Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Měřit vyndanou vlozku je nanic, to neodpovídá prostoru v botě. Číslování má každá značka jiné. Nejlepší je změřit si nohu a objednat podle toho, případně vzít obě velikosti a tu nevyhovující vrátit.
Objednávám už roky přes net pro sebe i pro děti ![]()
Edit: uz tam vidim tu zmerenou nohu, jsem prehlidla. S nohou 23.5 bych já osobně objednala 24.5, I když nechceš velký nadměrek, půl centimetrů je fakt málo, to tak u otevřených sandalu maximálně. Trochu se ti hne noha a máš namáčklé prsty ![]()
To js bych objednala ještě větší
i ten 1 cm mi prijde malo, i když jak u kterých bot, to je zas fakt.
Boty kupuji jedine v obchodě po vyzkoušeni. Pres net si troufnu koupit jen modely, ktere znam ( u me rreba botasky adidas)
Taky záleží, na jakou aktivitu ty boty chceš. Na sport kupovat určitě větší, noha vždy trochu nateče. Něco jiného bude na procházku po městě. Taky mám velikost mezi 37-38. Třeba Nike na sport jsem si koupila 38,5 (mají celkově menší číslování) a nemohla jsem zvolit líp
Takže bude záležet i na tom, jakou značku chceš.
@Petra0009 - mám to naprosto stejně, ale teď jsem si naběhla - 3× jsem si objednala Adidas terrex 37 1/3, vždycky bez problémů a po čtvrté jsou mi těsné, tlačí mě v oblasti prstů a nedaří se mi to rozšlápnout. Je to pořád stejný model, stejně vypadají a prostě jsou užší.
Ahoj, úplně se stydím za tenhle dotaz.
Nosivala jsem normálně 38, ale po porodu mam par bot velikosti 37. Když zmerim vložku v bote tak má viz foto. A vnitřní stelku boty… Váhám mezi 37 a 38. Nemám ráda velký nadmerek. Nohu mám cca 23.5cm. Bota ma buď stelku 24cm nebo 24.5cm. V krámu jsem si nic nevybrala, ráda bych objednala přes něj. Poradíte?