Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, blíží se čas zimy, snoplí a probdělých nocí.. Tak se ptám, zda máte zkušenosti s difuzérem a jaký by jste doporučily?
Zatím se nám osvědčilo nechat v době rýmy v ložnici hrnec s horkou vodou a bylinkama, ale teď už mám obavy, aby to neskončilo opařením dítěte. Napadl mě difuzér, který vlastně taky vypouští páru, takže by mohl pomoct. Ale nevím, který vybrat (i když jeden tip bych asi měla). ![]()
Moje představy:
Jo a velikost místnosti.. Z hlavy teda nevím, ale je to klasická ložnice v panelovém domě 2+1, tzn. nic velkého.
A jen dodám, že inhalátor, solnou lampu a aroma lampu máme, chci něco vyloženě na spaní do ložnice, u čeho nemusím sedět a hlídat to, když nechci mít opařené dítě, nebo si podpálit byt.
Máte nějaký difuzér, se kterým jste spokojené?
Asi jakýkoliv z Lidlu, Ali nebo někde z obchodu. Stojí to kolem 3 stovek, dá se do toho miska vody a dělá to páru jak z rozprašovače, když přidáš aromaolej, tak i voní. Zvuk to nedělá žádný. A je teda do zásuvky - s automatickým vypnutím jsem ještě neviděla. Akorat mi přijde mi, že je to strašně malé, že bys musela sedět přímo u toho, aby ti to nějak poznatelně zvlhčilo vzduch, i když možná na ložnici stačí, my to míváme v obýváku. ![]()
Máme z Lidlu, teď byl ve slevě za 350 Kč. Časovač vypnutí po hodině, třech nebo šesti hodinách, tichý, 300 ml (vydrží hodně dlouho), akorát je teda do zásuvky. V balení jsou dva aroma olejíčky, ale je to nějaká značka neznačka, po dvou hodinách nás z toho škrábalo v krku, jiná značka olejíčku nám to nedělá 😊
Mám z nobilis Tilia, je krásný a jednoduchý, tichý, jen jakoby jemně šumí ta pára. Časovač nemá, ale vypne se sám, když vypaří vodu. Do něj doporučuju eukalyptus (druh radiata, jestli máš malé děti) nebo ravintsaru, ta voní jako tea tree, ale jemněji, a na virozy je nepřekonatelná.
@Ba-stet Vypadá hezky, jen ta cena už je dost no… Ale zvážím, děkuji.
@Asiina olejíčky do toho dávat nechci, ty smrdí všechny. Chci tam právě místo čisté vody dát odvar z bylinek, aby to bylo stejné jako s tím hrncem, jen bez horké vody.
@Keksin Je drahy, no, ale zas to není plast imitujici drevo (a musim přiznat, ze je poměrně malý - nadobka ma myslim 80ml - ale to se mi libi, ono to na aromaterapii uplne stačí). Bylinky zni dobře, ale ty éterické oleje bych nezavrhovala. Ja na tom teda dost ujíždím. Ale musi byt kvalitní. Nejhur saloos, nic levnějšího. Ja mam rada ten Nobilis, tam je za palku všechno, ale nic me nikdy nezklamalo. A od éterických olejů maji za dobrou cenu testery.
Prosím, smím se zeptat zda jste u difuzeru Nobilis Tilia keramického citila po prvnim spusteni plast? Zajima me, zda se ta “vune” plastu prozene oarkrat pres oaru ci to zustane.. koupili jsme jovy a stale z nej citim jskoby plast (mam ho den). Dekuji ![]()