Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To naše babička všechno co dostane tak rozdá, když píšu všechno, tak myslím všechno. Když je nějaká oslava, tak jen co rozbalí dárek už se ptá kdo to chce? Ne že by dárky opovrhovala, ale ona pořád strašně myslí na druhé kolem sebe. Před pěti lety dostala žehličku Tefal, supermoderní a ona pořád žehlí tou svou těžkou potvorou. Nedávno mi tu Tefalku nabízela asi po stý. ![]()
Tak jí nejvíc potěší nějaké originální veliké balení sušenek v nějaké dárkové krabici. Ty ona miluje a většinou je i sní sama. Vždycky mají něco na Makru, nebo i v Lídlu mají pěkné dárkové sušenky, občas dovezem něco z Německa. Už teď zas sháním nějaké sušenky k vánocům co ještě neměla. ![]()
Ahojki
taky máme starší babičku (ročník 23) a s dárkami je to těžké - ráda se nechám inspirovat…
Ale s tím divadlem nebo třeba i kinem - co to vyřešit s lístkem na kraji sedadel u dveří (aby bylo blíže k wc a nikdo se při tom nerušil). To by mohlo projít? I s tím odvozem tedy (u nás nepřichází v úvahu, neb nemáme auto)..
Věra
Ja myslim, ze by mohlo udelat radost zviratko. Kdyz je u ni o vse postarano (prani, zehleni, vareni), tak vlastne nema co delat. Takze kdyby si mohla povidat a hladit treba kocicku, nebo mit na povidani aspon Andulku, tak by se zabavila a deti by k ni rady chodily i na navstevu, ne?
Jestli to z nejakeho duvodu nejde, tak co dat treba za okno krmitko pro ptacky, ze by jim tam sypala a rada se na ne treba divala? To by byla vlastne take starost a zabava…
To vse, jestli ma samozrejme prirodu rada a nema treba astma…
H.
Ahoj,
a co nějaké ruční práce? Pletací jehlice jsou k televizi ideální
. No a když si tak vybavím svojí babičku (která byla vždycky strašně aktivní, ale bohužel už jí neslouží zrak), tak té už několik narozenin a Vánoc dávám namluvené knihy na MC - pokud má vaše babička CD, tak je ten výběr titulů ještě větší. Naše babička si to moc chválí, protože se u:,–(í do křesla, zavře oči a poslouchá - oči jí nepálí a připadá si tak trochu jako v divadle, protože „jí vyprávějí“ herci přímo do ucha
. No a pak různé čaje, k tomu by se dala koupit i čajová konvička se šálkem . . . jééé já bych chtěla být takhle opečovávaná babičkááááá ![]()
Naše babi je hrozně šetřivá, furt jenom sleduje ceny v letácích a kupuje si to nejlevnější. Tak jsem jí třeba loni koupila kvalitní prášek na praní a voňavou aviváž. Měla z toho radost, jenom se mě starostlivě vyptávala, jestli jsem to koupila v Tescu, protože tam teď byla na ten prášek 20 Kč sleva…
![]()
Ahoj Jiřinko,
píšeš, že se babička ráda dívá na televizi. Já bych jí koupila ten televizní pytel, dá se rozepnout i jako na deku, když by si chtěla lehnou a přikrýt se tím a když by chtěla sedět, vklouzne do toho a hlavně je teploučký. Já ještě nemám ani třicet, ale jsem zmrzlinka, takže já jeden takový pytel mám, mám ho ale stále rozeplý a z jedné strany je hladký a z druhé je to jakoby košíšek nebo leskymo nebo jak bych to popsala…
Ať něco vybereš z našich tipů papa
Ahoj všem,
díky za rady, ale stejně jsem nic nevybrala. Už si připadám, že jen hledám důvody proč tu kterou věc ne
)) Novou postel i s matrací dostala asi před 3 měsíci, mohli jsme to schovat na vánoce a byl by pokoj
)) Oblečeního jako kabáty, šátky atd. má tolik, že to vůbec neunosí, naopak mi to pořád nabízí, na což jsem alergická
)) No a bojím se, že když dostane nějaké lepší sušenky, že to stejně bude potají dávat dětem, na což jsem alergická taky - ona je schopná jim nabízet sušenky hodinu před večeří a to pak teda zuřím
) Prášek na praní, žehličku atd. vůbec nepoužívá, neboť to používám já. Do kina ani nikam jinam ji nedostaneme, stejně jako na tu pedikůru. Snad jen kadeřníka, ale ten k nám pravidelně chodí domů zhruba každé dva měsíce, takže dávat poukaz na něco, co jí stejně běžně dopřejeme, to není dárek.
S tou televizní dekou jsem uvažovala, nakonec jsem koupila flísovou deku - to je jediný počin, který mám
) Na léky má šikovnou krabičku, pouzdro na brýle zachovalé (teď mě napadá že asi 2 měsíce zpátky jsme jí kupovali nové brýle, stály asi 4 tisíce), stejně tak domácí pantofle. Ttakže vybrat něco právě teď vůbec není jednoduché. Pletací jehlice má všech velikostí a všechny mi je dala
(( Nějaké CD bych vybrat dokázala, ale vím, že je stejně nebude poslouchat, loni jsme jí nějaké přepálili a pokud vím, za celý rok si je nepustila ani jednou.
Kočku máme na zahradě, do bytu si nic nepustím. Ptáčci prevíti nám chodí oklovávat omítku, takže něco v tomto smyslu taky nepřipadá v úvahu.
Čaje jsme jí dali v březnu k narozeninám a ještě tam víc než půlku má, konvičku se sítkem dostala loni. Nabízela mi ji, odmítla jsem, leží jí tam nepoužívaná.
No fakt jsem v koncích.
Jiřina
Ahoj Jirinko,
tak muzu rict, ze jsme na tom uplne stejne. Nasi babi je 86 a opavdu nepotrebuje nic.
Kdyz uz ji vymyslime neco super, tak to nakonec stejne odlozi a za mesic, dva uz mi to nabizi.
Posledni roky jsme to resili kartonem cigaret a lahvi kvalitniho vina, to byly snad jedine radosti jejiho zivota. Ale ted uz to taky nejde, protoze babi dokonce zapomnela i kourit
A celkove zapomina, ze ma nekde neco dobreho pro chut.
Cokoli noveho na sebe odmita, protoze v tech jejich starych (i roztrhanych) hadrikach se citi nejlip.
Takze letos to asi odbydeme backorama. Snad nebude moc velka scena, ze ty jeji zabydleny jsou stejne nej a ze jiny proste nechce
To ona dokaze moc dobre.
Vim ale, co by ji udelalo nejvetsi radost. Kdyby videla celou rodinu u vanocniho stromku pohromade…
Preji Ti, at brzy prileti nejaka muza se skvelym napadem!!!
Ahojky,
tak dnes jsme s dětmi psali dopis Ježíškovi a pro babičku jsme napsali o blůzku, tu deku co už mám a nějaký dobrý sušenky
)) S blůzkou to bude ještě těžký oříšek, ale s tím se musím poprat a něco vybrat, snad se mi to podaří. Na sušenky mi děti řekly, že to babičce nebudou jíst, že přece mají svoje dobrůtky
)))
Tak díky za inspirace, budu sledovat dál, jestli se tu ještě něco neobjeví.
Bohužel ani láhev vína darovat nemůžeme, babička je po těžké operaci srdce a nesmí ani kapku (ona tedy nikdy nebyla velký pijan, zato nealkoholické pivo si dá s radostí a tak jí ho běžně kupujeme).
Jiřina
Jirino, a co Scrabble na kostkach, je to cestovni verze, asi 10 kostek s pismenky a soutezi se, kdo z nich slozi vic slov jako u sccrabble. Pismena jsou velka, takze by je mela precist a muze hrat sama, jen tak o rekord nebo s vami, nebo s detmi az budou znat pismenka… Nebo jine hlavolamy…
Dobrý den
Určitě nezoufejte, každý rok řeším obdobný problém. Pokud babička ráda přemýšlí, můžete jí s klidem koupit nějaký hlavolam, to je taky hračka ![]()
Každopádně máme doma babičku co ráda čte, ale už ne knihy ale radši bulvárky… Tak jsme jí s přítelem darovali roční předplatné časopisu jako Rytmus apod, ale navíc tam byly křížovky i recepty, skutečné příběhy ze života a tak… To jí chytlo. Co letos zatím netuším, ale když do googlu zadáte dárek pro babičku, vyjedou dárky jak pro moderní babičky tak i pro ty, které zas až tak moderní už nejsou. Kupříkladu masážní vanička na nohy, deka k televizi a podobně. Zkuste a uvidíte, že Vás něco napadne. Přeji hodně štěstí. Helena
Ahoj, nevím, jestli je to zrovna vhodný dárek vaší babičce, ale tchyně má v sobotu narozeniny a mi jí dáme s manželem dárkový poukaz na pět vstupů do solné jeskyně. No ale nevím, jestli by jste tam babičku dostali.
![]()
To babička mého muže si nemůže vynachválit předplatné Napsáno životem. Když ty příběhy vidím, můžu se umlátit smíchy (ale tajně samozřejmě) - jí se to ale moc líbí a občas si u toho pobrečí. Takže nějaké předplatné. Jinak co župan? Houpací křeslo?
S mojí babčou to je taky těžký…
Vloni jsem jí koupila takovou tu kabelu na kolečkách a je maximálně spokojená. S hůlkou „frajerka“
nechce chodit a tahle kabela jí dodává pocit jistoty při chůzi!
Tak my jsme předloni koupili babičce andulku v kleci, jak už tu taky někdo psal. Babička si s ní vykládá, dokonce si ji i ochočila a je to teď její věrný kamarád. Ten dárek se nám opravdu tehdy vydařil.
Od naší babičky vím, že starší lidi nemohou moc spát a naše babi pravidelně, když se v noci vzbudí, tak kouká na budík kolik je hodin …tak mě tak napadá třeba budík, jak vysílá displej s časem na strop. Nemusí se v posteli nijak točit a koukat pracně na budík.
Nebo pak třeba takovou tu hřejivou papuči do zásuvky. U TV si myslím, že by to mohla užít.
A nebo nějakou masážní nebo i hřejivou podložku do postele.
No máš tady od všech napsaných tolik nápadů, že snad něco vybereš. ![]()
To já teď řeším spíš dárek pro dědečka. ![]()