Společenská hra Zámecké schody a Princezny na plese

993
15.2.14 09:58

Společenská hra Zámecké schody a Princezny na plese

Ahoj, přemýšlím nad jednou z těchto her pro dceru k 5 narozeninám. Ráda bych vaše názory kdo je máte doma a jestli je vaše děti rády hrají. Hlavně ta Zámecké schody, přeci jen je to trošku jiná cenová kategorie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2852
15.2.14 10:20

Zámecké schody máme od vánoc, je to pěkná hra, ale pokud si dítě nerado hraje samo, tak bych nekupovala.My jsme koupili 4 leté a hrála si s ní tak týden, teď ji vytáhne občas. Nerada si hraje sama:-(
Jsou tam tuším tři kategorie obtížnosti, dcera zvládne s přehledem tu začátečnickou, obtížnou už ne všechnu. Také jsme ji vyzkoušeli my velcí!-)
Princezny na plese neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
15.2.14 10:27

Máme kamaráda, co prodává hry. Říkal, že má v zásadě dva typy dětí (testuje to na nich). Některé děti hry typu Zámecké schody nadchnou tak, že nedají pokoj, dokud všechno nevyřeší, vydrží nad tím sedět a přemýšlet… a jiné zkusí pár hlavolamů, a když jim to nejde, tak to zahodí a je konec. Čili záleží, jaký typ dcera je.

Princezny neznám, ale recenze to má dobré, tak myslím, že se to dá zkusit - a dvě stovky, to není tak vysoká cena, aby to člověk neoželel, kdyby se to neujalo, myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
15.2.14 10:59

Dcera dostala hru Zámecké schody, kdzž jí bylo 4 a půl roku. Líbila se jí. Samozřejmě, když byla nová, hrála si s ní víc, teď občas. Ale je to o tom, že když pochopila princip (tzn. že kostku může otočit i vyhůru nohama), začala pro ni být i ta těžší zadání jednoduchá. Nicméně pohráli jsme si všichni a nelituju. Hra se nezničí a v pohodě se dá „poslat dál“, až budeme chtít.

(U kamarádky dětem pořídili Tučňáky na ledu a v podstatě jsem měla stejný dojem - nejdřív dojem, že je to těžké, pak jsem si to ohmatala a šlo to.)

Princezny na plese neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
15.2.14 11:56

Holky tak dcera si umí vyhrát v pohodě sama, ale pak jí loupne a chce hrát zas s někym. A hlavně společenské hry. Nejraději hraje karty prší a Carcassonne - hraji s ní dospěláckou verzi. Tak když tak nad tím přemýšlím tak spíš ty princezny. Ona je i miluje tak to určitě ocení víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11342
15.2.14 13:29

Hrála jsem oboje. Princezny na plese jsme kupovali holčičce od kamaráda ke 4. narozeninám. Je to obyčejná dost primitivní „házečka kostkou“, navíc dost zdlouhavá (upravovali jsme při hře pravidla, abychom ji rozumně dohráli), holčičkám se líbí díky profláklým obrázkům Disney princezen. Pětileté holčičce, která má společenské hry ráda, bych asi raději koupila něco složitějšího - Dostihy a sázky Junior.

Zámecké schody máme doma, syn je dostal v čerstvých pěti letech k Vánocům. Líbí se mi provedení - dřevěné kostky. Syn si s tím občas hraje, ale myslela jsem, že ho to chytne více. Hra se momentálně líbí našemu ročnímu batoleti, které si staví a boří z kostek věž :mrgreen:. Cena je tedy za těch pár kostek brutální, ale my stejně tehdy moc nevěděli, co k Vánocům koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí