Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@radulaur píše:
tak hlavne jak bude to Spartaka skloňovat
Sparto, Spartíku
![]()
@radulaur píše:
Obávám se, že skloňovat bude Spartakuse ![]()
@radulaur píše:
radši snad nevědět…
@karwen píše:
@radulaur Když jsem byla v porodnici, jedna Romka měla kluka jménem Spartakus![]()
A v ktere zemi jsi byla v porodnici? V CR totiz nikdo jmenem Spartakus neexistuje. Jinak fajn pribeh.
Zaneta ani Simona se mi nelibi. Zanety, Denisy atd. se jmenovaly romky, to uz teda ale bylo za me, takze davno. Stejne tak se jmenovali Frantisci a Josefove, takze proc ne. Pod Simonou si predstavim taky nesympatickou fiflenu (pritom zadnou neznam, tak ani nevim proc
) a naviv mi pripada takova jakoby usislana… Jenomze na kazdeho pusobi jmena jinak, tak dej spis na sebe.
Mám kamarádku Žanetu i Simonu, ani jedna nikdy neměla problém se svým jménem a jeho přijetím jinými lidmi. Aspoň o ničem takovém nevím a ani nechápu, proč tě názory cizích lidí zajímají. Já jsem dala svým dětem lehce neobvyklá jména (česká, ovšem momentálně neatraktivní) a všichni si zvykli, nikdo jméno neřeší. A kdo jo, ten má problém, ne já
Tak se na názory vykašli. Já zas mám jméno Tereza spojené se samými pipinami, ale neznamená to, že bych někdy nějaké Tereze něco řekla, či snad někomu vymlouvala takto pojmenovat své dítě..
@Krakatice88 to jsi dobrá, moje babička má tendence všechna zvířata pojmenovávat Tereza, každá její kočka se tak jmenuje, chce, aby se tak jmenovaly všechna zvířata i děti v rodině a já jí tedy vždycky připomenu, že každá Tereza, kterou jsem kdy poznala, byla namyšlená kráva, jsi dobrá, že o tom mlčíš ![]()
@Fjodorka píše:
@Krakatice88 to jsi dobrá, moje babička má tendence všechna zvířata pojmenovávat Tereza, každá její kočka se tak jmenuje, chce, aby se tak jmenovaly všechna zvířata i děti v rodině a já jí tedy vždycky připomenu, že každá Tereza, kterou jsem kdy poznala, byla namyšlená kráva, jsi dobrá, že o tom mlčíš
Já o tom mluvím se stejně laděnými lidmi, ono totiž, když je do toho jména zblázněný, je zbytečné sdělovat svůj názor. Nic nezmůže a může akorát ublížit. Volím neutrální odpověď typu „Když se ti líbí, tak není co řešit.“ Řekla bych, že je to taktní
Lidi si dost pletou upřímnost s nevymáchanou pusou. Tak se t snažím vyvažovat ![]()
@Krakatice88 se jmenem Tereza to mam taky stejne. A to je Terka i ma neter
. Vlastne mam negativni pocity skoro ke vsem jmenum, proto se nedivim, ze lidi vytahuji zapadla jmena, pod kterymi nikoho neznaji a maji k nim,,cisty,, vztah jako Hubert, Matylda atd.
@Krakatice88 tak to je jasné, já si to dovolím jen v rodině, tam na sebe hučíme furt
na cizí ne ![]()
Obě jména mi přijdou v pohodě. Simona byla můj favorit, bohužel neprošla přes manžela. Žaneta je vlastně to samé co Aneta, jen má na začátku to Ž
. A to se Aneta drží na prvních místech v oblíbenosti ![]()
@Fjodorka píše:
@Krakatice88 tak to je jasné, já si to dovolím jen v rodině, tam na sebe hučíme furtna cizí ne
Jo, to znám, naše rodina je taky hlučnější ![]()
@evill píše:
@Krakatice88 se jmenem Tereza to mam taky stejne. A to je Terka i ma neter. Vlastne mam negativni pocity skoro ke vsem jmenum, proto se nedivim, ze lidi vytahuji zapadla jmena, pod kterymi nikoho neznaji a maji k nim,,cisty,, vztah jako Hubert, Matylda atd.
Právě, já taky mám s každým běžným jménem někoho spojeného. Proto jsme dali dětem právě taková jména, jaká popisuješ. Neznám nikoho s takovými jmény a jsem za to ráda. Jméno má podle mě mít odlišovací funkci ![]()
Mě se líbí obě jména, obě by byla pro moji dceru přijatelná. Trochu víc asi Žaneta.