Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Litta píše:
A jestli se nějaké jméno nehodí pro dítě je určitě menší zlo než když se nehodí pro dospělého.
Tak tak
![]()
Mě přijdou obě jména v pohodě, i pro mimčo ![]()
@samostatnajednotka U nás se vždycky říká, že Žaneta je jméno pro cikánku, takže já bych ho nedala, ale tím tě nechci odrazovat. Simona je z těch dvou proto lepší, ale jinak se mi celkově taky nelíbí. Jsem pro méně obvyklá jména (už žádný tři Janičky nebo 4 Terezky v jedný třídě
). Ne žádnou divočinu, spíš jen trochu mezinárodní. Dnes, ve světě internetu a s možností cestování, práce v zahraničí apod. je to podle mě vhodnější. ![]()
@quinny Se Stašovou to máš dobrý, mně se vybaví Krainová a to už je pro mě zlý ![]()
Jinak jména to jsou v pohodě. Pro dospělou ženskou se hodit budou a pro malý dítě to není tolik důležitý. Nehledě na to, že pro dítě jsou ta jména taky v klidu ![]()
@Pinkie no tak tedy nevim, ale jméno Janička a Terezka jsem mezi malýma dětma hodně dlouho neviděla, takže tyto budou brzy velmi vzácné ![]()
jinak Simona je velmi pěkné jméno a pokud ho dáš jsem si jistá, že bude široko daleko jediná…asi jako když se narodil náš starší kluk a dostal jméno Jiří…celá porodnice se na něj chodila dívat se slovy, že konečně dal někdo dítěti normální český jméno…
Nechápu názor, že se jméno nehodí pro dítě. To jako že by se takové jméno dalo dávat jen v dospělosti, když z nějakého dětského vyroste?
@Fjodorka píše:
Nechápu názor, že se jméno nehodí pro dítě. To jako že by se takové jméno dalo dávat jen v dospělosti, když z nějakého dětského vyroste?
Simča mi nijak nevadí. Žaneta se mi nelíbí, ale to bude asi ne tolik o tom jménu, ale spíš tím, že u nás se tak jmenovala kde jaká cikánka (v mém věku) takže to jméno mám spojeno s Romy.
Uprimne, me nesedi ani jedno.
ale to prece vubec nezalezi na me ani na lidech z okoli. Jestli se ti libi a partner s tim souhlasi, dej podle sebe ![]()
Nelíbí se mi ani jedno… možná je tím, že znám i holky s tímhle jménem a nepěknou povahou… Nicméně mně ted nejde přes pusu více jmen, chtěla bych Rozmarýnku, ale manžel ne a mamka si dělá srandu, že by v lejstrech ani neměla tolik chlívečků na jméno s příjmením ![]()
Já mám ráda sice exotičtější jména, neobvyklé, ale simona je fajn žaneta ne