Jakou VŠ při zaměstnání si vybrat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Manžel studoval dálkové veřejnou správu na čzu a při práci to dával celkem v pohodě. Z hlediska uplatnění mi to přijde jako lepší obor, pokud chceš zůstávat ve státní správě.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Manžel studoval dálkové veřejnou správu na čzu a při práci to dával celkem v pohodě. Z hlediska uplatnění mi to přijde jako lepší obor, pokud chceš zůstávat ve státní správě.
Ve státní správě ani na úřadu nedělám, pracuji jako koordinátorka klinických studií ve nemocnici. Ale je to jen zástup na RD, takže pak budu muset něco hledat a chtěla bych si trochu zvýšit šance při hledání.
- Citovat
- Upravit
Spíše bych dala veřejnou správu, archivnictví na UJEPu mám vystudované, aktuálně pracuji ve státní správě a poznatky získané na VŠ v praxi využívám minimálně, spíše ve smyslu, že jsem se naučila pracovat s informacemi, třídit data apod., takže mi nedělají problémy programy na spisovou službu apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PenelopaW píše:
Spíše bych dala veřejnou správu, archivnictví na UJEPu mám vystudované, aktuálně pracuji ve státní správě a poznatky získané na VŠ v praxi využívám minimálně, spíše ve smyslu, že jsem se naučila pracovat s informacemi, třídit data apod., takže mi nedělají problémy programy na spisovou službu apod.
a jak prosím studium probíhalo? Myslím v jaké dny, i když vy jste asi nestudovala kombinovaně co? A jak to bylo s náročností?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
a jak prosím studium probíhalo? Myslím v jaké dny, i když vy jste asi nestudovala kombinovaně co? A jak to bylo s náročností?
Tohle jsou informace co najdeš na webových stránkách a pokud tam ne, tak stačí jeden dotaz na studijní a máš AKTUALNI a PRESNE informace. Vřele doporučuji oproti sbírání „zaručených infromací“ různě po netu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Tohle jsou informace co najdeš na webových stránkách a pokud tam ne, tak stačí jeden dotaz na studijní a máš AKTUALNI a PRESNE informace. Vřele doporučuji oproti sbírání „zaručených infromací“ různě po netu.
A na tom je jako něco špatného, zeptat na náročnost studia?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Studovala jsem v denní formě. Na kombinované jsem se na UJEPu kdysi hlásila na biologii, ale když jsem viděla rozvrh, tak jsem to rovnou vzdala - soboty od rána až do večera, každý víkend. Jak je to s kombinovanou formou archivnictví netuším, za nás nebyla, ale tyto informace určitě bude mít studijní oddělení, popř. na stránkách fakulty by měl být zveřejněn rozvrh současných studentů, který bude obdobný jako Tvůj, pokud by ses na školu přihlásila.
Co se náročnosti studia týče, měla jsem to jako navazující na Bc. obor. Ten obsahoval nejen historii jako takovou (tedy přednášky z českých a světových dějin), ale i pomocné vědy historické, dějiny správy apod. V rámci navazujícího studia pak specializované předměty typu kodikologie, archivnictví. Pro někoho, kdo k historii nemá blízko, to asi bude dost náročné, ale záleží i na zaměření studenta, na tom, jak moc sám studium hrotí, a jak moc vyučující „dusí“ dálkaře. (Nás deňáky někteří dusili hodně, ale co jsem slyšela, tak laťka šla spíše dolů.)
Osobně bych na Tvém místě asi šla spíše do té veřejné správy, tam vidím širší uplatnění ve státní správě či veřejném sektoru
. Nicméně pokud by ses rozhodla pro archivnictví a vzali Tě, tak pak dej vědět, jaké máš předměty a vyučující, třeba doma ještě něco vyhrabu
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:Špatného na tom není nic, ale je fakt, že za tu dobu se toho mohlo na fakultě dost změnit
A na tom je jako něco špatného, zeptat na náročnost studia?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsi ochotná za studium platit? Pokud ano, doporučuji obor Veřejná správa na Cevro institutu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě má v administrativě širší uplatnění na ČZU obor Ekonomika a management a je taky možné ho studovat kombinovaně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PenelopaW píše: Špatného na tom není nic, ale je fakt, že za tu dobu se toho mohlo na fakultě dost změnit. Kontaktovat katedru nebo studijní oddělení je sázka na jistotu, případně bych se podívala, jestli nemají nějaký den otevřených dveří. Možností je domluvit si osobní schůzku i s garantem studia a na vše se ho zeptat - to jsem třeba udělala, když jsem se hlásila na rozšiřující studium na TUL. Nemluvě o tom, že případný budoucí student se tím u vyučujících i hezky zapíše, že má o studium opravdu zájem
.
To je jasné, že si na takové ty podrobnosti do školy zasvolám, ale takový ty vnitřní podrobnosti se na studijním stejně nedozvím.
Ještě mě zajímá, jestli se tam píše hodně seminárek. Ty bytostne nesnáším, ale asi se tomu nevyhnu 🙈
- Citovat
- Upravit
@mar03 píše:
Podle mě má v administrativě širší uplatnění na ČZU obor Ekonomika a management a je taky možné ho studovat kombinovaně.
Když tam je matika, v Klatovech jako taková není. My na zdrávce matiku neměli vůbec (na SŠ 2 roky mizerný úrovně a na VOŠ vůbec), takže bych se do toho moc nehrnula 🙈
- Citovat
- Upravit
Šla jste do toho? Myslím UJEP Archivnictví?
Dobrý den,
zajímám se o tento obor Archivnictví a spisová služba v kombinované formě studia v Ústí.
Zajímalo by mě, zda jste to nakonec zkusila a jaké jsou Vaše dojmy. Souhlasím, že něco se člověk vyptá na studijním nebo na Dni OD. Ale osobní zkušenosti jsou stejně nej.
Tak by mě to zajímalo, děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,
pracuji po RD v administrativě na zkrácený úvazek jako zástup za jinou RD. Mám SŠ a VOŠ zdravotnického směru, ale ráda bych si dodělala při práci nějakou VŠ. Jako zdravotnický pracovník ve zdravotnictví zůstat nechci, ráda bych zůstávala v oblasti administrativy/státní správa.. nenašla jsem zrovna moc oborů co jdou studovat při práci poblíž mého bydliště. Ale zaujal mě obor Archivnictví a spisová služba na UJEP a Veřejná správa na ČZU. Vím, že to není nic extra, ale třeba by mi to pak k nějaké administrativě pomohlo. Jaký obor si myslíte, že je lépe uplatnitelný?