Jaký máte názor na kurzy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Upřímně, jestli ses o programování doteď nezajímala vůbec, tak kurz Javy je asi nad Tvoje možnosti a nemá smysl, začala bych se základy…
Jinak z pohledu zaměstnavatele - koho si vybíráme jako programátora - jsou to lidi, kteří programování vystudovali nebo na to sice „nemaj školu“, ale v podstatě tím od malička žijou.
Jestli chceš začít v IT, tak doporučuju začít jako tester - manuální, u toho si doplňovat znalosti, chodit na kurzy - podle toho, jakým směrem se pak eventuálně budeš chtít vydat. Třeba potom přes automatizované testy na programátora…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Upřímně, jestli ses o programování doteď nezajímala vůbec, tak kurz Javy je asi nad Tvoje možnosti a nemá smysl, začala bych se základy…
Jinak z pohledu zaměstnavatele - koho si vybíráme jako programátora - jsou to lidi, kteří programování vystudovali nebo na to sice „nemaj školu“, ale v podstatě tím od malička žijou.
Jestli chceš začít v IT, tak doporučuju začít jako tester - manuální, u toho si doplňovat znalosti, chodit na kurzy - podle toho, jakým směrem se pak eventuálně budeš chtít vydat. Třeba potom přes automatizované testy na programátora…
Děkuji
A je aj nějaký kurz na testera? Chtěla bych začít nebo alespoň zkusit tuto oblast, jestli mě bude bavit pokračovala bych dál.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
DěkujiA je aj nějaký kurz na testera? Chtěla bych začít nebo alespoň zkusit tuto oblast, jestli mě bude bavit pokračovala bych dál.
To nevím, ale většina IT firem na tuhle pozici bere i bez zkušeností. My naposledy nabrali účetní a je moc šikovná ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
To nevím, ale většina IT firem na tuhle pozici bere i bez zkušeností. My naposledy nabrali účetní a je moc šikovná
Tedy jsou ty kurzy k něčemu dobré, není to ztráta času?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Přesně takhle postupuju ![]()
@Anonymní píše:
Není to ztráta času. Můžeš se samozřejmě vzdělávat i sama z knih nebo na netu, ale já kurzy ráda… Odkud jsi? Mrkni na Czechitas, mají ty kurzy finančně rozumné.
Maji workshopy na testování, intenzivní kurzy na automaticky testy… Jinak doporučuju u nich nějaký úvod do programování a pak třeba zkusit tu Javu, já už tam jedu třetí dlouhodobý kurz, navazují mi na sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Pracuju v IT, tak do toho vidím..Javisti jsou trvale nedostatkové „zboží“ a vyvažujeme je téměř zlatem. Ale samozřejmě jen ty, kteří za to stojí.
Pro začátečníka určitě doporučuji zkusit Czechitas - je to společnost zaměřující se na podporu žen v IT, spolupracují se spoustou IT firem, kde ti pak pomohou najít uplatnění. A pokud si IT nepolíbená, pomůžou ti najít cestu (nepracuju pro ně, tak to snad není reklama
…ale občas tam chodíme školit, tak je znám).
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Určitě nejsou ztráta času, ale musíš si dobře vybrat. Jak píše anonymní níže - taky doporučuji mrknout se na Czechitas, mají dost velký výběr a můžou Ti pomoct si vybrat tu správnou cestu. Skočit rovnou po hlavě do Javy by Tě mohlo akorát otrávit, je to dost náročný a složitý, začala bych něčím jednodušším…
Jinak proč ses rozhodla zrovna takto? Co jsi dělala dosud?
@Anonymní píše:
Ahoj. Pracuju v IT, tak do toho vidím..Javisti jsou trvale nedostatkové „zboží“ a vyvažujeme je téměř zlatem. Ale samozřejmě jen ty, kteří za to stojí.Pro začátečníka určitě doporučuji zkusit Czechitas - je to společnost zaměřující se na podporu žen v IT, spolupracují se spoustou IT firem, kde ti pak pomohou najít uplatnění. A pokud si IT nepolíbená, pomůžou ti najít cestu (nepracuju pro ně, tak to snad není reklama…ale občas tam chodíme školit, tak je znám).
- Citovat
- Upravit
@Lara Farseer píše:
Přesně takhle postupuju
To dobře děláš
Já momentálně uvažuju, že bych chtěla zkusit UX, ale nejsem si jistá, jestli na to mám… a dokud to nezkusím, tak to ani nezjistím
Ale zkrátka bych chtěla asi dělat něco, za čím je ta moje práce víc vidět.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
To dobře dělášJá momentálně uvažuju, že bych chtěla zkusit UX, ale nejsem si jistá, jestli na to mám… a dokud to nezkusím, tak to ani nezjistím
Ale zkrátka bych chtěla asi dělat něco, za čím je ta moje práce víc vidět.
No já právě chtěla přejít do it 3 roky zpět. Manžel je programátor, takže jsme vymysleli tenhle postup - tester manuální, učit se automaticky testy a k tomu programovat. Měla jsem i nástup jako junior tester ale hodilo mi do toho vidle rizikové těhotenství. Tak jsem pak začala v půl roce malého na půl úvazek (mohla jsem ho brát s sebou nebo z domova) a teď jsem sice po roce a půl pořád tester (a zrovna na další mateřský) ale myslím, že se po RD už možná chytnu jako junior develeper v Javě… Ale to nechci predjimat a hlavně mě baví docela u to testování… Jsem na to sama (malá firma), takže fakt dělam všechno…
Jo zakladatelko - kdybys byla z Prahy, tak na testování má ještě slušný kurzy Tesena a dá se tam i uchytit pro začátek, je to velká firma a zaskoli si tě tam od začátku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem! Jsem momentálně na RD, předtím jsem pracovala jako účetní (5let) a ještě předtím jako recepční (6let) v hotelu ve čtyřech hvězdách.
Na místo účetní se nejspíš budu vracet, mám smlouvu na neurčito a mám to tam ráda. Ale chtěla bych si v průběhu RD udělat nějaké placené kurzy - (co jsem koukala, pohybují se okolo 10tis) - sociální práce, vychovatel, asistent pedagoga,…v první řadě to chci dělat pro sebe, vyloženě práci nehledám. A teď mě jen zajímá - jak na takové placené kurzy kouká zaměstnavatel - třeba právě ředitel školy? Mají vůbec nějaký význam a berou je v potaz? Kdybych si třeba jednou sháněla práci, můžu tyhle kurzy využít? Jinak mám ekonomicky zaměřenou střední s maturitou, vysokou studovat časově nemůžu.
- Citovat
- Upravit
Pokud nejsou spojene s profesi, kterou chces vykonavat, tak zamestnavatele skoro nezajimaji. Jestli uvazujes o zmene a chces vstoupit do skolstvi, tak vydelas vzdy mene nez ucetni a taky budes mene flexibilni. Jine kurzy by ti nesedeli? Mozna zkus oslovit urad prace, jestli ti je nemuzou proplatit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ředitel školy je bude brát jako kvalifikaci, takže se jimi můžeš normálně ohánět.
Kurz vychovatelství i pro AP. Udělej si rovnou vychovatelství, máš žároven i kvalifikaci pro AP.
Jinak, pracovník v sociálních službách, to nedoporučují. Těžká práce, to spíš to pedagogické zaměření.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zvonielka ona se těmi kurzy nechce prokázat jako účetní, jasně to píše..
A ÚP ČR ti kvalifikaci nezaplatí, pouze rekvalifikaci, q nedoporučuji. Zaplať síto sama a máš svátek klid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zvonielka Díky, ale mě spíš šlo o to, kdybych jednou měnila povolání a měla tenhle nějaký kurz, jestli se na to bere zřetel ze strany potencionálního zaměstnavatele. Zatím nemám v plánu zaměstnání měnit, ale jsem momentálně na rodičovské a mám,,čas,, a prostor si ve volné chvíli dělat kurz. Teď je to spíš takový papír pouze pro mě a pro rozšíření mých obzorů.
@g.sandova děkuju! Na to vychovatelství mrknu. Kde shánět kurzy, máš nějaký tip a nejlépe online?
- Citovat
- Upravit
Holky potřebovala bych poradit ohledně kurzů. Už déle přemýšlím nad kurzem v oblasti IT, konkrétně JAVA, pro začátek. Myslíte, že tyto kurzy mají reálné uplatnění na trhu práce, nebo je to jenom ztráta peněz a času? Budu zajímavá pro zaměstnavatele? Nebo mi kurz nedá potřebné znalosti a nemohu se rovnat někomu, kdo má třeba školu v tomhle odvětví?
Děkuji