Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
V životě jsem nedávala vyvolávat nic z digitálního foťáku. Hodila jsem to do alba na net a pokládala to za ideální stav.
Jenže babičky a dědové to mají jinak a chtějí po nás klasické fotky 9×13.
Pohledala jsem, přečetla a jsem z toho zmatená. Někdo mluví o bílých okrajích a ořezu, o tom, že se má zaškrtnou něco s formátem. Hlavně jsou hodně rozporuplné reakce na kvalitu.
Takže jsem z toho zmatená a netuším, kam dát fotky v Brně vyvolat, aby mě to nestálo majlant a zároveň, aby to mělo dobrou kvalitu- jsem zvyklá na fotky vyvolávané z filmů, tak bych chtěla, aby to vypadalo stejně.
Jestli se vám to zdá zmatené, tak já opravdu zmatená jsem
Fotek mám asi 87.
my vyvoláváme tady http://www.fotostar.cz/, stáhneš si program, zadáš fotky a za dva dny si to vyzvedneš kde si sama určíš ![]()
Ahoj, já chodím do fota na Jakubském náměstí, mají tam ten přístroj, že tam strčíš jen tu kartu z foťáku nebo si přineseš vypálený cd. To oříznutí nebo bílý okraje ti tam vysvětlí. Já dávám oříznutí. Jinak to dělám přes happy foto a fotky si pak u Jakuba vyzvednu. Kdyby si měla špatnou kvalitu, tak ti to při kopírování fotek ukáže oranžový nebo červený kolečko u té fotky, pokud je vše v pořádku tak je zelený.
já posílám přes net do Happy fota a za dve dny to mám doma,je to velice jednoduchě,při načtení fotek se ukáže smajlík jak je fotka kvalitní ![]()
Ahoj Sany,
já už léta vyvolávám přes net na Happy foto, vždycky počkám, až bude na fotky akce (mívají několikrát do roka 50% slevy). Všechny ty úpravy fotek bývají na netu vysvětlené, konkrétně s tím ořezem jde o to, že digi fotky nemají klasickou velikost např. 9×13, ale jsou v jedné délce o něco kratší. Takže buď se dělá to, že program fotky o něco málo zvětší a tím pádem se musí jeden okraj trochu oříznou (ale vychází to na pár mm) nebo ti na ten formát 9×13 vytisknou celou fotku, ale tím pádem budeš mít bílé okraje (opět těch několik mm). Většinou se volí ten ořez. Neboj se toho, jde jen o to zkusit si s tím poprvé pohrát a pak už je to hračka ![]()
Ahoj, no já nechápu proč nenastavěj všude stejný formát jako to bylo u klasickejch foťáků. Mmch, mě by bylo milejší, kdybych měla bílej okraj než zkrácenou fotku! Kolikrát jsem vyfotila malýho a nechala fotky vyvolat a hrůza! Hlavu uřezanou až to nebylo hezký (byli jsme zvyklí fotit přes celou výšku i šírku na foťáku, aby tam bylo vše co má a ne aby měl nad hlavou půl metru volnýho místa. Takže na to kolikrát zapomenu a ejhle, zklamání z fotek fakt velký, takže jsem si pořídila fotopapír, koupím si ještě náplně do tiskárny a fotky si budu tisknout doma.
já mám s tímhle ořezem fotek taky problém, ale v podstatě už si nechávám dělat fotky jen minimálně, spíš dělám fotoknihy. Ale teď jsem dostala voucher od Piklia a tam se dají fotky přesně nastavit, takže buď bílé okraje, nebo ořez, všechno si uděláte sami a hned vidíte, jak bude fotka ve výsledku vypadat.
Já bych vám doporučil stránky www.nejlepsifotky.cz vyvolávám od nich již tak 3 roky a doposud sem neměl žádný problém
Moc prosím, nevíte náhodou, jestli když se donese do fotoateliéru digitální foťák s paměťovou kartou, udělají takový ten náhled fotek na papír, jako býval u klasického foťáku-filmu? Jde mi o babičku, chce takhle vyvolávat fotky a já vůbec netuším. Donese tam celý foťák - co bude potom dál? Přendají si fotky do počítače a půjdou vůbec třeba později dotisknout? To by jí museli dát na cédéčko, ne?
@rejžička stačí donést paměťovou kartu, celý foťák to být nemusí. Oni mívají čtečky pamětových karet, z toho si to načtou do pc a ty si vybereš, co chceš vytisknout. Při čtení z paměťovky se to neztratí. Ideální je fotky stáhnout do pc, a pak s kartou zajít k foťákovi. Na cd fotky dávat můžou, nemusí. Záleží jen na Tobě.
@martina.se Já vím, já to umím. Jen nevím, jak to udělají, když přijde babička, která tomu nerozumí. Ona by chtěla takový ten klasický papír s miniaturami fotek, aby si z něho vybrala (vypsala čísla), co chce vyvolat. Ale to asi u digitálu není, ne?
@rejžička jako jo, není problém jí to natisknout, ale zaplatí za to
prostě ten chlapík tam, udělá klasickou koláž s čísly fotek. Na přání cokoliv. ![]()
@rejžička jde jen o to, jestli ten fotograf nebude línej
ale určitě najde někoho, kdo to bez problémů udělá ![]()
Ahoj holky, tak jsem se po dlouhé době rozhodla, že bych měla taky nechat udělat nějaké fotky - už mi přetíkají z počítače ![]()
Ale zvažuje kde. Jaké máte, prosím, zkušenosti? Já dělala před časem v DMku, jako dobrý, ale úplné nadšení jsem z nich neměla.
A ideálně, aby to šlo zadat přes net:)
Díííky.