Jakou matraci do postýlky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8504
27.1.13 23:31

Spousta holek kupuje matrace kokos - pohanka…podle mě je to dost přežitek a pouze ustálený zvyk. Jsou v nich roztoči, nevím proč bych takovou kupovala. My máme konkrétně tuto: http://www.detskydesign.cz/…uct_info.php?…. Máme z tohoto webu i postýlku. Matraci jsem konzultovala. Jednozančně má lepší materiál a ve své kategorii je nejlevnější, jelikož ty ostatní jsou od italského výrobce. Tuto vyrábí česká firma. Monitor dechu na ni lze dát. Stejně jako povlečení 120×60 - ono je opravdu vždy o dost větší. Snad ti to pomůže ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
4.9.14 20:56
@Tapeta píše:
Spousta holek kupuje matrace kokos - pohanka…podle mě je to dost přežitek a pouze ustálený zvyk. Jsou v nich roztoči, nevím proč bych takovou kupovala. My máme konkrétně tuto: http://www.detskydesign.cz/…uct_info.php?…. Máme z tohoto webu i postýlku. Matraci jsem konzultovala. Jednozančně má lepší materiál a ve své kategorii je nejlevnější, jelikož ty ostatní jsou od italského výrobce. Tuto vyrábí česká firma. Monitor dechu na ni lze dát. Stejně jako povlečení 120×60 - ono je opravdu vždy o dost větší. Snad ti to pomůže ;)

odkaz nefunguje, o jakou šlo matraci?

A jaké máte aktuální zkušenosti s matracemi do postýlky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
5.9.14 06:40

@alahatl Taky už je to nějaký pátek, stránky mají zřejmě již dávno jiný pořadník zboží ;) JSem naprosto spokojená, matrace je stále v původním stavu, prckovi se na ní spí zřejmě dobře. Nemám co vytknout. A byla to dětská matrace od Gumotex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
17.10.16 09:10

Ahoj holky,
pročítám různé diskuze a doufám, že mi někdo poradíte :kytka:
Od tchánů jsme dostali starou, zachovalou postýlku s tím, že nám nechají udělat novou matračku, jupí :dance: Byla jsem nadšená do včerejška, kdy jsem zjistila, že nechávají potáhnout klasicky 5cm molitan 8o 8o Tchýně, švagr, švagrová i přítel si přitakávali, jak je ZBYTEČNÉ mít nějaké kokosové a pohankové matrace, že molitan pro mimčo bohatě stačí, že v kokosu se drží roztoči atd. Je ale molitan opravdu zdravý pro miminko, na páteř a celkově na jeho vývoj??? 8o Já sama bych nechtěla spát na dřevěné podložce, na kterou bych dala pár cm měkkého molitanu. Ani jsem to snad nikde neviděla, myslela jsem, že klasika je mít i v postýlce vyšší matraci :think: Jakou měkost/tvrdost by mělo miminko mít?
Nechci být nevděčná, prý za to potáhnutí dají kolem 700,–. Tak chci mít aspoň nějaké argumenty pro přítele, kdybych nakonec kupovala další matraci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
17.10.16 09:17

Máme molitanové jak v malé postýlce, tak ve 3/4 pro starší. Děti jsou lehké, opravdu si myslím, že nic extra nepotřebují. Akorát se mi zdá málo těch 5 cm.
Až budou děti větší, dostanou taky lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
17.10.16 09:21

My jsme kupovali matraci kokos+molitan nedavno v akci asi za 600,–, takze nic draheho a je spis tvrdsi. V obchode meli i ten obyc molitan, ale rikali, ze ten max nekam na chatu, kde dite bude spat jenom vyjimecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
17.10.16 09:21

@Aries6 A nepřijde ti, že je ten molitan moc měkký? :think: Já právě vždycky myslela, že pro mimča je lepší spíš něco tvrdšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
17.10.16 09:23

Tak jestli za potáhnutí obyčejného molitanu dají 700, přijde mi to přemrštěné. Je otázka, jestli to je skutečně jen „obyčejný“ molitan - vzhledem k té ceně si myslím, že to bude už něco lepšího.
Pokud ne, zkusila bych se s tchýní domluvit, jestli by za ty samé peníze už raději nekoupila pořádnou matraci. Finančně to totiž vyjde nastejno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
17.10.16 09:31

@malinika Právě mě ta cena taky překvapila. Objednávala to švagrová, dle jejich slov je to „klasický 5 cm molitan“, nechávají to potáhnout u nějaké švadleny, co má asi vysoké ceny, prý se ten potah potom dá i prát. Právě řešili i to, že třeba kokosová mtračka prý stojí skoro 2 tisíce a jak jsem neměla zjištěné běžné ceny, tak jsem jim na to neřekla ani slovo. Stejně už to mají objednané, tak teď uvažuji, že bych molitan použila buď na chviličku na zem nebo k nim do cestovní postýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
17.10.16 09:34
@Pajka89 píše:
My jsme kupovali matraci kokos+molitan nedavno v akci asi za 600,–, takze nic draheho a je spis tvrdsi. V obchode meli i ten obyc molitan, ale rikali, ze ten max nekam na chatu, kde dite bude spat jenom vyjimecne.

A můžeš prosímvíc rozvést, proč není molitan vhodný na každodenní spaní? Proč je ta tvrdší matračka lepší? Potřebuji mít přehled a mít argumenty. Tchýně nám chce pořád něco shánět, aniž by se s námi poradila o kvalitě, o vzhledu nebo jestli to vůbec potřebujeme a potom jsem za nevděčnou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
17.10.16 09:50
@Petule030 píše:
@Aries6 A nepřijde ti, že je ten molitan moc měkký? :think: Já právě vždycky myslela, že pro mimča je lepší spíš něco tvrdšího.

Mě se nezdá. Nesmí to být takový ten, co býval kdysi. Ale my máme obě matrace IKEA (byť ten obchod navštěvuju jednou za 3 roky :D), jedna děděná, jedna nová a obě jsou celkem pevné. Na té 3/4 posteli se občas vyspí i chlap :mrgreen:)
Jak píše někdo výše, 700 za potažení je strašně drahý, to kupte radši novou. Zvlášť jestli je ta postýlka starší.

Příspěvek upraven 17.10.16 v 09:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
17.10.16 09:50
@Petule030 píše:
@malinika Právě mě ta cena taky překvapila. Objednávala to švagrová, dle jejich slov je to „klasický 5 cm molitan“, nechávají to potáhnout u nějaké švadleny, co má asi vysoké ceny, prý se ten potah potom dá i prát. Právě řešili i to, že třeba kokosová mtračka prý stojí skoro 2 tisíce a jak jsem neměla zjištěné běžné ceny, tak jsem jim na to neřekla ani slovo. Stejně už to mají objednané, tak teď uvažuji, že bych molitan použila buď na chviličku na zem nebo k nim do cestovní postýlky.

Blbost, zadna kokosova matracka nestoji 2000, alespon ja jsem videla ceny od 500 do 700 za ciste kokosove.

Ja koupila takovou sandwichovou, molitan-kokos-pametova pena, s tim ze miminko ma lezet na te pametove pene. Stala me 1000Kc. Mekkost mi prijde takova stredni, vzhledem k tomu, ze miminko je relativne lehke, tak se to pod nim, nebude prohybat. A potah se da na te moji taky stahnout a vyprat, takze tolik k tomu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
17.10.16 10:07
@Petule030 píše:
A můžeš prosímvíc rozvést, proč není molitan vhodný na každodenní spaní? Proč je ta tvrdší matračka lepší? Potřebuji mít přehled a mít argumenty. Tchýně nám chce pořád něco shánět, aniž by se s námi poradila o kvalitě, o vzhledu nebo jestli to vůbec potřebujeme a potom jsem za nevděčnou :roll:

Ja nejsem zadnej odbornik, ale selskym rozumem bych rekla, ze pro male dite, ktere rychle roste a pater se mu teprve vyvyji bude daleko lepsi tvrdsi matrace, aby melo v zadech pevnou oporu, nez mekky molitan, ktery se prolezi. Proc mu zadelavat na problemy se zady hned odmala, kdyz aspon trochu lepsi matrace neni nic nedostupneho. S kokosem stoji par stovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
8.6.17 19:20

Ahoj holky, neobjednavala jste nektera nekdy ted matraci do postylky z internetu? Rada bych kokos-molitan-kokos a potrebovala bych poradit nejaky spolehlivy eshop, nevite o nejakem? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
8.6.17 19:34

http://www.eandilek.cz/…x-120x60x12/

Tady sem objednavala ja, sice jinou, ale eshop je to spolehlivy, byli jsme nanejvis spokojeni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí