Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všichni. Jdu si opět pro radu. Nebo teda spíš inspiraci… Jakou by jste zvolili kuchyňskou linku v případě, že máte dekor podlahy dřevo, dveře dekor dřevo a kuchyň spojenou s obývákem, který je šedý? Vybíráme novou linku a přemýšlíme, jak to sladit.Aby to nebylo už moc dřevěné… Nějakou barvu? A taky přemýšlíme jaké studio. Oresi, Katalpa, Siko? Děkuji všem ![]()
@Eejka a ten dekor dřeva (podlaha a dveře) v kuchyni máte tedy také do šeda?
Bílá.
Bíla + dřevo jde vždy.
A dnes bych bral kuchyň jedině z IKEA (v případě, že si ji člověk dokáže navrhnout sám).
@AlphaOmega já bych také dala bílej lesk nebo teď je moc pěkný odstín a jmenuje se holubí šeď taky v lesku ![]()
@AlphaOmega píše:
Bílá.Bíla + dřevo jde vždy.
A dnes bych bral kuchyň jedině z IKEA (v případě, že si ji člověk dokáže navrhnout sám).
souhlasím bílá, bílá a dřevo funguje vždycky a vypadá to i hezky nakombinovaně ![]()
Umím si k tomu představit bílou dřevěnou kuchyni ve stylu provence. Jen teda ta údržba a cena…
@Eejka
My to máme dost podobně a zvolili jsme barvu magnolie. Na oresi jsem slyšela přímo od člověka, co tam pracoval, ať tam nechodíme. Siko kuchyně nevím ale máme špatnou zkušenost při navrhování koupelen. V Ikea kuchyni jsem byla poslední dva roky a měla jsem ji taky navrženou přímo u nich ale zrušila jsem to a šli jsme do německé Nobilia kuchyně.
Bílá nebo smetanová.
Ale lesk nebrat, budete pořád lítat s hadrem. ![]()
@renduli Naopak, u bílý lesk se udržuje strašně snadno - snad nejlépe ze všech povrchů, co jsem mohla vyzkoušet. Problém je u tmavých odstínů v lesku. Tam je vidět úplně všechno.
@renduli tak to nemůžu souhlasit, na lesku právě není vidět vůbec nic
a čím světlejší tím lepší na údržbu
@markyj píše:
@renduli tak to nemůžu souhlasit, na lesku právě není vidět vůbec nica čím světlejší tím lepší na údržbu
v tom máš pravdu mám lesklou ložnici a skvělé, za to matnou kuchyni, a lítám s hadrem jako praštěná, a teď za poslední dva měsíce mě to přestalo bavit, a řekla jsem utírám každou sobotu
![]()
@markyj dekor dub. Do šeda jsme původně přemýšleli, ale nakonec se báli, že by to bylo moc šedé ![]()
@AlphaOmega Z ikea už jsem si jednu navrhovala na chalupu, ale ne všude to jde bohužel použít, pokud máte doma atypický prostor. Jinak za mě spokojenost
Kuchyn mam v bilem lesku od Hanaka a s hadrem fakt nelitam, naopak. Podlahu mame tmave hnedy orech a dvere bile. A vlastne ze stejneho dekoru mame i nabytek v kuchyni, takze vse spolu ladi.
@mi.anetka Taky jsme přemýšleli o něčem do fialkova. Nějakou nenápadnou fialovou. Nebo zelenkavou, takovou tu úplně světlou s nádechem šedé
Teď jsme měli nakombinovaný obývák s fialovou, ale nebráníme se jakékoli jiné barvě. Těch pár doplňků z OP jde v pohodě vyměnit
Nobilia se prodává tuším i ve Scontu, tak se tam půjdeme mrknout…