Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Šarlota4 píše:
Takze ivf neklapne?
@Anonymní píše:to jsem tak čitelná?
jo neklapne, fakt ne. Nevím čím jsem přemýšlela, že jsem o tom vůbec uvažovala.
Bohuzel ![]()
Preju at se ti dari, jsi mlada mas pred sebou milion hezkych veci. Jinak zadej vyhradni peci na Ospodu, podej zadost o rozvod. Tam se bude resit pece a majetkove vyrovnani a alimenty.
Hele holky dobrý, ano jsem to já. Stačí!? Vážně potřebuju rady co a jak. Děkuji
Třeba vůbec nevím jak časově sladit žádost o péči a žádost o rozvod. Podat obojí najednou, nebo nejdříve péči a až bude rozhodnuto tak rozvod? Jak dlouho svěření do péče trvá a je vůbec možná, když budeme ještě manželé?
Majetek se řeší asi zase u jiného soudu než rozvod, že? A je třeba dát další návrh? ![]()
To bude milion soudů… ![]()
@Anonymní píše:
Třeba vůbec nevím jak časově sladit žádost o péči a žádost o rozvod. Podat obojí najednou, nebo nejdříve péči a až bude rozhodnuto tak rozvod? Jak dlouho svěření do péče trvá a je vůbec možná, když budeme ještě manželé?Majetek se řeší asi zase u jiného soudu než rozvod, že? A je třeba dát další návrh?
To bude milion soudů…
Klidně podej oboje nejednou, stejně se první bude řešit dítě. Ideální je se domluvit, ale pokud dohoda není možná, prostě sepis svůj návrh a podat. Podání, co se peče týče, je zdarma, návrh na rozvod se platí. Majetkové vyrovnání lze 3 roky po rozvodu nebo opět dohoda. Jinak střídavá je možná, ale fakt je lepší to sladit společně ![]()
Jo a časově záleží na vytíženosti soudu, to ti nikdo nepoví. navrh ohledně dítěte podat u soudu, kde má správně dítě TP.. jde defakto o 2 papíry, návrh na úpravu péče, žádost o rozvod. vzory najdeš na netu
Aktuálně se rozvádím - úplně přesně ti neporadím, protože za mne vše dělá právník. Nicméně - obě žádosti - o úpravu poměrů k dětem i o rozvod jsem podávala současně. Soudy ale nejprve řeší poměry k dětem. Měli jsme připravené a podepsané dohody, které se zaslaly na soudy spolu se žádostmi.
Stání kvůli dětem bylo asi do dvou měsíců a na stání kvůli rozvodu a dohodě o majetku ještě neproběhlo a plánují ho až na prosinec - což je teda 8 měsíců od podání žádosti a 5 měsíců po rozhodnutí soudu o dětech. A to jsme se vzdali práva na odvolání hned po jednání o dětech v naději, že to uspíšíme. Marně, právnička se musela soudu dokonce připomínat.
Tím, že to za mne podávala právnička, jsem na OSPOD nešla, paní přišla neohlášeně ke mně domů. Překvápko, ale rychle pochopila situaci a přislíbila „nedělat problémy.“
@martina.se píše:
Jo a časově záleží na vytíženosti soudu, to ti nikdo nepoví. navrh ohledně dítěte podat u soudu, kde má správně dítě TP.. jde defakto o 2 papíry, návrh na úpravu péče, žádost o rozvod. vzory najdeš na netu
Teď mě mates, návrh na svěření do péče se tedy podává na soud nebo stačí jen ospod? Nebo musí oboje?
@Anonymní píše:
Aktuálně se rozvádím - úplně přesně ti neporadím, protože za mne vše dělá právník. Nicméně - obě žádosti - o úpravu poměrů k dětem i o rozvod jsem podávala současně. Soudy ale nejprve řeší poměry k dětem. Měli jsme připravené a podepsané dohody, které se zaslaly na soudy spolu se žádostmi.
Stání kvůli dětem bylo asi do dvou měsíců a na stání kvůli rozvodu a dohodě o majetku ještě neproběhlo a plánují ho až na prosinec - což je teda 8 měsíců od podání žádosti a 5 měsíců po rozhodnutí soudu o dětech. A to jsme se vzdali práva na odvolání hned po jednání o dětech v naději, že to uspíšíme. Marně, právnička se musela soudu dokonce připomínat.
Tím, že to za mne podávala právnička, jsem na OSPOD nešla, paní přišla neohlášeně ke mně domů. Překvápko, ale rychle pochopila situaci a přislíbila „nedělat problémy.“
Dík. Vy uz jste ale byli odstěhovaní, že jo? My bydlíme spolu a ještě asi budeme muset. Protože já sice byt mám ale daleko od místa, kde žijeme. Sice je to v jednom městě, ale nechci aby mělo dítě dvě školky, takže budu muset hledat nájem nebo nový byt v místě, kde teď bydlíme… A to v dnešní situaci s byty nějaký čas zabere.
@Anonymní píše:
Třeba vůbec nevím jak časově sladit žádost o péči a žádost o rozvod. Podat obojí najednou, nebo nejdříve péči a až bude rozhodnuto tak rozvod? Jak dlouho svěření do péče trvá a je vůbec možná, když budeme ještě manželé?Majetek se řeší asi zase u jiného soudu než rozvod, že? A je třeba dát další návrh?
To bude milion soudů…
Jestli nespocitas každou korunu, tak to sver právníkovi, mě to ušetřilo nervy a papírování. Jediné co jsem musela, bylo dojít pak na stání k soudu. Svěření do péče nám trvalo 8 měsíců, jen než se k tomu stání dostalo a to se to vyřešilo dohodou, takže nikdo se neodvolaval a nedělal problémy.
Nejdřív jdi na OSPOD a zažádej si o předběžné opatření o svěření dítěte do péče. To je vyřízené téměř okamžitě. Znamená to, že dítě bude výhradně u tebe. Ideální je domluvit se s manželem jak se budete o dítě starat - vídat. Lze sepsat na OSPODu domluva než proběhne klasický soud. Ohledně rozvodu jak radí ženy.
Ahoj, rozhodla jsem se, že už to dál s manželem nejde. Rozvod vidím jako jediné možné řešení. Můžete mi prosím poradit jaký je postup? Co kam podat? Máme 3 leté dítě. Manžel má byt ve kterém bydlíme, hypotéku si bral ještě před manželstvím, ale už když jsme byli ve vztahu a bydleli spolu. Hypotéku doplatil už za trvání manželství. Já mám pidi byt (1kk) a situace podobná jako u manžela. Vím, že nejdřív je potřeba stanovit péči o dítě. Ale to se dělá jak? Myslím, že se dítěte nebude chtít vzdát. Já mu ho brát nechci, ale zároveň se dítěte vzdát také nechci. Jaká je třeba praxe střídavé péče u takhle malých dětí?