Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
jitkabokule píše:
tak když si to shrneme jo?
jídlo - nekvalitní plné chemikálíí a náhražek různého původu(kdoví co jednou budou jíst dnes malé děti a jestli vůbec budou plodní) školství - už ted naše děti v porovnání s jinými zeměmi vycházejí špatně(proto propustíme učitele,asi to dělají blbě nebo co)
zdravotnictví - platíme si pojištění,doplácíme na léky,platíme v nemocnici jak mourovatí,jsou dokonce lidi které to zruinovalo(ale je to málo,dej občane víc!!ještě víc!!dej vlastně všechno co máš a stejně to nebude stačit)
Práce - stále se mluví o tom že je drahá pracovní slía s čímž lze jen souhlasit - ale - kdo to může změnit?občan?ne vláda - a proč to neudělá?asi má nějaká svá želízka v ohni že to dělat nechtějí.Nebo neumějí ?to fakt nevím.
napdadá vás ještě nějaké „pozitivum“žití v tomto státě??tak sem s ním
ne nenapadá.Vše se prodalo,všude korupce,jejich sekretářky berou co mi za rok,ona má za měsíc a oni taky (spíš tedy víc)
Zemědělce tady spíše zadupou, než aby jim vyšli vstříc a podporovali je.Tím pádem by tu česká zelenina byla, vajíčka též atd.Práce taky , pokud by se velké zakázky nenabízeli svým kamarádičkům a ty to později nevytunelovali.
Zdravotnictví na h..no.Jasně když už platit,tak ale bez zdravotního pojištění.Něco jako to mají v Německu.Tam to špatné není,dobře vymyšlené.Tady se akorát jen o tom kecá,ale činy žádný.
Podpora rodin s dětmi a důchodců.Vždyť já ani netoužím po tom být v důchodu,když vidím kam to spěje.
A je toho samozřejmě víc a víc a oni si mastí kapsy a ne že ne.
Holky a myslíte, že to stát dělá schválně? Jsme zadluženi jako stát až po uši. V minulosti bylo mnoho výhod, podpor, porodné… Jenže někde se na to brát musí. Já myslím, že to stát má spočítané. Samotné se mi to taky nelíbí, v našem městě neumístíte dítě do MŠ a s problémy do ZŠ. Hafo dětí a kdo je bude učit? Ovšem pokud nechceme, aby naše děti a jejich děti žili ve státě na pokraji krachu, tak se něco dělat musí. To jakými prostředky by se to mělo dělat, nad tím uvažovat nehodlám. Můžeme jen nadávat. Nicméně, propuští se ve velkém i v soukromém sektoru a to si myslím, je úplně ten samý případ. Známý pracuje na letišti, celý život opravuje letadla a nikdy nic jinýho nedělal…teď se propouští, co bude dělat? Kam půjdou učitelé?? Na soukromé školy…
hako nevim kolik ti je ale ja na duchod nemuslim, pac bych mela delat asi do 70 ti nebo kolik to je oni to stejne zvednou. pracovat ale nebudu budu na pracaku protoze me nikdo nezamestna a v 70 zdravotni seatru asi delat nebudu jo a budu pod mostem protoze nebudu mit ani korunu, protoze z penez co ted mame zijeme z vuplatu do vyplatu takze setrit na duchod fakt nemohu.
holma jde ale oto, ze stat neumi hospodarit a miloardy leti kominem a pak tahaji penize z nas.
propousteni samo se tuka vsech ucitele byly jen uveden prikad z dnesnich novinek.
kdyby podporovali vetsi zameatnanost tak usetri na davkach a do kasy padne vice penez z dane z prijmi.
Holma píše:
Holky a myslíte, že to stát dělá schválně? Jsme zadluženi jako stát až po uši. V minulosti bylo mnoho výhod, podpor, porodné… Jenže někde se na to brát musí. Já myslím, že to stát má spočítané. Samotné se mi to taky nelíbí, v našem městě neumístíte dítě do MŠ a s problémy do ZŠ. Hafo dětí a kdo je bude učit? Ovšem pokud nechceme, aby naše děti a jejich děti žili ve státě na pokraji krachu, tak se něco dělat musí. To jakými prostředky by se to mělo dělat, nad tím uvažovat nehodlám. Můžeme jen nadávat. Nicméně, propuští se ve velkém i v soukromém sektoru a to si myslím, je úplně ten samý případ. Známý pracuje na letišti, celý život opravuje letadla a nikdy nic jinýho nedělal…teď se propouští, co bude dělat? Kam půjdou učitelé?? Na soukromé školy…
Já je teda omlouvat nebudu. Proč nezačnou u sebe? Maj tisíce výhod za naše prachy a ještě si toho neváží a zneužívají to. Páky by na to byly, jen chtít…např. předražené veřejné zakázky, různé pitomé výzkumy, zlaté padáky, korupce a spoustu dalšího. Prostě vyhozený prachy. Ale ne, oni budou brát tam, kde je to nejsnadnější - lidem, občanům, svým voličům
. A proč? Protože si to lidi nechaj líbit! Tak se ptám, jak dlouho si to ještě necháme líbit? Podívejte se na ostatní státy, tam by si tohle politici nedovolili. Nechci tu zmiňovat Řecko (to je kapitola sama o sobě), ale podívejte se, jak se tam lidi bouřili kvůli škrtům a to je zdaleka neměli takové jako u nás…
marieondatra píše:
hako nevim kolik ti je ale ja na duchod nemuslim, pac bych mela delat asi do 70 ti nebo kolik to je oni to stejne zvednou. pracovat ale nebudu budu na pracaku protoze me nikdo nezamestna a v 70 zdravotni seatru asi delat nebudu jo a budu pod mostem protoze nebudu mit ani korunu, protoze z penez co ted mame zijeme z vuplatu do vyplatu takze setrit na duchod fakt nemohu.
tak to se tam sejdeme.Taky nemyslím na důchod.protože já na to ani nemám abych něco platila navíc, když nevím zda to v té době ještě bude fungovat a hlavně já se ho dožiju.
Nečetla jsem celou diskuzi, ale zajímalo by mě JAK to chtějí udělat. Spojovat třídy, aby v nich bylo třeba zase 40 dětí? Fajn, šlo to v době, kdy každé druhé dítě nemělo nějakou vadu a nemuselo mít individuální vzdělávací plán a do toho se snaží integovat děti s vadama (u nás na ZŠ je dítě s Down. syndromem).
Tak hypotetická situace: Jsem učitelka na 1. stupni a učím třeba 3. třídu. V této době jsou už vady diagnostikovány, tak vím, kdo má jaký problém. Ze 40 dětí jich bude mít několik ADHD (rušivé elementy, co musí být neustále zaměstnány), pak tam budou děti s různými dys, kterým musím věnovat více času, ale protože není čas o hodinách, zůstávám po škole. Pak tam mám nějaké ty integrované, kterým musím dávat hodiny reedukace a dělat pro ně IVP, do toho se všude najde pár superchytrých dětí, kterým musím dělat úkoly navíc, aby se nenudily a nevymýšlely blbosti. Do toho si doma musím dělat přípravy a opravovat HROMADY sešitů. Děti na prvním stupni ještě hodně píšou (při průměru 5 hodin denně, píše se tak u 3 + 1 domácí úkol, to je 160 sešitů za den).
TOmu šikulkovi, co to vymyslel, bych přála týden v takové třídě…
Holma píše:
oni přece ale vždy něco vymyslí a až potom zjistí, že to nefunguje a nejde tak jak si to naplánovali.
Jsem taky zvědavá jak dlouho si to necháme líbit,no žáci na vysokých už se začali ozývat.
Hako píše:
oni přece ale vždy něco vymyslí a až potom zjistí, že to nefunguje a nejde tak jak si to naplánovali.
Jsem taky zvědavá jak dlouho si to necháme líbit,no žáci na vysokých už se začali ozývat.
Nj, ti se ozývají, ale sami ani pořádně nevědí proti čemu… ![]()
Billi píše:
Nečetla jsem celou diskuzi, ale zajímalo by mě JAK to chtějí udělat. Spojovat třídy, aby v nich bylo třeba zase 40 dětí? Fajn, šlo to v době, kdy každé druhé dítě nemělo nějakou vadu a nemuselo mít individuální vzdělávací plán a do toho se snaží integovat děti s vadama (u nás na ZŠ je dítě s Down. syndromem).
Tak hypotetická situace: Jsem učitelka na 1. stupni a učím třeba 3. třídu. V této době jsou už vady diagnostikovány, tak vím, kdo má jaký problém. Ze 40 dětí jich bude mít několik ADHD (rušivé elementy, co musí být neustále zaměstnány), pak tam budou děti s různými dys, kterým musím věnovat více času, ale protože není čas o hodinách, zůstávám po škole. Pak tam mám nějaké ty integrované, kterým musím dávat hodiny reedukace a dělat pro ně IVP, do toho se všude najde pár superchytrých dětí, kterým musím dělat úkoly navíc, aby se nenudily a nevymýšlely blbosti. Do toho si doma musím dělat přípravy a opravovat HROMADY sešitů. Děti na prvním stupni ještě hodně píšou (při průměru 5 hodin denně, píše se tak u 3 + 1 domácí úkol, to je 160 sešitů za den).
TOmu šikulkovi, co to vymyslel, bych přála týden v takové třídě…
jo s timhle souhlasim,do skoly pujdou deti silnych rocniku,z doby kdy se zvedla porodnost a oni budou propoustet ucitele ???
tak to mi hlava nebere,navic opravdu dnes plno deti ma ADHD,autismus a podobne,co jako chystaji s nimi,budou se zavirat do specialnich ustavu,ci co ???
Nechapu ![]()
Ale Holma přece neomlouvá politiky jako takové, ale jen tvrdí - s čímž souhlasím - že stát šetřit musí. Ať se ubere kdekoliv - vždycky se ozve ten koho se to přímo týká.
Ono je lehký se tady rozčilovat, ale navrhněte plán šetření tak, aby to nikomu nevadilo, aby nikdo netratil a zároveň aby se tedy ušetřilo. Zveřejněte ho, jděte povstat do ulic…Já se k vám ráda připojím, ale dokud to bude jen o žvástech tady na internetu - tak je to jaksi o ničem.
no jestli nějaké speciální ústavy budou, když chtějí vše zrušit
Čekala jsem kameny na mou hlavu. Já rozhodně nepodporuju činy našich zákonodárců, také se spoustou nesouhlasím a toto je jeden případ z mnoha. Ale pořád zastávám názor, že nechtějí tento stát položit, v případě, že se tak stane, budou mít smůlu i oni a jsem skutečně přesvědčená, že jim o to nejde. Nebo myslíte, že ano? Já jsem možná naivní, ale nevěřím tomu. Jde i o jejich koryto!! Jde pouze o vhodné a nevhodné způsoby dosahování rovnovážné platební bilance. Tato vláda bohužel zvolila špatný způsob a co s tím naděláme? Leda volit a doufat, že ten náš hlas něco změní. Upřímně si však myslím, že v dnešní době by spousta lidí volila, jen není koho ![]()
Nemusíte se mnou třepat, naše finanční situace je dost kritická na to, abych si plně uvědomovala navyšování daní, snižování dávek, oddalování důchodového věku apod.
Ve školkách se také děti spojí a už to nebude vzdálávací, ale výchovný ústav. A aby se p.učitelky nenudily nacpeme tam navíc už mimina, aby to bylo výživný. Jsou také, určité hygienické předpisy a limity, kolik dětí může být ve třídě. Nevím jak to chtějí udělat, když už dnes je tak málo kvalitních učitelů a Ti co vystudují většinou hledají jinou prací než ve školství.
Bohužel nic s tím neuděláme. Hlavně, že se napakuje vláda.Zrušila bych všem všechny výhody a peněz by bylo viz.poslanecká imunita atd.
Mě třeba i štve, že lidé pracující u policie nemusí platit MHD mají zdarma )nemocenská plně placená , vojáci neuvěřitelné výsluhy atd. Mají toto třebas lékaři, učitelé či v jiných profersích ? Také jde mnohdy o život.