Jaký disk k pneumatice 155/70R13?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6954
25.2.12 12:03

Jaký disk k pneumatice 155/70R13?

Ahoj, potřebuji koupit disk k pneumatice o velikosti 155/70R 13. Vím jen, že velikosti ráfku má být 4,5 - 5,5, počet šroubů 4. Nejsem si jistá ET, průměrem centrovací díry a velikostí rozteče. V TP jsou uvedeny rozměry úplně jiných pneumatik, než pasují na naše disky, takže tam radu nenajdu… A jeden disk potřebuji nutně nový.

Díky moc za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1315
25.2.12 12:29

a na ostatní disky se podívat nemůžeš ?Dle toho bych pak koupila ten 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
25.2.12 12:31

to také záleži na jaké to je auto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
25.2.12 12:32
lokynka píše:
to také záleži na jaké to je auto

jo to je pravda.máš Picanto? nebo jaké máš auto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
25.2.12 12:33

Na Ford Ka. Tam je problém, že auto je z bazaru, při koupi jsem si nevšimla, že v TP jsou jiné rozměry pneumatik než ve skutečnosti na autě. A od toho se odvíjela celá řada dalších problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101504
25.2.12 12:47

Tak zkus na netu pohledat specifikaci k Fordu Ka, ty informace, které píšeš, že si s nima nejsi jistá, jinde nenajdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
25.2.12 12:50

Hledala jsem a hledala, některé rozměry vím, jinými si nejsem jistá, je víc možností. Ale nemám tolik času, abych objednala jeden disk a pak zjistila, že tam nesedí, posílala ho zpět a pak objednávala nový. Možná to nakonec přece jen pořeším přímo v pneuservisu, tam budou chytřejší než já. ;-)

Tak díky! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
25.2.12 12:51

A většinou se právě dá najít rozměr disků k Fordu Ka, ale pak člověk zjistí, že nesedí na tyto pneumatiky… Je to zvláštní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101504
25.2.12 13:06
KvetinkaS píše:
A většinou se právě dá najít rozměr disků k Fordu Ka, ale pak člověk zjistí, že nesedí na tyto pneumatiky… Je to zvláštní.

Zvláštní to není, je to bohužel dost časté… taky jsem tohle řešila, když mi zbyly krásné nové zimní gumy z ukradeného favorita a potřebovala jsem ráfky na golfa.
Ale ten pneuservis doporučuju, sice to bude dražší, ale zas u jednoho disku se to dá přežít a budou to řešit oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
25.2.12 13:11

mně ještě napadlo,jestli tě chytí policie a zjistí, že máš jiné pneumatiky než v TP, tak bude pokuta.Jaký máš napsané pneumatiky v TP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
25.2.12 13:37

V TP máme dvoje jiné, než jsou na autě… Tohle jsme řešili zpočátku, pak jsme se na to vykašlali. Ani nevím, jestli to tam jde dopsat. Kromě toho je to myslím jen e velkém techničáku a ten s sebou nevozím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101504
25.2.12 13:54

Taky bych řekla, že na silnici je to v pohodě, to policajtům nedojde, akorát na technický by to mohl být problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
25.2.12 13:55

to jo , to máš pravdu.Napsané to v TP je a velký se nevozí.Ale pokud nastane nehoda a oni se v tom šťourat budou (jako že vážně budou), tak můžeš být viník a platit z povinného jen ty a to kvůli špatným pneumatikám.Ale to už odbočuji.Já být tebou sundám kolo a mrknu na disk co tam máš a dle toho koupím.Nebo to vážně nech na pneuservis. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
25.2.12 13:57

jinak o kolo se žádá a nemusí být vyhověno.To víme z vlastní zkušenosti. Přeji dobré pořízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
25.2.12 15:28

Aha. A žádá se o to kde, prosím? Na technické jsem byla 1× a bez problémů s koly. Uvidíme teď v létě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák