Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den maminky fotografky - amatérky/profesionálky ![]()
Mám na Vás dotaz,
strašně ráda fotím, ať už krajinky, portréty nebo jen tak, co mně napadne ![]()
Ale většinu fotek fotím JEN mobilem, celkem kvalitní, ale jen za denního světla venku…
Takže už delší dobou přemýšlím nad tím, koupit si foťák.. (Budu letos slavit kulatiny, tak by alespoň měli rodiče o starost s dárkem míň) ![]()
Ale vůbec nevím, jaký bych si měla pořídít ![]()
Jestli nějakou levnou zrcadlovku? Zase se bojím, že by to bylo na úkor kvalita - cena…(zrcadlovky jsem našla od 8000 do 50000) Což je celkem velký rozdíl…
Nechci totiž investovat víc než 8000 Kč, tak nevím, co by se pro mně - amatéra hodilo… Ale zase chci mít pěkné ostré fotky, přece jen s mobilem to není zase až taková nádhera jak s foťákem ![]()
Ale také vím, že i když má někdo zrcadlovku, fotografa ho to neudělá jen tak, že musí nad tím strávit čas, než se s ním sžije atd…
Děkuji za názory a rady ![]()
Kamaradka ma zrcadlovku NIKON a je nadmiru spokojena, ma k nemu i pridavny blesk, slunecniky na svetlo atd atd. takze vybava za celkou hodnotu zhruba 200tis. ![]()
Monny89 píše:
Kamaradka ma zrcadlovku NIKON a je nadmiru spokojena, ma k nemu i pridavny blesk, slunecniky na svetlo atd atd. takze vybava za celkou hodnotu zhruba 200tis.
tak to přesahuje určenou cenu jen o 192 000
.Taky čekám kdo co poradí,proto že mám taky v plánu koupit něco pořádného do 8 000 ![]()
Ahojky ![]()
taky jsme kupovali foťák a nevěděli jsme si rady.
Tak jsem se radila přímo s fotografem. Říkal, že pokud nejsem profesionál a mám foťák pro zábavu, tak že zrcadlovka není potřeba.
Nakonec nám poradil Canon PowerShot SX 20 IS a jsme fakt spokojeni.
Canon má prý nejlepší objektivy.
Právě, že já bych chtěla nějaký, ke kterému už bych nemusela nic dokupovat…
2OO.OOO
to bych potřebovala půjčku ![]()
Monny89 píše:
Kamaradka ma zrcadlovku NIKON a je nadmiru spokojena, ma k nemu i pridavny blesk, slunecniky na svetlo atd atd. takze vybava za celkou hodnotu zhruba 200tis.
Rahuza píše:
Dobrý den maminky fotografky - amatérky/profesionálky![]()
Mám na Vás dotaz,
strašně ráda fotím, ať už krajinky, portréty nebo jen tak, co mně napadne
Ale většinu fotek fotím JEN mobilem, celkem kvalitní, ale jen za denního světla venku…
Takže už delší dobou přemýšlím nad tím, koupit si foťák.. (Budu letos slavit kulatiny, tak by alespoň měli rodiče o starost s dárkem míň)Ale vůbec nevím, jaký bych si měla pořídít
Jestli nějakou levnou zrcadlovku? Zase se bojím, že by to bylo na úkor kvalita - cena…(zrcadlovky jsem našla od 8000 do 50000) Což je celkem velký rozdíl…Nechci totiž investovat víc než 8000 Kč, tak nevím, co by se pro mně - amatéra hodilo… Ale zase chci mít pěkné ostré fotky, přece jen s mobilem to není zase až taková nádhera jak s foťákem
Ale také vím, že i když má někdo zrcadlovku, fotografa ho to neudělá jen tak, že musí nad tím strávit čas, než se s ním sžije atd…
Děkuji za názory a rady
Mame jak zrcadlovku (Nikon), tak „maly“ fotak… Ona ta zrcadlovka je fakt tezka, mame na ni i tasku, protoze jen tak nekam „hodit“ nejde a nekdy mne to hrozne stve se s ni porad tahat ![]()
Proto mame i maly fotak… dneska se da koupit i kvalitni kompaktni fotak, ktery udela stejnou sluzbu jako zrcadlovka v rukou amatera.
Kamco, tak to je samozrejme cena za veskerou vybavu, ale samotny fotak ma cenu kolem 30.tis. Coz je v rozmezi co psala zakladatelka.. ![]()
Rahuzo Tak to je samozrejme uz profi vybava.. samotna zrcadlovka i s bleskem je do tech 40tis. od Nikonu, a pochybuju, ze k tomu potrebujes nahradni nastavce na objektiv (50tis.) Slunecniky na svetlo (min.2 pro korekci svetla, za 40tis.), drahy stativ a dalsi nepotrebne veci…
No jako, že jsem našla na internetu zrcadlovky v rozmezí od 8 do 50 tisíc, ale byla bych ochotná investovat jen do těch 8 ![]()
Jinak, taky mi vrtá hlavou, jestli nekoupit jen malý foťák, nebo jestli je lepší třeba zrcadlovka za
nebo lepší malý foťák za 8000… Píšu lepší foťák za 8000 protože jsme doma měli nějaký Nikon za 3000 a byl to teda takový jednorázový spíš…
Fotky nic moc a pak přestal fungovat úplně ![]()
Monny89 píše:
Kamco, tak to je samozrejme cena za veskerou vybavu, ale samotny fotak ma cenu kolem 30.tis. Coz je v rozmezi co psala zakladatelka..
Přečti si to znovu
, ona psala, že nechce investovat více než 8000,–.
V této cenové relaci určitě slušnou zrcadlovku nenajdeš. Šla bych do kompaktu
.
Monny89 píše:
Kamco, tak to je samozrejme cena za veskerou vybavu, ale samotny fotak ma cenu kolem 30.tis. Coz je v rozmezi co psala zakladatelka..
myslim, ze zakladatelka psala max. 8000,– !!
mame Canon power shot (ted nevim jaky cislo), kazdopadne je to maly kompakt a jsme moc spokojeni, mame ho uz pres 5let
ted jsem si v praci pujcila Olympus zrcadlovku a s radosti jsem ji zase vracela, treba tahat ji na prochazku apod, to fakt moc neslo
zalezi jak moc se chces foceni venovat, na klasicke rodinne foto staci kompakt, pokud mas umelecke sklony, mozna je lepsi zrcadlovka
kazdopadne bych asi doporucila vybirat ze znacek Canon nebo Nikon, urcite ne Olympus ![]()
Ještě doplním, že náš stál necelých 9tis (teĎ už bude levnější) a je fakt super. Ještě jsme ani všechny funkce nevyužili
Jo a má i kvalitní „kameru“ ![]()
Rahuza píše:
No jako, že jsem našla na internetu zrcadlovky v rozmezí od 8 do 50 tisíc, ale byla bych ochotná investovat jen do těch 8Jinak, taky mi vrtá hlavou, jestli nekoupit jen malý foťák, nebo jestli je lepší třeba zrcadlovka za
nebo lepší malý foťák za 8000… Píšu lepší foťák za 8000 protože jsme doma měli nějaký Nikon za 3000 a byl to teda takový jednorázový spíš…
Fotky nic moc a pak přestal fungovat úplně
v tomto pripade urcite kompakt v rozmezi 6-8tis, se zrcadlovkou za 8tis bys moc kvalitni fotky neudelala
tady ![]()
Je sice na baterky, ale ty nám vydrží i 3 měsíce. PRý to výjde úplně stejně jako nabíječka. Máme baterky enelop.
Mně se třeba hrozně líbí fotky, kde jsou lidi vepředu krásně ostří, barevně taky super a zbytek je rozmazaný, toho jsem třeba na mobilu nikdy nedosáhla, ale ani na ségřiném komp. foťáku, i když jsem měla nastavené portréty…
Tak jsem měla za to, že to dokážou jen zrcadlovky ![]()