Jakou vodu použít do kávovaru ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Ivan PPZ a když si to tak vezmu, tak konvici čistím opravdu každý týden, jaký je tam nános kamene ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lenka_Hal píše:
„How often should I change my Brita Stream® Filter? Replace your Brita Stream® Filter every 40 gallons, or about every 2 months. If you have hard water, you may need to change filters more often.“
To je ale uplně jiný filtr, já myslím Brita konvice, kde je napsáno „Kapacita 100 litrů nebo 4 týdny“ ale pochybuju, že ty litry někdo měří
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jessica4 píše:
@Ivan PPZ no mě to taky napadlo, prostě to prohnat kyselinou citronovou, ale píšou, že jiné způsoby čištění, by mohlo poškodit nějaké součástky. Těžko říct, takhle vyvařím i konvici a v pohodě. Každopádně s tím odvápněním se mi to zobrazilo už cca po týdnu, tak snad to není tak nastavené, aby se to dělalo každý týden. Myslela jsem že je tam něco, co zjistí míru zavápnění.
Já kávovar proháním octem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jessica4 píše:
@Modra1 a taky to chce odvápnění? Hlásí to? A po jaké době?
Hlásí. To záleží, jakou tvrdost vody nastavíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Modra1 píše:
Hlásí. To záleží, jakou tvrdost vody nastavíš.
Aha, tak to zkusím pohledat, jestli se to dá nějak nastavit u i mého. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jessica4 dle mého to začne blikat když ty trubky mají nános. Ten co používám několikrát denně tak po 3m a vervou mám od listopadu a zatím nebliká. Koupila bych jakoukoliv neperlivou. U nespressa se nikde nic nenastavuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jessica4 píše:
@Ivan PPZ a když si to tak vezmu, tak konvici čistím opravdu každý týden, jaký je tam nános kamene
tak to pak je stejné i u kávovaru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Markéta80 píše:
tak to pak je stejné i u kávovaru
Právě, takže tohle by měla vyřešit ta filtrační konvice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jessica4 konvici taky čistím hodně často a to ji moc nepouzivame. Možná to chtěl ten kavovar jen na začátku. My mame pakovy a sám se ozve kdy chce vycistit. Pokud to po tobě chtělo jednou tak bych řekla ze Ok, ale pokud to mas každý týden už od začátku tak to musí byt opruz. Svagrova má myslím miele a taky jim to hlásí každou chvíli a to tvrdou vodu nemaji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hospodki píše:
@Jessica4 konvici taky čistím hodně často a to ji moc nepouzivame. Možná to chtěl ten kavovar jen na začátku. My mame pakovy a sám se ozve kdy chce vycistit. Pokud to po tobě chtělo jednou tak bych řekla ze Ok, ale pokud to mas každý týden už od začátku tak to musí byt opruz. Svagrova má myslím miele a taky jim to hlásí každou chvíli a to tvrdou vodu nemaji
No čistila jsem po měsíci používání a za týden to chtělo další čištění. Tak nevím nevím. Ale vodu máme tvrdou příšerně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jessica4 možná to nebylo dostatečně vycistene. Třeba se tam neco nerozpustilo jak mělo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hospodki píše:
@Jessica4 možná to nebylo dostatečně vycistene. Třeba se tam neco nerozpustilo jak mělo
No ono to není levné ty odvápňovače. 249 Kč za čištění za pár týdnů je dost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit