Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tuhle po mě ta starší chtěla Bárbinu Monsrehais
jenže jsem jí řekla, že za tak ošklivou panenku tolik peněz nezaplatím
stejně by za dva dny ležela v koutě
máte zkušenosti s něčím podobným? ![]()
„Repliky“ nebo jak to nazvat, na tuto nechutnou panenku se dají koupit i u ťamanů..Pokud chceš originálku, tak když pár měsíců počkáš, tak určitě seženeš použitou za poloviční cenu např. na MMB, dedukuju tak, že je to poměrně novina a ještě se to použité neprodává tak ve velkém jako třeba poníci nebo petšopáci, které jsem dceři originální sehnala „za hubičku“..
Nicméně před rokem a něco mě dcera, tehdy přesně 4 roky, přemluvila, abych jí na narozeniny koupila originální Winx(tehdy hit) - dokonce si na ni přidala z kapesného. Pochytla to ve školce, na tu blbou pohádku se nedívá, nepouštím to, nelíbí se mi to..Podlehla jsem, za pannu nechutnou s křídly a dlouhýma nohama jsme vyhodily skoro 600 a dnes po roce si s tím už vůbec nehraje, leží v kufříku mezi spousty jiných bárbín..Bavilo ji to tak měsíc a párkrát to vzala do školky, kde jí holky mohly urvat ruce, aby jim to půjčila, ale to je tak všechno..
Dcera Monsterhais nebo jak se to píše nemá, na pohádku se nedívá..Je to hnus a doma to nechci..Ale na jeden den měla půjčenou od kamarádky ze školky, která má originální, od té doby to „nepožaduje“..Vlastně, dostala od mé tety jako dárek takovou podobnou malinkou(5 cm) ze stánku, hrála si s ní den a taky leží v kufru mezi ostatními panenkami..
Takže buď ťamani nebo se pokusit ulovit použité, pokud to dceři chceš koupit..
Příspěvek upraven 16.02.14 v 22:07
@terinka4444 píše:
Monsrehais![]()
![]()
![]()
![]()
@Pipet Já mám výhrady k proporcím panenkám Barbie už od dětství, asi budu vyjímka, ale nikdy jsem si s nimi nehrála, připadaly mi už tehdy nechutné..Milovala jsem svou panenku - miminko do kočárku, které brečelo a potom velkou česací pannu - jakoby normální holčička, ale barbíny mě nikdy nebraly..Originální jsem jako dítě neměla žádnou a ty obyčejné měly moje sestry, které jim stříhaly vlasy..
Už kolem deseti let jsem četla v jednom chytrém časopise, že je to biologický nesmysl a jak by taková žena vypadala ![]()
Z Winx mě taky málem klepla pepka, nic nechutnějšího jsem neviděla.
Nicméně dcerám to nezakazuju, ta starší nějaké barbíny dostala - od nás i třeba jako dárek od příbuzných..TA mladší si už hraje s ní, přebírá je, chce je česat..
Já dceru nemám, ale kdybych náhodou měla, tak tuhle příšerku by asi nedostala. Jako celkově mi bárbíny moc nevadí, ale tohle je fakt nechutný.
A mně přijdou milé. Hlavně, ani s obyč Bárbínkama si nehrajou holčičky jinak, copak si s nimi hrají neustále? Je to jen jiná Barbie. Já nějak extra nezakazuju dětem hračky, které si přejí. Máš narozeniny? Chceš? Vyber si z možných dárků jeden, zvaž dobře a pak koupím. I děti mají právo rozhodnout, co chtějí. Že se nám nelíbí? Žijeme v jiném světě, mně se nelíbí tablet a chytré telefony, tvrdě se mi nelíbí, po té, co byla poslední ve škole, kdo to nemá, tak jsem podlehla a koupila.
Ja som bola proti týmto bábikám Monster…ALE…moja dcéra mala 5rokov a dovolili sme jej vybrať si darček v Dráčikove aký chce (samozrejme cenovo prijateľný, lebo takéto slečny vymyslia všeličo, takže nejaké hranice byť musia
) a po dlhom, ale že naozaj dlhom výbere sme odišli s jednou z nich…prehovárala som ju na kadečo iné…no vraj po nej túži…pár dní sa s ňou hrala a potom ako ostatné bábiky… ![]()
Já to dcéři taky nezakazuji, ale takhle nechutnou panenku
má několik bárbín hezčích jo s pokrokem nic neuděláme
nám stačili obyč panenky
snad ta mladší bude mít pochopení pro klasiku ![]()
@131105 mladší si zásadně hraje s tím, co má starší. Dostala luxusní mimino, hledala jsem ho čtvrt roku, nakonec těžce našla, dokonalou panenku, brečí, směje se, žvatlá, máma, táta, ham, pije, spí…všechno je to na lehounký dotyk různě po těle, že to umáčkne už ve dvou letech, prostě naprostá dokonalost. Nakoupila jsem jí k tomu výbavu…ani si jí nevšimla a servaly se o Barbie. Takže už si nedělám iluze, a kupuju to dvojmo a batolecí hračky nekupuju.
U nás momentálně MonsterHigh frčí a to festově. Zrovna na ně mají v Tescu slevu a dá se sehnat za 250,–kč. Dcera měla narozeneiny tak se nám doma sešli tři tyhle panenky. mě osobně se líbí víc než barbíny.
Já moc panenek nekupovala většinou je dostala nebo má po mě
tedˇ jí to naštěstí pustilo s tou barbínou ne žebych na ní neměla, ale vyhazovat peníze za něco tak nechutného opravdu ne ![]()
@Jana206 Já jsem si koupila originál Barbie z ušetřeného kapesného… jinak jsem měla ty neorigoš. Našila a napletla a naháčkovala jsem jim solidní šatník. A pořád mě to baví
![]()
Majda o té MH strašně dlouho mluvila, nakreslila ji na první místo do dopisu pro ježíška… podlehla jsem. Ale barbín má víc (a samé origo, nesnášela jsem ty šunty, co jsem měla já) a hraje si s nima hodně, má i takové menší panenky - holčičky, tak velké jsou maminky a malé dcerunky, nebo na školu, hraje s nima „loutkové“ divadlo o princeznách… Ale ona si hraje snad se všema hračkama, ještě nic, co jsem koupila, tak neodložila úplně někam na dno šuplíku (samozřejmě myslím hračky přiměřené věku, s chrastítkama už nechrastí
).
No rozhodně jí tak příšernou panenku nekoupím
je plno pěkných panenek ![]()