Jakou práci byste si vybrali?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
3.7.26 16:12

@Mkmkz Dík za nevyžádaný psychologický rozbor :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
613
3.7.26 16:14

U 1 mě odrazuje nepřatelské konkurenční prostředí, u 2 vysoká míra stresu a riziko úrazu. Nevím, proč je u korporátu karma nula…já pracuju v korporátu v odvětví lékárenství a dluh společnosti jsem splatila péčí o prarodiče a rodiče, a nyní platím péčí o děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
3.7.26 16:21

Asi neodpovím přesně podle zadání, ale vybrala bych si takovou práci, kterou bych zvládala dobře pro mě, pro výchovu dětí.
A splácí dluh společnosti snad každý, kdo pracuje, vychovává další daňové poplatníky a žije tak, že neubližuje druhým.
A může to být i uklizečka nebo dělník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
3.7.26 16:29
@Anonymní píše: Více

Tak mi přijde, že tě to samotnou žere, že si komentáře bereš tak k srdci. Kdybys zvolila jedna nebo dva, najdou se zase tací, co řeknou, že jako karieristka zanedbáváš své děti a neměla sis je pořizovat. Zkrátka všem se nezavděčíš. Pokud jsi se svou volbou spokojená, nemusíš se obhajovat. Hádám, že máš vzdělání z oboru zdravotnictví, nyní odvádíš daně tady, tak je jedno, co jsi vystudovala. Spousta lidí vystuduje v ČR a jde pracovat do zahraničí a odvádí daně tam, zatímco rodiče, co takového člověka vychovali, berou důchod z výdělků jiných, třeba i pracujících v korporátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
3.7.26 17:50

Nelíbí se mi teda žádná možnost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cirrus fibratus
3.7.26 17:52

Praci se snazim mit takovou, aby me bavila, naplnovala, abych se mohla v ni zlepsovat/ ucit nove veci, uzivila me a sla dobre skloubit s peci o rodinu (a o sebe). Spolecensky prinos je jasny a dany samotnym oborem, ve kterem pracuji.

• Citovat
  • Upravit
1166
3.7.26 17:54

You do you, třetí možnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
3.7.26 18:14

Dluh za vzdělání splatíš tím, že budeš platit daně a než půjdeš do důchodu, tak několikanásobně, tím bych se vůbec netrápila. Práce by tě měla hlavně bavit, měla by být dobře ohodnocena a vzhledem k dětem by měla mít i možnost home office. Asi to neodpovídá ani jedné možnosti, ale to co je pro tebe nej, víš jen ty sama, tady ti žádná anketa nepomůže. Ty se musíš rozhodnout podle sebe ne podle holek co hlasují. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
3.7.26 18:25
@coffewomen píše: Více

Docela souhlasím, za sebe teda HO ne, práci mám, abych tam mohla chodit, ne abych skrz ni byla doma :lol: Jinak práce by měla bavit, zda se drží vystudovaný obor, za mě není nějak podstatné :pankac: Má bavit, má člověka uživit, atd :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
3.7.26 18:34

@Dahlia0409 Psal jsem aby byla i možnost home office, myslela jsem to tak, že když budou děti nemocné nemusí na OČR a může pracovat z domu, je to finančně daleko výhodnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16639
3.7.26 20:17
@coffewomen píše: Více

Tak záleží, my třeba na OČR nechodíme vůbec :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
3.7.26 20:34

Reakce okolí by mě nechávaly chladnou a budovatelské splácení dluhu státu ještě víc :lol: Já nepotřebuju, aby někomu vypadly oči z důlku kvůli tomu, čím se živím. Je určitě hezké, dělat společensky přínosnou práci, ale zajištění vlastní rodiny by pro mě bylo o několik úrovní výš na žebříčku priorit. Práce má člověka především živit a pokud tam nechodí vyloženě s odporem, tak tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
3.7.26 20:46

Okolí bych řekla, že je to moje věc a můj život žiju já a ne oni a ještě že se jich nikdo neptal (předpokládám že ses neptala) to zvykne sklapnout každá takováhle moudrá duše. A nebo: Výborně když je to takové terno tak to jdi dělat ty. Ty na to nemáš vzdělání? To nevadí tak si ho můžeš dodělat."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ScarletSky
3.7.26 20:58

Chtěla bych být prezidentka. To je společensky vysoce cenná a zároveň dobře placená profese.

• Citovat
  • Upravit
5783
3.7.26 22:16

Mě by zajímalo reálně, co to je za profese nebo pozice, ten popis je o ničem. :nevim:
To je jako když se zeptáš někoho, jestli bude radši pracovat 20 hodin denně zadarmo nebo 4 hodiny denně za 100 tisíc. Je jasný, že jak jsi to podala, většina dá za c.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat