Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Technice vůbec nerozumím, takže: ráda bych si koupila nějaký lepší telefon, potíž je v tom, že se v tom vůbec nevyznám. Můj starý telefon je předpotopní ![]()
Ráda bych nějaký dotykový, abych mohla vyhledat jízdní řády, mapy, možná nejlépe se dostat i do mailu. Operátora mám momentálně Bleskmobil, dobíjím kredit, má levné volání i sms.
Nepotřebuji žádnou super značku, na to, že se mi může stát, že mi ho zničí děti. Takže kdo tomu rozumí, můžete mi hodit nějaké levnější tipy telefonů, který by splňoval mé požadavky? A jak je to ještě s tím internetem? Musím mít nějakou placenou službu a připojení je v telefonu? Já mám doma jen klasický velký počítač a na internetu staré připojení přes kabel ![]()
Budu fakt vděčná, vůbec se v tom neorientuju a nechci se hloupě vyptávat v obchodě.
Mám sony xperia. Předtím děti zničili asi 4 dotykové nokia 5230,aligator duo. S připojením bud wifi bezdrátová sit a nebo placené od operátora.
@UŽIVATELKA32 co je asi nejdúezitejsi je si vybrat operacni system, nejznamejsi jsou androidy (samsung napr) nebo windows phone (nokia napr). A inetrtnet v mobilu muze byt bud pres wi-fi (bezdratove pripojeni internetu) a nebo mobilni sluzbu. Nevim jak je to s Bleskmobil, to bude vedet samotny operator.
Doporučuji Lenovo. Jinak internet domluvit u operátora, není to nic těžkého, stačí tam zavolat ![]()
@midlajs já se na operátora dívala, a nabízí internet v mobilu za 100 Kč za měsíc, tak já nevím ![]()
no a to wifi…co k tomu potřebuji, nebo kde to seženu…já se omlouvám, tohle jde fakt mimo mě
. Samozřejmě bych chtěla platit co nejmíň nebo nejlépe vůbec…
@UŽIVATELKA32 Spousta lidí kolem mě si chválí huawei, která je i levná ![]()
@UŽIVATELKA32 wifi by měla být v každém telefonu a pokud máš ty nebo někde kolem sebe nezaheslované připojení, tak se ti telefon připojí sám a neplatíš za to nic
@UŽIVATELKA32 píše:c
@midlajs já se na operátora dívala, a nabízí internet v mobilu za 100 Kč za měsíc, tak já nevím
no a to wifi…co k tomu potřebuji, nebo kde to seženu…já se omlouvám, tohle jde fakt mimo mě. Samozřejmě bych chtěla platit co nejmíň nebo nejlépe vůbec…
Wifi bývá na veřejných místech v kavárnách. Já platím 5é0kč týdně u O2 za internet
Já kupovala nový telefon před necelým měsícem, takže mám čerstvé zkušenosti. Všude mi byla doporučována značka LG, prý dobře vychází v poměru cena - kvalita. Taky nejsem žádný expert ani maniak, neplatím si ani internet a honím ho jen přes wifi
Já chtěla hlavně, aby už měl lepší foťák, většina mobilů má 5 Mpx a ten můj už 8 Mpx. Pokud máš děti, tak je určitě ráda fotíš a chceš pak pěkné fotky. Takže bych koukla na to a pak mě taky zajímala velikost displeje, protože na těch malých pak na netu nic neprohlídneš. Na nějaký operační systém bych se vyprdla, ale jak píše @midlajs nejznámější jsou androidy a to zrovna LG má.
Taj ti přeji dobrý kup, já z toho tenkrát byla úplně hotová ![]()
@Sweet_Angel2 dívala jsem se na ty Lenovo, cena sympatická, ale myslíte, že jsem dobré? Líbila jsem mi cena 2700 Kč či 3000 Kč, ale aby to nebylo zase na úkor něčeho. 2 simky bych třeba určitě využila, nějaké stažení her pro děti zdarma také…
@UŽIVATELKA32 píše:
@midlajs já se na operátora dívala, a nabízí internet v mobilu za 100 Kč za měsíc, tak já nevím
no a to wifi…co k tomu potřebuji, nebo kde to seženu…já se omlouvám, tohle jde fakt mimo mě. Samozřejmě bych chtěla platit co nejmíň nebo nejlépe vůbec…
My mame wi-fi pres O2 za 505,–- kc neomezene. Prijede technik z O2 a priveze vecicku, ktera se instaluje i do pocitace, odpadl by ten kabel. V mobilu co ma Wi-fi bys potom mela zadarmo pripojeni. A kdybys nebyla doma, tak jedine pres operator, to se plati, ale samo podle toho jak to ma Tvuj operator.
Ja treba miluju Nokie, jine telefony jsem nikdy nevlastnila.
Já se s dovolení přiživím s dotazem. Včera jsem si rozflákala displej u Samsunga Galaxy Ace.
Prosím, poraďte nějaký outdoorový chytrý mobil, aby byl funkčně podobný tomu Samsungu - aby na tom šel Android a uměl fotit. Je vůbec něco s dotykáčem zabezpečeno proto pádu? Upadlo mi to při focení, takže nějaké obaly, odkud se to musí vysouvat jsou mi k ničemu ![]()
@UŽIVATELKA32 píše:
Já bych se na placení internetu vyprdla, jsou to vyhozené prachy, pokud to hodně nepoužíváš. Wifi už se chytí na hodně místech, mě se daří i na ulicích a třeba po návštěvě Prahy mě překvapilo, jak měla každá městská část wifinu ![]()
A na telefonu ho chytíš tak, že dáš jen zapnout wifi a ono ti to ukáže přístupné sítě, které pak jen odklikneš, připojí tě to a můžeš serfovat ![]()
@UŽIVATELKA32 Já Lenovo mám. I jsme ho kupovali tatínkovi loni pod stromeček a je spokojený.