Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
já mám prý také polycystické vaječníky (píšu asi, jelikož jeden doktor řekl, že je mám a druhá doktorka řekla, že mám vaječníky úplně čisté) a po roce snažení o otěhotnění mě vyslali do Pronatalu, kde mi dali rovnou clostilbegyt na který jsem nereagovala úplně dobře, takže další postup rovnou stimulace hormony
Mám taky PCO a Inofolic mi pomohl hodně. Myslím, že je lepší nejdřív zkusit tohle, než do sebe hned cpát hormony.
Holčina z naší skupinky otěhotněla tuším po 4 měsících. Ten čtvrtý měsíc právě s kombinací Nosifolu + Jeřáb ptačí.
A pokud trváš na nějakých lécích od doktora, tak mu řekni, ať ti je napíše. Kamarádce minulý týden taky zjistili PCO a Dr. jí dal léky hned, takže tam asi žádná časová hranice není.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych vědět jak bude zřejmě postupovat dr při diagnoze PCO? Při nedostavení 2. ms mi oznámil PCO a doporučil Inofolic. Zatím jsem ho nekoupila, zatím chci testnou jeřáb ptačí jeden cyklus, pokud by se nic nezměnilo, koupím ho, ale chtěla bych vědět po jak dlouhé době by mi mohl napsat něco na recept? S PCO jsem se srovnala rychle i manžel (líbilo se mi když řekl, že v nejhorším je tu ještě umělé). Jasně říkala jsem si, proč zrovna já, ale pak mi docvaklo, že to hold máme v rodině, ale nikdy o tom nikdo nemluvil.Děkuji za odpovědi a omlouvám se za anonym.
Ahoj, ja na ne beru metformin a reguju velice dobre,, ovulace v pohode.
Já mám taky PCO. Dr. říkala taky asi, zřejmě, podle UTZ. Konkrétně PCO mi ničím neléčila. Na úpravu cyklu zkoušela Utrogestan - k ničemu.
Pak jsem šla na laparku, tam Dr. rovnou řekl na předoperačním utz, že PCO mám a vaječníky jsou požkožené (obalené), ale že viděl už horší. Po laparce mi řekl, že byly hodně obalené cystami a měly kožovitý povrch nebo co, že je propíchal (drilling) a že na to máme hned po příchodu z nemocnice hupnout. Že nám budou při propouštění říkat, abychom drželi šestinedělí, ale na to že máme kašlat a hned jít do toho.
Dodrželi jsme, co pan Dr. řekl, do týdne od operace se dostavila ukázková ovulace a já konečně otěhotněla. A to už jsem byla objednaná do CARu.
Na první konzultaci v CAR (ještě jsem nevěděla, že se zadařilo) jsem na utz měla už zase cystu (během měsíce sama zmizela). Dr. mi tam řekla, že si budu muset připlácet za lepší léky, protože u těch na pojišťovnu jsou vedlejším účinkem cysty, který se mi dělají samy od sebe, tak by nebylo dobré to ještě podporovat, že se pro mě nehodí.
Ale celkově asi záleží na tom, jak silný syndrom PCO člověk má a případ od případu.
Taky každý Dr. to řeší jinak.
Za mě osobně - až budem řešit druhé, tak klidně zajdu znova na laparku než si začnu plácat pokusy v CARu, protože to zabralo krásně ![]()
Ahoj holky, chtěla bych vědět jak bude zřejmě postupovat dr při diagnoze PCO? Při nedostavení 2. ms mi oznámil PCO a doporučil Inofolic. Zatím jsem ho nekoupila, zatím chci testnou jeřáb ptačí jeden cyklus, pokud by se nic nezměnilo, koupím ho, ale chtěla bych vědět po jak dlouhé době by mi mohl napsat něco na recept? S PCO jsem se srovnala rychle i manžel (líbilo se mi když řekl, že v nejhorším je tu ještě umělé). Jasně říkala jsem si, proč zrovna já, ale pak mi docvaklo, že to hold máme v rodině, ale nikdy o tom nikdo nemluvil.
Děkuji za odpovědi a omlouvám se za anonym.