Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Mafule sundávat pásy z kterékoliv 9-36 je většinou složité, pokud potřebujete často měnit kategorii tak je v tu chvíli nejlepší pultíková, tam jen nasadíte nebo nenasadíte pultík a zvednete opěrku hlavy.
@Mafule mam pultikovou cybex pallas a je super
nastavis jen vysku operky hlavy a bud das nebo nedas pult
Super. Jen je to už dražší, než jsem si na záložní sedačku, která bude většinu času nevyužitá, představovala;) Cybex je fakt krásný… Děkuji moc. Zaměřím se tedy asi na pult. Je pravda, že neoddělané nepoužité pásy by větší dítě asi tlačily do zad a oddělávat a přidělávat je dost nepraktické.
Mohu se prosím ještě zeptat na rozdíly mezi Cybex Pallas a Solution? U prvního píšou, že po odebrání pultíku je z něj Solution. Jsou tedy jinak stejné? Stejná šířka sedáku, stejně nastavitelná výška? - Šel by případně pultík dát i k Solution? Děkuji.
@Mafule Pallas je sedačka 9-36, kdežto Solution je sedačka 15-36 kg. Základ mají stejný. Ono vlastně Pallas je Solution, ke kterému se přidá pultík a vznikne z toho 9-36
jinak pokud by byl pro vás Pallas drahý, tak levnější varianta pultíkové 9-36 je třeba Joie Trillo Shield: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
Dobrý den! Mohu požádat opět o radu při vyberu autosedacky? Syn má 2 roky, asi 11,5 kg a kolem 90 cm. Doteď jezdil v Romer Dualfixu z roku 2015 po dceri a chceme mu koupit novou autosedacku. Auto máme Škodu Karoq, Škodu Octavii combi ii a ev. Peugeot 2008. Ráda bych asi s isofixem, proti směru už nejezdí a aby mu už případně vydržela co nejdéle. Zatím jsem se dívala na Romer Advansafix iv r a Joie Stages fx, ale tuto značku moc neznám. Děkuji za rady ![]()
@veronikaMF nechte ho prozatím v tom Dualfixu, a až z ní vyroste tak pak jděte rovnou do sedačky 15-36 kg. Nemá smysl nyní kupovat sedačku 9-36
@steeve Myslíte, že to bude nejlepší? Já jsem chtěla měnit autosedacku i z toho důvodu, že je 3 roky nonstop v autě, tak zda je ještě 100%bezpečná. A hlavne taky syn má hlavovou opěrku zároveň hlavičkou, mozna o nejaky cm uz čouhá a už mi nejde tu opěrku vysunout výš. Vahove by mu byla ještě dlouho ![]()
@veronikaMF 3 roky není dlouho, sedačky mají životnost cca 5 let při každodenním používání, pokud se tam vejde, nechte mu ji,