Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Andara hezké
včera jsem narazila na fotku, kde holčina přemalovává barbínám obličeje. Teď jsem na mobilu, takže hodím odkaz večer, ale byla fakt šikovná ![]()
@meringa v té skupině jak jsem je plno šikulek, jedna na ně šije, ale úžasné věci (kostýmy z filmů atd) další dělá šperky a převlasujou, malujou:-) Je tam kluk ze Slovenska, co se vyzná ve všech tvářích barbie a tak.
@Andara tak to jsou šikovní
, akorát mě se toto moc nelíbí, myslím přemalba. Mám raději, když ta panenka má svou historii a je přesně taková, jak vyjela z továrního pásu:-) ale přemalby jsou u některých hodně podařené ![]()
Tak už ![]()
http://dolliehsanctuary.com/…iewtopic.php?…
Třeba tohle mi přijde fakt úúúžasná změna k lepšímu ![]()
@ClaudiaCardinale píše:
Mně teď padla do oka ta Barbie kolekce ze země Oz, viděli jste ji?
Neviděla jsem
Hoď odkaz ![]()
@Andara Ano, ta zelená čarodějnice je skvělá. Líbí se mi, že už Barbie není jen symbol blonďaté, vychrtlé slečinky, ale že se čím dál více začíná vyvíjet do různých podob a osobností.
@ClaudiaCardinale ano a těch tváří co existuje! Ale jak řeknete Barbie před někým neznalým, hned si vybaví právě ty vytlemené bloncky
![]()
@Pipet "monsterky " jsou strašné
mně ted darovala kamarádka bárbíny po dcerce. uplně s klidem já když ty kostry svlékla, tak jsem se lekla
to by měli zakázat, je to děs. jinak jsou ale ty panenky hezký.
byla jsem rozhodnutá toto nikdy nikomu nedat, ale dceři mojí kamarádky, od které to máme, je už jedenáct, je milá, hodná, není povrchní a je strašně fajn. tak snad to charakter nezkazí…jsou to jenom nány… a nemoct si s holkama hrát, protože jako jediná ze třídy nemáš žádnou monsterku… no je to debilní, ale dceři bych to asi neudělal..kdybych měla a moc by ji chtěla. zas chápu, že bárbíny jsou pro školkové děti a „velký holky“ do školy potřebujou nějakou alternativu.
ale co jeblo výrobcům a EU, že tot dovolí, to nechápu
taky je u nich 6+. Ale i tak…
já věřím, že pokud maj holky pevný základ, že je to nezkazí…snad…dcerka kámošky je toho příkladem, a ta měla monsterek asi pět a jednoho monsteráka. ![]()
@meringa hele já nikdy nepochopila proč to takhle neudělá rovnou výrobce Disney..dyt je trapné, že to musí ženské po nich předělávat ![]()
@Niemeyer Nemyslím, že by to kazilo charakter
, MH už má asi 3, pořád si s nima hraje.
Slintáme spolu nad Tonner panenkama, kurnik, asi si jednu koupíme. Nebo dvě, abychom se nehádaly
![]()
Malá Monsterhigh miluje.. Mě jsou upřímně sympatičtější než celá bárbí ![]()
Od mojí sestřenice dcera ty panenky sbírá, mě se líbí, hlavně ty velké. Mají myslím kolem 43 cm na výšku. Nemyslím si že je špatně že jsou panenky hubené, nebo jak tady někdo psal že by je měli zakázat. Hubenost je trend, štíhlost je vždy lepší než tloušťka, nemám pocit že by se měly začít vyrábět tlusté panenky, tloušťka je nezdravá to je jasné přeci každému.
Víte o tom že začali vyrábět Barbíny tzv. „normálních proporcí“. Malé, silnější, větší prsa, menší prsa, vetší boky atd. Tlačili na to nějaké aktivistky a veřejnost. No tak vyrobili reálné panenky a co se nestalo, nikdo je stejně nekupoval, kupní síla veškerá žádná. Nevím o tom že by si někdo chtěl hrát s tlustou, malou panenkou s velkýma prsama a širokými boky. Koupí si to tak maximálně nějakej sběratel. Dítě si tohle určitě nevybere.