Jakou matraci do postýlky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
27.9.11 18:35

Jakou matraci do postýlky?

Zdravím všechny, také právě vybírám matraci do dětké postýlky a nemůžu se rozhodnout.
Do postýlky na spaní (bude v ložnici a malé v ní bude jen spát) váhám mezi kokosovou matrací a kombinací kokos-molitan. Bojím se, aby nebyla moc tvrdá, ale zase ze začátku bude mimčo spát v zavinovačce, a ta to změkčí.
No a do postýlky „na den“, kde bude mimčo trávit většinu dne, bude si tam hrát, ale na spaní ho budu přenášet do ložnice, váhám, tam vůbec nevím, jestli radši kokos-molitan nebo bude stačit jen molitan nebo tvrzený molitan nebo něco úplně jiného?
Budu vděčná za jakoukoli radu a případně i za doporučení nějaké konkrétní matrace, kterou máte vyzkoušenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7576
27.9.11 18:54

Taky jsem dlouho vybírala a vyhrál pevný molitan v tloušťce cca 10cm s pratelným potahem. Ze začátku jsem ještě dávala mimčo do péřové polovysypané peřinky.
Dávat mimčo spát na jedno místo-do postýlky a vždy se mi osvědčil, měla jsem sundanou postranici, rošt nejníž a postýlu přivázanou u postele. V noci nakojit a šup do postýlky. Jen dopoledne jsem dávala spát na balkon, se stejnými „pravidly“. Žádné uhoupávání, gymbalon, houpání v kočárku, uspávání (ne usínání) u prsa atd a malá spinká i dneska krásně a usíná po kratším pomazlení v naší posteli sama a v klidu. Tedy období prdíků a pak růstových spurtů, vstávání v postýlce a někdy i zoubků jsme si užili. Ale vždy to bylo jen pár dní či týdnů a zavedené rituály pro spaní to po odeznění nijak nenarušilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20522
27.9.11 19:12

já mám v jedné postýlce kokos pohanka a přijde mi teda docela tvrdá. V druhé postýlce máme kokos molitan a je měkčí. No malýmu je to asi jedno na čem spí :-) ale ve Vídni mi prodavačka něco německy říkala, že ten kokos je blbej a naznačovala nějaký broučky.. nevím, jestli jako že se do toho kokosu dosttanou líp, nebo jestli se tam pak vylíhnou, to nevím. tak uvidím, co se mi stane s matracema.. doporučovala mi matraci s aloe vera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
27.9.11 19:25

Jj, taky nás odrazovali od matrací s přírodními materiály. Mimo jiné taky kvůli nějakým breberkám, kterým to chutná a taky kvůli plísním, které se tam rády dělají ve vlhčím prostředí nebo když postýlku dítě počurá.

Mostecanda píše:
já mám v jedné postýlce kokos pohanka a přijde mi teda docela tvrdá. V druhé postýlce máme kokos molitan a je měkčí. No malýmu je to asi jedno na čem spí :-) ale ve Vídni mi prodavačka něco německy říkala, že ten kokos je blbej a naznačovala nějaký broučky.. nevím, jestli jako že se do toho kokosu dosttanou líp, nebo jestli se tam pak vylíhnou, to nevím. tak uvidím, co se mi stane s matracema.. doporučovala mi matraci s aloe vera.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
27.9.11 19:34

Máme kokos a spokojenost. Výška 6cm, monitor dechu pod ní normálně funguje. Tvrdá mi určitě nepřijde. Pevná ano, ale tvrdá rozhodně ne. Konkrétně máme Scarlett: http://www.detskepostylky-eshop.cz/…-120-x-60-cm a máme k ní i ten jejich chránič matrace. Dítě si nestěžuje, chrní celou noc. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
27.9.11 19:43

Máme kokos v postýlce,nepřijde mi nijak tvrdá,oproti molitanový je teda o dost pevnější.Zatím jsme spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
27.1.13 21:55

Ahoj, oživuji a dotaz je jasnej - jakou matrošku koupit - jde mi hlavně o výšku, aby fungoval (spolehlivě!) monitor dechu a aby si dítě neničilo záda špatným podkladem. Na trhu je jich tolik, že z toho houby vím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
27.1.13 21:59

Mame z ikei molitanovou, tloustka 8cm, spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
27.1.13 22:01

@Seizdra Tak my máme celokokosovou, výšku 6cm od firmy Scarlett: http://www.detskepostylky-eshop.cz/…-120-x-60-cm a v pohodě. Matrace neplesniví, zatím s ní nebyl nejmenší problém, pravidelně ji po čase obracím, aby se používala ze všech stran, monitor fungoval naprosto bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
27.1.13 22:02
@gabi.design píše:
@Seizdra Tak my máme celokokosovou, výšku 6cm od firmy Scarlett: http://www.detskepostylky-eshop.cz/…-120-x-60-cm a v pohodě. Matrace neplesniví, zatím s ní nebyl nejmenší problém, pravidelně ji po čase obracím, aby se používala ze všech stran, monitor fungoval naprosto bez problémů.

A od začátku (tedy i pro novorozeně) jste ho měli pod matrací??? Já právě taky kouám na ty Scarletty, teď mi padl do oka kokos molitan nebo celokokos… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
27.1.13 22:04

@gabi.design A těch 6 cm cos posílala - okem se mi to zdá hrozně málo… Neproleží se třeba..? :D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
27.1.13 22:05

@fusa Monitor pod tím asi není problém že? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
27.1.13 22:07

@Seizdra Ne, fakt neproleží. Dítě má aktuálně 14kg, vyvádí tam psí kusy a matrace je pořád jak prkno. Jinak monitor jsme měli ze začátku hned pod prostěradlem na matraci, pod matraci jsem ho dávala později - oni to tak i výrobci monitorů doporučují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
27.1.13 22:08
@Seizdra píše:
@fusa Monitor pod tím asi není problém že? :nevim:

Problem nebyl, jen se pod to musela dat na rost nejaka tvrsi deska, ale to asi pod kazdou matraci. Stacil karton. Jinak matrace oboustranna a cca za 500,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
27.1.13 23:01

Mame matraci kokos-pohanka, ma na vysku snad 15cm a monitor dechu pod ni funguje v pohode. Akorat na tech kokosovych musi byt nepromokava podlozka nebo prosteradlo, protoze nesmi zvlhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí