Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Lenka 5dětí píše:
A co myslíte Leontýnka, těch taky moc není, nebo jo? hodně o ní uvažuju.
Ja znam Leontynu, ktera se predstavuje jako Lea nebo Leona. Jmeno docela pekne ale pro me taky pekelne dlouhe.
@evill V klidu, jen to tak prostě vyznělo ten tvůj příspěvek, dost nepříjemně a podezíravě
Můžu se zeptat jak to tak jistě víš jestli v ČR je nebo není? Jak jsi to zjistila? Jaké k tomu máš podklady?
Zrovna Leontýna je příklad jména, které se právě pro dospělou moc nehodí
Aspoň podle mě teda. Já bych třeba říkala zkráceně „Týna, Týnka“
To je jak Amálka.. Ty tady máme dvě. To už bych byla radši Karkulka
@karwen píše:
@evill V klidu, jen to tak prostě vyznělo ten tvůj příspěvek, dost nepříjemně a podezíravěMůžu se zeptat jak to tak jistě víš jestli v ČR je nebo není? Jak jsi to zjistila? Jaké k tomu máš podklady?
Podivala jsem se do databaze
. Jinak verejnost muze hledat napr. na kdejsme.cz (to neni aktualizovano kazdy den, ale je to celkem aktualni)
@evill píše:
Podivala jsem se do databaze. Jinak verejnost muze hledat napr. na kdejsme.cz (to neni aktualizovano kazdy den, ale je to celkem aktualni)
Jéé, ty máš přístup do aktuální databáze? Ty se máš! Mě strašně frustruje, jak jsou např. jména dětí narozených v lednu stále jen z roku 2012. ![]()
@evill Děkuju. A teď ještě 2014 a i s těmi mimo žebříček, jak zmiňují raritky.
Já si jednou stáhla tu jejich mega databázi v excelu, ale než se mi to načte, tak to trvá strašně dlouho.
A ty počty jsou tam dost nepřehledné. Každopádně pro zajímavost a inspiraci je to super. ![]()
@karwen píše:
@evill Ty jsi teda chytrá, takže jsem lhářka? Bylo to tady v ČR, miminko mělo v postýlce na ceduli napsáno jméno Spartakus, pochybuju že by si sestřičky vymýšlely a psaly si tam co se jim zachce… možná ho nakonec po pár dnech přejmenovali, co já vím, ale opravdu se takto jmenoval
já ti taky plně věřím, pracuju v porodnici a co si Romové občas vymysli zůstává rozum stát…nekdy jim to nepovolí ale to je na jinou diskuzi…
Ale naposled mě pobavila maminka, učitelka cestiny, holčičku pojmenovala Ronja, já tu pohádku viděla naposledy jako děcko, ale hned se mi vybavila
@radulaur píše:
Ale naposled mě pobavila maminka, učitelka cestiny, holčičku pojmenovala Ronja, já tu pohádku viděla naposledy jako děcko, ale hned se mi vybavila
A co se ti nezdá?? Tatík je loupežník (případně v kriminále
) tak má holka příhodné jméno ![]()
@Kočislava píše:
A co se ti nezdá?? Tatík je loupežník (případně v kriminále) tak má holka příhodné jméno
A do pr… Fajn, nekojící matka si poprskala monitor Radegastem ![]()
Ja neříkám, ze nezdá, mě to prave pobavilo, přišlo mile, ale jmenovat bych se tak nechtela ![]()
Bez ohlednu na tyhle konrétní jména, argument, že se jakékoli jméno nehodí pro dítě mi příjde… no, řekněme zvláštní už jen z toho důvodu, že malokterýmu dítěti se říká jménem v základní formě, buď zdrobnělinou, nebo nějákou jinou přezdívečkou a druhá věc, že dítě je dejme tomu dvacet let svého života, zbývajících 40 stráví jako dospělý… jsou to zvláštní jména, nedala bych ani jedno, ael znám od obojího několik kusů a ani mi a ani jim niják nevaděj…