Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahojky,
my koupili malé rovnou normální postel 200× 60 a k tomu zábranu z IKEA aby nepadala. taky mi přišla tam mezivelikost jako zbytečná investice. koupili jsme obyč. dřevěnou. stěhovala se tam když jí bylo 2,5 roku a jednou vzteky přelezla a přepadla z dětské postýlky ![]()
My jsme kupovali minulý týden pro naší dvouletou dcerku klasickou velikost 200×90 v Maxi Orion, jen nevím výrobce, bych musela mrknout na doklad, ale teď malá spí,tak jí tam nepolezu. Je to z masivu smrk, tloušťka desek je 3cm takže celkem bytelná. Šířka 60 by byla podle mě zbytečně úzká i tak po posteli cestuje.
Zábranu budeme vlastnoručně dodělávat, prozatím k tomu má přiraženou postýlku.
Starší syn šel do velké postele, když mu bylo asi 2 a 3/4. Šel rovnou do klasické velké, zábranu jsme nikdy neměli. Zpočátku jsme dávali na zem vedle postele peřinu a polštáře. Spadl asi 3 x, pak už dobrý.
Martina
My jsme kupovali ve třech letech klasickou od Domestavu se zábranou, je to teda ta zvýšená, asi metr nad zemí a nikdy nespadla.
Markéta
Ahoj, my máme tuhle:
http://shop.grossmann-matrace.cz/?…
Jsou tam k prodeji i matrace - zdravotní. Vzali jsme to „jedním vrzem“. Naprostá spokojenost.
My teda koupili tu menší ikeáckou (bílou holčičí), délka 1,6m a jsem moc spokojená kvůli zábraně ze všech stran, dcerka je „padavá“
a nemusím obkládat zem peřinama, až poporoste tak, že jí bude postel malá, tak je to stejně čas na změnu matrace, tak změníme rovnou pokojík včetně postele. Vzhledem k ceně ikeácké postele mi to neva, každá postel za těch pár let dostane zabrat, tak pak koupíme už bytelnou velkou, aby vydržela studentská léta. ![]()
Matraci má ze studia zdravého spaní.
Nad postelí máme baldachýn list z ikei, je tam takové příjemné intimčo. ![]()
Malýmu jsme nedávno koupili tu samou ale modrou.
Ahoj, budeme kupovat tuto, pro maleho, do vetsi postylky pujde v dubnu. Bude mit tuto 160 cm, protoze tak za 3 roky dostanou uplne novy pokojicek v jine mistnosti, takze ted jen tuto postel, ktera nam staci.
http://www.babynabytek.cz/…a-lozko1.jpg
Zalezi asi, na jak dlouho to chces ![]()
mame rostouci z Ikea a zbytecna investice to nebyla. V prvni delce byla od dvou do ctyrech let. TEd je ji sest a ma delku od nohou stale od tech ctyr let. Ja merim 160 cm a je mi akorat, takze pohoda.
Navic ji casem podedi mladsi segra, ktera se postehuje do skolackeho pokojicku, takze u nas investice vic nez vyhodna. Hanka
Ahoj, prosím o radu, malého chci dát do velké postele,ale nevím, jakou koupit, nejdříve jsem chtěla dětskou postýlku z Ikea, to mi bylo rozmluveno, ze je to zbytečná investice, že mám koupit buď klasickou nebo prodlužovací..ale ty prodlužovací se mi nelíbí..Jak jste to řešily vy? A co jste koupily? Díky Květka