Jaký je postup při rozvodu

Anonymní
4.10.21 19:13

Jaký je postup při rozvodu

Ahoj, rozhodla jsem se, že už to dál s manželem nejde. Rozvod vidím jako jediné možné řešení. Můžete mi prosím poradit jaký je postup? Co kam podat? Máme 3 leté dítě. Manžel má byt ve kterém bydlíme, hypotéku si bral ještě před manželstvím, ale už když jsme byli ve vztahu a bydleli spolu. Hypotéku doplatil už za trvání manželství. Já mám pidi byt (1kk) a situace podobná jako u manžela. Vím, že nejdřív je potřeba stanovit péči o dítě. Ale to se dělá jak? Myslím, že se dítěte nebude chtít vzdát. Já mu ho brát nechci, ale zároveň se dítěte vzdát také nechci. Jaká je třeba praxe střídavé péče u takhle malých dětí?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13955
4.10.21 19:26

Takze ivf neklapne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.21 19:35
@Šarlota4 píše:
Takze ivf neklapne?
:lol: to jsem tak čitelná? :lol: jo neklapne, fakt ne. Nevím čím jsem přemýšlela, že jsem o tom vůbec uvažovala.
  • Citovat
  • Upravit
13955
4.10.21 19:38
@Anonymní píše: :lol: to jsem tak čitelná? :lol: jo neklapne, fakt ne. Nevím čím jsem přemýšlela, že jsem o tom vůbec uvažovala.

Bohuzel :oops:
Preju at se ti dari, jsi mlada mas pred sebou milion hezkych veci. Jinak zadej vyhradni peci na Ospodu, podej zadost o rozvod. Tam se bude resit pece a majetkove vyrovnani a alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11198
4.10.21 19:38
@Šarlota4 píše:
Takze ivf neklapne?

Ty jsi hustá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.21 19:47

Hele holky dobrý, ano jsem to já. Stačí!? Vážně potřebuju rady co a jak. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.21 19:53

Třeba vůbec nevím jak časově sladit žádost o péči a žádost o rozvod. Podat obojí najednou, nebo nejdříve péči a až bude rozhodnuto tak rozvod? Jak dlouho svěření do péče trvá a je vůbec možná, když budeme ještě manželé?

Majetek se řeší asi zase u jiného soudu než rozvod, že? A je třeba dát další návrh? :think:

To bude milion soudů… :roll:

• Citovat
  • Upravit
72725
4.10.21 20:10
@Anonymní píše:
Třeba vůbec nevím jak časově sladit žádost o péči a žádost o rozvod. Podat obojí najednou, nebo nejdříve péči a až bude rozhodnuto tak rozvod? Jak dlouho svěření do péče trvá a je vůbec možná, když budeme ještě manželé?

Majetek se řeší asi zase u jiného soudu než rozvod, že? A je třeba dát další návrh? :think:

Klidně podej oboje nejednou, stejně se první bude řešit dítě. Ideální je se domluvit, ale pokud dohoda není možná, prostě sepis svůj návrh a podat. Podání, co se peče týče, je zdarma, návrh na rozvod se platí. Majetkové vyrovnání lze 3 roky po rozvodu nebo opět dohoda. Jinak střídavá je možná, ale fakt je lepší to sladit společně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
4.10.21 20:12

Jo a časově záleží na vytíženosti soudu, to ti nikdo nepoví. navrh ohledně dítěte podat u soudu, kde má správně dítě TP.. jde defakto o 2 papíry, návrh na úpravu péče, žádost o rozvod. vzory najdeš na netu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.21 20:15

Aktuálně se rozvádím - úplně přesně ti neporadím, protože za mne vše dělá právník. Nicméně - obě žádosti - o úpravu poměrů k dětem i o rozvod jsem podávala současně. Soudy ale nejprve řeší poměry k dětem. Měli jsme připravené a podepsané dohody, které se zaslaly na soudy spolu se žádostmi.
Stání kvůli dětem bylo asi do dvou měsíců a na stání kvůli rozvodu a dohodě o majetku ještě neproběhlo a plánují ho až na prosinec - což je teda 8 měsíců od podání žádosti a 5 měsíců po rozhodnutí soudu o dětech. A to jsme se vzdali práva na odvolání hned po jednání o dětech v naději, že to uspíšíme. Marně, právnička se musela soudu dokonce připomínat.
Tím, že to za mne podávala právnička, jsem na OSPOD nešla, paní přišla neohlášeně ke mně domů. Překvápko, ale rychle pochopila situaci a přislíbila „nedělat problémy.“

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.21 20:16
@martina.se píše:
Jo a časově záleží na vytíženosti soudu, to ti nikdo nepoví. navrh ohledně dítěte podat u soudu, kde má správně dítě TP.. jde defakto o 2 papíry, návrh na úpravu péče, žádost o rozvod. vzory najdeš na netu

Teď mě mates, návrh na svěření do péče se tedy podává na soud nebo stačí jen ospod? Nebo musí oboje?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.21 20:19
@Anonymní píše:
Aktuálně se rozvádím - úplně přesně ti neporadím, protože za mne vše dělá právník. Nicméně - obě žádosti - o úpravu poměrů k dětem i o rozvod jsem podávala současně. Soudy ale nejprve řeší poměry k dětem. Měli jsme připravené a podepsané dohody, které se zaslaly na soudy spolu se žádostmi.
Stání kvůli dětem bylo asi do dvou měsíců a na stání kvůli rozvodu a dohodě o majetku ještě neproběhlo a plánují ho až na prosinec - což je teda 8 měsíců od podání žádosti a 5 měsíců po rozhodnutí soudu o dětech. A to jsme se vzdali práva na odvolání hned po jednání o dětech v naději, že to uspíšíme. Marně, právnička se musela soudu dokonce připomínat.
Tím, že to za mne podávala právnička, jsem na OSPOD nešla, paní přišla neohlášeně ke mně domů. Překvápko, ale rychle pochopila situaci a přislíbila „nedělat problémy.“

Dík. Vy uz jste ale byli odstěhovaní, že jo? My bydlíme spolu a ještě asi budeme muset. Protože já sice byt mám ale daleko od místa, kde žijeme. Sice je to v jednom městě, ale nechci aby mělo dítě dvě školky, takže budu muset hledat nájem nebo nový byt v místě, kde teď bydlíme… A to v dnešní situaci s byty nějaký čas zabere.

• Citovat
  • Upravit
37131
4.10.21 20:23
@Anonymní píše:

Jestli nespocitas každou korunu, tak to sver právníkovi, mě to ušetřilo nervy a papírování. Jediné co jsem musela, bylo dojít pak na stání k soudu. Svěření do péče nám trvalo 8 měsíců, jen než se k tomu stání dostalo a to se to vyřešilo dohodou, takže nikdo se neodvolaval a nedělal problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1721
4.10.21 20:40

Nejdřív jdi na OSPOD a zažádej si o předběžné opatření o svěření dítěte do péče. To je vyřízené téměř okamžitě. Znamená to, že dítě bude výhradně u tebe. Ideální je domluvit se s manželem jak se budete o dítě starat - vídat. Lze sepsat na OSPODu domluva než proběhne klasický soud. Ohledně rozvodu jak radí ženy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
4.10.21 20:43
@Šarlota4 píše:
Takze ivf neklapne?

Prosím o vysvětlení :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek