Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, jakou máte nejraději zeleninu? Popřípadě jak připravenou?
U mě vede špenát
a taky česnek. Nejraději mám těstoviny se špenátovou omáčkou s trochou smetany. Pojďme se zdravě namlsat. ![]()
Ja mam nejradej zeleninu syrovou
Zeleny papriky a ledovy salat jsou pro me the best
A hrasek, jen tak z lusku ![]()
brokolice,paprika,špenát,hrášek,kukuřice a česnek…
Příspěvek upraven 01.02.12 v 16:14
Já zeleninu miluju, ale převážně v syrovém stavu - nejvíc asi paprika, mrkev a salát a hrášek. Z upravovaných u nás doma - já i muž - vede brokolice, dušená mrkvička. Do salátů rukola a listový špenát.
A nejdokonalejší je bramborové noky se smetanovou omáčkou a špenátem, to si doma děláme často ![]()
Co nesnesu nikde, protože jsem na to alergická - cibule. A pak taky teplá „šlichta“ špenátu ![]()
Fiducia píše:
Ja mam nejradej zeleninu syrovouZeleny papriky a ledovy salat jsou pro me the best
A hrasek, jen tak z lusku
ahoooj, tak to máme podobné chutě ![]()
ahoj, tak já mám taky ráda špenát - v podobné úpravě jako ty
. a dalším oblíbeným „kouskem“ je lilek. třeba zapečený s mozarellou a dalšími surovinami
.
Miluju zeleninu ve všech úpravách, ze syrové mám nejradši rajčata a kapie.
Mamka, když jsem u našich, nám dělá „mlsku“, dušenou všemožnou zeleninu, přidá lahůdkové droždí a k tomu nahřátý plátek žitného chleba s máslem.
kukuřici, brokolici, rajčata, papriky- jsem zeleninožrout, snad všechnu zeleninu a miluji česnek. Zeleninu vsyrovém stavu jíme celá rodina a jen tak u telky chroustáme hlávky zelí. Jinak sjem úchyl do kysaného zelí, dokáži spořádat na posezení i tunu
![]()
A k česneku…jen za včerejšek jsem měla plátek veky s česnekovou pomazánkou, topinku s rozmačkaným stroužkem česneku a volské oko a k večeři česnekačku ![]()
posolenou okurku,mrkev s jablkem-salát,uvařenou mrkev,špenát,opečenou papriku ![]()
petruska10 píše:
brokolice,paprika,špenát,hrášek,kukuřice a česnek…Příspěvek upraven 01.02.12 v 16:14
Co se týká luštěnin, mám ráda cizrnu. Nedávno jsem jí měla, nevýhodou je, že se mnou další den manžel nechtěl být… víte proč
…
laducha píše:
A k česneku…jen za včerejšek jsem měla plátek veky s česnekovou pomazánkou, topinku s rozmačkaným stroužkem česneku a volské oko a k večeři česnekačku
Já ho taky miluju a přidávám kam jde… Aspon se nemusíme bát upírů. ![]()
červená řepa v jakékoliv ůpravě a kysané zelí -to ho se můžu ujizt a kyselé okurky
papriky,okurek a mnam je čerstvá mrkvička ze zahrádky
cuketové zelí,špenát,květák,ředkvičky,porek ......
Skoro cokoli, skoro jakkoli (syrovou, vařenou, pečenou, dušenou, spařenou, zapečenou) zeleninu /i ovoce/ miluju
Momentálně vede brokolice, skoro každý den, doplňuju železo.