Jakou koupit matraci do dětské postýlky?

41
12.3.15 23:32

Jakou koupit matraci do dětské postýlky?

Milé maminky, mohly by jste mi prosím poradit, jakou koupit matraci do dětské postýlky? Máme 9 měsíční dcerku, koupili jsme jí ve vyhlášené kamenné prodejně nejdražší matraci z nabízených výrobků (kokos - molitan - pohanka + klín + potah na matraci). Nechtěla jsem šetřit na matraci a myslela jsem si, že je matrace opravdu kvalitní. Jeden večer měla malá trošku poštípané líčko a s manželem jsme nemohli přijít na to, od čeho to má. O to horší překvapení následovalo. Malou pravidelně v noci kojím, noc proběhla v pohodě a ráno, jak se malá probudila jsem zažila infarktový stav, kdy byla postýlka doslova opsypaná malými broučky nebo spíše muškami, které vylézaly z pohankové části matrace. Bylo to všude, na mantinelu, v povlečení, na monitoru dechu. Prodejce nám vrátil okamžitě peníze, ani matraci neprohlíželi. Teď mám ale po tomto zážitku strach koupit jakoukoliv matraci… O to horší bylo, že matrace byly koupené 2 stejné - jednu jsme měli u dědečka pro příležitostné přespání, zjistili jsme, že v druhé matraci bylo to samé, jen v menším množství… Četla jsem hodně recenzí a tváří se relativně dobře matrace ze studené pěny - máte některá zkušenost???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101679
12.3.15 23:56

@paja246 Pro takhle malé dítě jsme kupovali obyčejnou molitanovou matraci, při jejich váze a době, jak dlouho ji budou používat mi cokoliv jiného přijde zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
13.3.15 00:10

Mi koupily uplne obyc penovou, taky mi prislo prehnany kupovat nakou drahou matraci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
13.3.15 00:21

Ahoj, do SZ ti pošlu odkaz na tu, kterou jsme kupovali my. Uvádějí, že spolupracují s Jablotronem kvůli kompatibilitě s monitorem dechu. Kupovali jsme ji do dvou postýlek ve dvou velikostech a jsme maximálně spokojení.

Jo, a je to český výrobek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
13.3.15 00:57

@paja246 není nad obyčejný molitan.. Celý ten humbuk kolem kokosu a pohanky mi přijde směšný. Na 5cm molitanu byl kvalitní chránič matrace od Scan Quiltu a vůbec se nikde neproléhavala nebo tak něco.. Ze všeho lze udělat věda a není nad to pobláznit matky - a tak se dělají předražené matrace pro miminka s bůhví čím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
13.3.15 05:45

Pruzinova matrace z Ikea, ta nejdrazsi. Koupili jsme ji jiz i ve vetsi verzi. Pomer cena a vykon super.

Kokosovopohankova mi byla vzdy nesympaticka, prave kvuli podobne moznosti, co se stala u vas, plisnim apod.

• Citovat
  • Upravit
14309
13.3.15 07:11

@paja246
Jukni na Traumeland..podla mna naj imatrace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
13.3.15 08:30

Vždycky jsem měla odpor k pohankovým a jiným přírodním matracím. A teď když to čtu, tak jsem ráda. Musel to být šok, fuj :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
13.3.15 09:08

No fuj…to je hrozný…né vše nejdražší musí být dobrý…:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
13.3.15 12:07

Upřímně řečeno, bylo to strašné vidět ty brouky lézt malé po mantinelu, postýlce, peřince, polštářku, monitoru dechu, prostě všude, úplně se to srocovalo. Navíc jsem zrovna byla doma sama, tak jsem nevěděla, jestli to vysávat, držet malou pryč od toho nebo co s tím dělat. Pak jsem se bála, aby se nám to nerozlezlo po celém bytě, tak jsem pořád vysávala koberec dokola, každou štěrbinku, celý být.

Úplně nejhorší na tom bylo, že malá měla poštípané bříško, záda a nožičku, na které ležela. O to horší to je, že je to výrobek pro naše nejmenší. Takové výrobky by měly být přece sledovány a mít nějakou kvalitu.

Chápu, že prodejce za to nemohl, ale museli vědět o co jde. Nejprve jsem jim volala a když jsme přišli na prodejnu, tak se na to ani nepodívali a okamžitě mi vrátili peníze. V telefonu mi řekli, že už jeden takový případ měli… Pochybuju, že byl jen jeden. Spíš si myslím, že je to otázka času, než se to objeví u někoho dalšího. My jsme měli otevřené okna, jak teď byly ty dva pěkné teplejší dny a asi se to tím teplem rozjelo…

Ještě, že to tak dopadlo a malá nemá žádné následky. Nebo např. představa, že jsme na dovolené a přijedeme po týdnu, tak by nám to asi prolezlo celým bytem.

TAKŽE VŠECHNY MAMINKY VARUJI PŘED POHANKOU V MATRACI, ABY NEDOPADLY JAKO MY!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí