix, ale bez toho isofixu je tam malý, když usne děsně zkroucený…nové auto kvuli tomu zatím kupovat nehodláme, tak jesltli vůbec existuje nějaká sedačka, která by byla maximálně bezpečná a ještě k tomu pohodlná…děkuji
Ta nová základna od Maxi-cosi je na isofix i na pásy,
Römer má základnu na isofix i základnu na pásy, takže by se daly koupit obě základny, do každého auta jedna a máte vystaráno, se základnou je to opravdu příjemnější, eventuelně pořiďte alespoň tu isofixovou do svého auta, kde se jezdí častěji a do druhého auta poutat klasicky pásem, ale pokud jezdíte často oběma autama, tak se vyplatí pořídit dvě základny.
No a z Kat. 15-36 bez isofixu Römer Kid ( ale když v jednom autě máte isofix a v druhém ne, tak kupte klidně isofixovou- RömerKidfix, v jednom se bude poutat na isofix, v druhém jen pásem)- polohovat se dají hodně, zde pár fotek: http://www.mimibazar.cz/…tografie.php?…
Steeve dík za vyčerpávající info ohledně vajíček ![]()
A čistě nááááhodou by se někde nenašly fotky polohování toho Römeru Kid bez isofixu???? (isofixový mám už ten Cybex a do auta bez isof. nemá isof. sedačku smysl kupovat), proto by mě zajímalo, jak moc pohodlné je to polohování bez isofixu ![]()
a Elanis, ta nová MC základna se jmenuje family fix a pokud si vzpomínám, jde na ní vajíčko a pak i sedačka 9-18, takže nemusíš pak kupovat další sedačku se základnou,.. jsou to sedačky pebble a pearl..
na romera asi nemáš kočár, viď? ![]()
Kid se polohuje úplně stejně jako Kidfix, je tam vyfocen i Kidfix odpojený od isofixu tak to je vlastně Kid
Natašo, sedačky Römer jdou již krom+ě Römer/britax na mnoho kočárů - resp. výrobci kočárů zjistili, že je Römer nejlepší, tak již dělají adaptery na Römer, seznam všech kočárů, které jsou kompatibilní je zde: http://www.britax-roemer.cz/…ompatibilita
Nataša jj…dívala jsem se na to, jen tak zběžně, ale tohle jsem zaregistrovala, jen mi není jasné, jestli ta pebble je nástupce cabria a pearl něčeho jiného
Co se týče skupiny II.měla jsem pro malého MC Tobi, která byla (pro nás) naprosto bohovská, tak jestli bude pořád v testech vycházet tak dobře, tak ji určitě koupíme znova, takže pujdu asi do té základy pro cabrio
Steeve teď si asi řekneš, že jsem úplně padlá na hlavu, ale nedošla mi jedna docela zásadní věc a sice to, že ten Cybex můžu napolohovat i bez isofixu ![]()
Já, magor posedlý naprosto důkladným poutáním autosedaček do aut, jsem si myslela, že ten podsedák musí být přiražený až k sedadlu, tzn., že v tento okamžik-bez upnutí na isofix- pro mě polohování ztratilo smysl…ale podle těch tvých fotek je mezera mezi koncem podsedáku a sedadlem (opěredlem) auta teda správně???? V tom případě, já blbá, nemusím žádnou novou sedačku kupovat… ![]()
přesně tak,i bez upnutí na isofix se dá sedačka předsunout a naklopit - akorát je dobrý mezi sedačku a sedadlo něco vložit aby se sedačka nanarovnala do sedací polohy, třeba u Römera mají vzadu klín, který tomu brání, u té Cybexky není nic, tak tam dejte alespoň smotaný ručník.