Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
lukrecia píše: … A každému sedí líp něco jiného. Mám za to, že manduca sedí hlavně štíhlým maminkám, i když kamarádka, která je taky hubeňour měnila Manducu za ergo…
to bych netvrdila, ja jsem dost rozmerna a Manduca nam sedi perfektne. Sedi i memu manzovi a kamosce a jejimu manzelovi, kteri jsou vcelku hubendirci, takze ji povazuju za hodne univerzalni ![]()
tak já tedy taky přispěji…Klokanky zavrhuji ze dvou důvodů.Za prvé samože jak už bylo psáno,není to pro ty dětičky zdravé a za druhé pro maminy je to zátěž.Já mám zkušenost s indickým šátkem (cena tedy cca 1600).malýho jsem v něm nosila téměř od narození a nosím dodnes (a to je mu 1 a 3/4)tím jak je šátek uvázaný na těle,váha se pěkně rozloží a není to tak hrozný (na záda a pod),klokanku máš jako baťoh v podstatě,takže to táhne.,,Úvazů jsem se bála jak čert kříže,dostala jsem k tomu šátku brožurku s úvazama.chce to cvik a ze začátku občas od někoho pomoct.za čas si člověk oblíbí nějaké úvazy a v klidu naučí,já si dnes malého přivážu sama i na záda…problém je trochu v tom,že jsem objednala dost dlouhý (kole 4 metrů) kvůli přítelovi,protože je vysokej.já jsem prcek tak mi věčně čouhají někde konce ale ty se dají lehce vždy někde zastrčit..s šátkem jsem opravdu spokojená a upřímně se teda divím,že ty klokanky prodávají.doufám,že je to jen otázka času kdy je stáhnou z trhu
Holky díky za rady. Rozhodla jsem se, že teď koupím klokanku chicco, jen na přechodno cca 1měsíc-nepoužívanou starší za 200,–kč a začínám šetřit na ten šátek. Malý ho dostane k Vánocům. Ještě jsem chtěla poprosit, je jich milion druhů, je v tom nějaký rozdíl? Tu klokanu budu nosit na doma, protože malému lezou zuby a nevydrží ani vteřinu sám. A já potřebuju alespoń trochu uklidit.Děkuji.
barlaz, do klokanky bych osobne neinvestovala ani korunu, to radeji porid babyvak
cena neni o moc vyssi a komfort pro dite i tebe je nesrovnatelny…
co se tyce satku, zalezi, kolik chces investovat, z tech levnejsich jsou to napriklad satky Indie, jak uz tu holky zminovaly (neplest s Indio), Girasol, Pripadne Šanami, ale to bych já osobně šla asi raději do Girasolu. Pokud jsi z Prahy, doporučila bych ti kurz vázání šátků, který pořádá didymos. Velmi dobré jsou i návody na netu. třbe na www.nosenideti.cz nebo na www.isatky.cz
Holky, tak jsem se rozhodla a nebudu investovat do klokanky. Moc se mi líbí mei tai liliputi. nemáte jej někdo, kdo by napsal jaké je. Díky.
Lukrecie -
, to mi zas něco uteklo. Gratuluju a přeju hodně štěstí
.
Ahoj.
Zatím jsou malému 4 měsíce. Ale až se oteplí, chceme jezdit na výlety a s kočárkem se takto jezdí horko těžko.
Nemohu na netu najít nic, co by odpovídalo mému požadavku. Chtěla bych oboustrannou klokanku, ale v tom smyslu, že ji mohu mít i na zádech, ale i ve předu. Že by to bylo měnitelné. Když jsem se koukala na nabídku, vždy má popruhy udělané tak, že jsou snesitelné buď na zádech a nebo na předku. Já totiž dokážu prcka nést naproti sobě, ale nesnesu nic na zádech. Přítel to má opačně. Jenže představa, že někde cestujeme a nemůžeme si toho našeho prcka prohodit a měl by ho táhnout celou dobu jen jeden z nás, to už teď mě odrazuje od výletu. ![]()
Také chci, ať je to cenově přijatelné, max do těch 2000kč, což už je strop.
Nějaké návrhy? Krom vět „nikam nejezdi“ ![]()
No klokanku ti tady asi nikdo nedoporučí, ale ergonomických nosítek už je spousty. S cenou do 2000 třeba MeiTai nebo Liliputi. A nebo něco použitého, Manduca se dá sehnat docela dobře třeba kolem 1800. Uvidíš, že nošení je úplně o něčem jiném než s klokankou ![]()
Myslím, že trh je pestrý… ještě záleží kolik kilo by měla unést a měla by jsi vzít v potaz, že děťátko bude mít jistě něco na sobě… např. pokudby jsi chtěla aby ti vydrželo nosítko kromě jara a léta i třeba na podzim tak počítat s bundičkou (aby se do nosítka ještě vešlo) ![]()
Maculinko, podívej se na www.nosenideti.cz je tam spousta nosítek a mimo jiné i bazar nosítek. To, co chceš ty, je v podstatě právě ergonomické nosítko, protože v něm můžeš nosit vepředu i na zádech. Lehce přes 2000 stojí nosítko Storchenwiege, což je v podstatě takové vylepšené MeiTai.
Na www.nosenideti.cz je spousta diskuzí o nosítkách, klidně se tam zeptej, holky ti dobře poradí ![]()
Osobně bych teda nekupovala žádné z nosítek, které doporučovala Cmochy. To jsou skutečně klokanky, nikoli ergonomická nosítka.
Zásadní rozdíl mezi klokankou a ergonomickým nosítem je na první pohled ten, že dítěti v klokance dítěti visí nohy dolů (už jste se někdy zavěsily za rozkrok? Žádnej med, řekla bych), z toho vyplývá i špatné zakulacení zad. U klokanky není žádné, u ergonomického nosítka jsou záda přirozeně zakulacená, není pak přetěžovaná krční páteř.
více třeba tady
Tak moc díky za tipy. Já teda moc hubená nejsem.
A malý má 8kg ve 4,5 měsících.