Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, pohrávám si s myšlenkou koupit elektrickou sekačku, ale nevím vůbec jakou. Může mi prosím někdo poradit nebo dle zkušenosti doporučit?
Na chatě máme nerovný terén, vyloženě svahy tu nejsou, spíš jen hrboly a někdy se stane (většinou na jaře, když jedeme na chatu poprvé), že je tráva hodně vysoká i víc jak půl metru
. Takže moje požadavky na elektrickou sekačku by byly, aby umělá posekat vysokou trávu, aby setkala i mokrou trávu, měla koš a nebyla moc složitá a náročná na údržbu a manipulaci.
Nikdy jsem elektrickou neměla, mám tu jen krovinak a benzínu, ale setkal s tím bývalý (už spolu nejsme) a já s tím za prvé neumím a za druhé ta sekačka nejde ani nastartovat. Je to pro mě Španělska vesnice ![]()
Takže bych ráda nějakou elektrickou, kterou strcim do zásuvky, zmacknu tlačítko a seká. Existuje nějaká taková nebo jsem moc náročná?
Předem všem díky za rady, zkušenosti a doporučení ![]()
No musíš si zase koupit krovinak a pojezdovou sekačku. Oboje pojede na stejný baterie, když koupíš všechno od jedné značky.
@Cenarius píše:
No musíš si zase koupit krovinak a pojezdovou sekačku. Oboje pojede na stejný baterie, když koupíš všechno od jedné značky.
Krovinak tu mám i benzinovou sekačku (navíc míchat benzín s olejem… i to je pro mě Španělska vesnice)…
spíš mi jde o značku a typ elektrické sekačky, jestli je lepší pojezdová, rotační apod. na terén, který jsem psala v úvodním příspěvku
Vůbec nevím, podle čeho nebo jak vybírat ![]()
Ja bych nechala zkouknout ty benzinovy, co tam mas. Ja tomu taky nerozumela, ale vubec! A po rozvodu jsem si oboji poridila - krovinak a benzinovou sekacku s pojezdem a oboji zvladam (do ty doby jsem sekala pouze elektrickou). Neni to zadna veda, staci ti benzin v kanystru a olej. Sekam paralelne u rodicu i elektrikou, ale nerada.
Jinak souhlasim - kdyz uz elektriku, tak bez kabelu.
S kabelem je to opruz a navíc riziko preseknuti. Manžel si teď koupil v Lidlu akumulatorovou a je nadšený.
@Kitia1 píše:
Krovinak tu mám i benzinovou sekačku (navíc míchat benzín s olejem… i to je pro mě Španělska vesnice)…
spíš mi jde o značku a typ elektrické sekačky, jestli je lepší pojezdová, rotační apod. na terén, který jsem psala v úvodním příspěvkuVůbec nevím, podle čeho nebo jak vybírat
Vybirat podle velikosti pozemku, podle toho, jestli tam mas vic stromu ap., na vysokou travu jsou bud spesl sekacky, nebo ten krovinak. Taky podle fyzicke zdatnosti sekace - ale i ja 158 cm, drobna, zvladnu v pohode krovinak.
Znacka - mam Husquarnu a Hondu, spokojenost.
Vem ten krovinak i sekacku nekam do servisu, nech si udelat udrzbu a vysvetlit obsluhu.
Je to jednoduche.
Kdyz mas mokrou travu pul metru, tak se ti to bude kazdou chvili v sekacke sekat, takze to budes furt prevracet a vymotavat.
Jako u nas to jde, ten zarostly pas je jen kousek u plotu, ale nedovedu si predstavit takto sekat neco vetsiho.
Záleží jak často tam jezdíš. Vysokou trávu a různý bodíky vezme ten krovinak, nižší můžeš sekat pojezdovou.