Jaký máte názor na propouštění?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11620
2.3.12 10:55
jitkabokule píše:
ynax píše:
mám dojem, že státu je to jedno, prostě jééé ušetříme tím, že propustíme lidi, to je supeeeeer - zajímalo by mě, co na vládě hulí, že tak blbnou. lidi bez práce, ve školách budou chybět učitelé nebo vychovatelé a co to znamená? umím si představit, že můžou pak zrušit družiny, protože nebudou vychovatelky, ve třídách bude opět víc jak 35 žáků, protože nebudou učitelé, kvalita výuky půjde dolů, ale hlavně, že jsme ušetřili. A na vládě si budou tleskat ručičkama a volat huráááá konečně máme tolik peněz, abychom si mohli koupit nové hračky - stíhačky F16.
Naší státní hymnou se stane Pánubohu do oken od Tomáše Kluse, nejoblíbenější pohádkou bude Tajemství staré bambitky a na dračku půjdou historické knížky o defenestraci.
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
hlavně aby tam byl návod :think: :think: :think:
jinak veliký souhlas,velice trefně napsané. Oni si neucpou největší díry kudy jimty prachy letí.. oni budou brát nejslabším,postiženým,rodinám s malýma dětma kdy máma horko těžko sežene práci tak aby to zkombinovala s hlídáním..a tak dále…ale dál budou praktikovat předražené zakázky protože je to kamárádova firma a politik dostane miliony za to že mu ji dohodí..co na tom že trojnásobně dražšínež by to udělal někdo jiný…a tAK DÁLE A TAK DÁLE.fuj.
ALE CO S TÍM?????CO MŮŽEM UDĚLAT?? hlavně nepište že chodit k volbám neb ta strana která zvítězí ještě nemusí být ve vládě…
:mrgreen: :mrgreen: Tys mě po ránu fakt pobavila.. Přece si neucpou vlastní kapsy! I další potřebují křišťálově našetřit např. na byt na Barrandově. :pocitac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
2.3.12 10:56
RyBANA píše:
Ale Holma přece neomlouvá politiky jako takové, ale jen tvrdí - s čímž souhlasím - že stát šetřit musí. Ať se ubere kdekoliv - vždycky se ozve ten koho se to přímo týká.Ono je lehký se tady rozčilovat, ale navrhněte plán šetření tak, aby to nikomu nevadilo, aby nikdo netratil a zároveň aby se tedy ušetřilo. Zveřejněte ho, jděte povstat do ulic…Já se k vám ráda připojím, ale dokud to bude jen o žvástech tady na internetu - tak je to jaksi o ničem.

me osobne to muze byt putna,ale co se inspirovat jinde ??
Zavest aby politik ktery porusi zakon musel okamzite rezignovat,zmenit zakony aby byly pruhledne a jasne,zavest politickou odpovednost a trestni odpovednost,zpruhlednit vyberova rizeni a kdybych premyslela prisla bych na spoustu dalsich veci
a ne aby Ti co kradli nebo podvadeli to meli jako dozivotni urad
a lidi,ty do ulic nepujdou,podivejte se na pripad ridice Smetany,sel za nej nekdo do ulic ???

Ja ziju v zemi,kde odstoupil politik,protoze byl viden,jak kouri v restauraci,to se tu nesmi a na takovou zemi jsem hrda :srdce:

• Citovat
  • Upravit
5437
2.3.12 11:00
RyBANA píše:
Ale Holma přece neomlouvá politiky jako takové, ale jen tvrdí - s čímž souhlasím - že stát šetřit musí. Ať se ubere kdekoliv - vždycky se ozve ten koho se to přímo týká.Ono je lehký se tady rozčilovat, ale navrhněte plán šetření tak, aby to nikomu nevadilo, aby nikdo netratil a zároveň aby se tedy ušetřilo. Zveřejněte ho, jděte povstat do ulic…Já se k vám ráda připojím, ale dokud to bude jen o žvástech tady na internetu - tak je to jaksi o ničem.

Tak více třeba zde: http://holesovskavyzva.zacit.cz/ .

Plán jsem již trošku nastínila: veřejné zakázky - výběrová řízení vypisovaná přesně na míru stále těm samým firmám; předražené zbytečné průzkumy, když úřad ty data má a můžou je zpracovat jeho zaměstnanci; nechápu příspěvky poslancům na dopravu, jídlo atd - snad z toho platu, co mají, i když v „práci“ vůbec nejsou, by na to měli, ne? Dále vyhozený prachy pro různé agentury pro začlěňování romského etnika, atd, atd, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
2.3.12 11:00

A myslím, že tu trochu předbíháme, až se začne propouštět, oni se ti učitelé ozvou. Dítě do školy umístit musíme a nějaké hygienické podmínky jejich docházka splňovat bude muset. Já bych to vážně nehrotila. Kdybych se měla hroutit z každého jejich činu, tak už jsem dávno někde v Bohnicích. Snažím se ušetřit, kde se dá, i přesto nám do dalšího měsíce nezbývá nic. Věřím, že se to snad někdy zlepší. Manžel dělá co může, zrovna včera jsem si říkala, že by potřeboval dovolenou, protože už je toho na něj moc. Jak to zvládneme s mimčem?

• Citovat
  • Upravit
20296
2.3.12 11:01
mmonica píše:
RyBANA píše:

me osobne to muze byt putna,ale co se inspirovat jinde ??
Zavest aby politik ktery porusi zakon musel okamzite rezignovat,zmenit zakony aby byly pruhledne a jasne,zavest politickou odpovednost a trestni odpovednost,zpruhlednit vyberova rizeni a kdybych premyslela prisla bych na spoustu dalsich veci
a ne aby Ti co kradli nebo podvadeli to meli jako dozivotni urad
a lidi,ty do ulic nepujdou,podivejte se na pripad ridice Smetany,sel za nej nekdo do ulic ???

Ja ziju v zemi,kde odstoupil politik,protoze byl viden,jak kouri v restauraci,to se tu nesmi a na takovou zemi jsem hrda :srdce:

Máš recht, bohužel to je nátura Čechů (vč. mě :lol: :mrgreen: ) z pohodlí sedačky na internetu nadávat, ale udělat pro to něco to né (vždyť vrcholem vzbouření byla Sametová revoluce - to už o něčem vypovídá :oops: :lol: ) …politika v zahraničí taky není úplně terno, ale pořád je to mnohem lepší pohled než tady, hlavně tam ti - co je volí - se umí ozvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
2.3.12 11:13
Holma píše:
A myslím, že tu trochu předbíháme, až se začne propouštět, oni se ti učitelé ozvou. Dítě do školy umístit musíme a nějaké hygienické podmínky jejich docházka splňovat bude muset.

to máš sice pravdu, ale oni nejdřív něco pitomého vymyslí, pak zrealizují a když zjistí, že to nesplňuje nějaké podmínky, tak ty podmínky (hygienické např.) velmi rychle změní např tím, že dané hodnoty můžou být vyšší a jedeme dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Holma
2.3.12 11:24
ynax píše:
Holma píše:
A myslím, že tu trochu předbíháme, až se začne propouštět, oni se ti učitelé ozvou. Dítě do školy umístit musíme a nějaké hygienické podmínky jejich docházka splňovat bude muset.
to máš sice pravdu, ale oni nejdřív něco pitomého vymyslí, pak zrealizují a když zjistí, že to nesplňuje nějaké podmínky, tak ty podmínky (hygienické např.) velmi rychle změní např tím, že dané hodnoty můžou být vyšší a jedeme dál…
…a hygienické podmínky to splňovat bude… :lol: V našem městě už MŠ i ZŠ tyto standardy překročila, město to řeší po svém. Nějaká klička se vždycky najde.
  • Citovat
  • Upravit
1815
2.3.12 11:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
2.3.12 11:29
Clarita píše:
RyBANA píše:

Tak více třeba zde: http://holesovskavyzva.zacit.cz/ .

Plán jsem již trošku nastínila: veřejné zakázky - výběrová řízení vypisovaná přesně na míru stále těm samým firmám; předražené zbytečné průzkumy, když úřad ty data má a můžou je zpracovat jeho zaměstnanci; nechápu příspěvky poslancům na dopravu, jídlo atd - snad z toho platu, co mají, i když v „práci“ vůbec nejsou, by na to měli, ne? Dále vyhozený prachy pro různé agentury pro začlěňování romského etnika, atd, atd, atd…

jo o te holesovske vyzve vim,ono uz to pekne vre i na webu Britske listy,tam jsou dobry clanky

• Citovat
  • Upravit
3270
2.3.12 11:40

Rybano a co je to to „něco“co by se dalo udělat?Protože podle mne jsme my lidi bezmocní.Jen si vem kolik je všelijakých petic,kolibylo stávek,jak to vře na webu..a nic to není platný - tak se teda ptám - co je to to něco??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
2.3.12 11:41

ahoj MMoni - koukám že se zas potkáváme :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
2.3.12 11:54
Holma píše:
Holky a myslíte, že to stát dělá schválně? Jsme zadluženi jako stát až po uši. V minulosti bylo mnoho výhod, podpor, porodné… Jenže někde se na to brát musí. Já myslím, že to stát má spočítané. Samotné se mi to taky nelíbí, v našem městě neumístíte dítě do MŠ a s problémy do ZŠ. Hafo dětí a kdo je bude učit? Ovšem pokud nechceme, aby naše děti a jejich děti žili ve státě na pokraji krachu, tak se něco dělat musí. To jakými prostředky by se to mělo dělat, nad tím uvažovat nehodlám. Můžeme jen nadávat. Nicméně, propuští se ve velkém i v soukromém sektoru a to si myslím, je úplně ten samý případ. Známý pracuje na letišti, celý život opravuje letadla a nikdy nic jinýho nedělal…teď se propouští, co bude dělat? Kam půjdou učitelé?? Na soukromé školy…

Já s tebou souhlasím, tahle vláda ten stát nezadrbala, to se děje už nějakých třeba 40 let, akorát teď to prostě prasklo. To bylo nevyhnutelné. Otázka je, jak z toho ven.

Osobně si teda myslím, že zrovna učitelé by se propouštět nemuseli - ony teď děti nejsou, hlavně na středních školách, ale to se brzy změní. Navíc 17000 je dost vysoké číslo, když to počítám podle údajů z roku 2009 (bez MŠ), tak by se propustilo 15-18 % učitelů (podle toho, jestli počítám VŠ nebo ne). To je zhruba každý šestý, což je docela drsné.

Na druhou stranu chápu, že se stát musí chovat tržně - když budete mít firmu, kde budete zaměstnávat 12 pracovníků, ale platit si budete moct dovolit jenom 9 z nich (případně budete mít jen pro 9 z nich práci), tak co uděláte? Můžete zkusit sehnat další zákazníky (což v případě studentů je nesmysl) nebo si vzít půjčku, abyste jim mohli platit, protože nebožáčci mají hypotéku a dvě děti nebo snížíte platy všem a nebo je prostě propustíte. Víc možností není :nevim:

Já neříkám, že jsem pro, určitě je ještě spousta míst kde se dá ušetřit, hlavně v oblasti veřejných zakázek, ale zase prostě je třeba chápat, že státní kasa není charita. Mně to přijde celé nějak špatně, já bych skoro navrhovala to všecko zrušit a převzít komplet celý systém z nějaké země, kde jim to dlouhodobě funguje :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
2.3.12 11:55

jitkabokule: na webu to vře vždycky :mrgreen: já nevím co, mrkni na jiné země, jak se dav bouří, když se mu něco nelíbí. Jakože nelíbí se mi násilí, rabování, ničení majetku - ale na druhou stranu (za to mě nebijte, jen to jen taková debilní myšlenka) jak víc dokázat těm nahoře, že to myslí (ten dav) vážně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
2.3.12 11:56

Já už politikům nežeru ty řeči, že něco ušetří. Podle mě by se měli naučit nejdřív s těmi penězi efektivně hospodařit…Jak to tady bude vypadat? Lidé bez práce na pokraji chudoby - v lepším případě na sociálních dávkách. V soukromých sférách se začnou snižovat platy, protože na ně zaměstnavatelé nebudou mít…Lidé nemají práci = nebudou utrácet = podnikatelé nebudou vydělávat, nepůjdou na odbyt jejich služby ani výrobky…Klesne porodnost…Už jsem alergická na tu větu „Máme dluhy, musí se šetřit“…Šetřit ano, ale nevidím, že by se nějak efektivně státní dluh snižoval…Myslím, že peníze se prodrbávají a utápějí ve velkém dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1aktak1
2.3.12 11:58

Nedávno byl na novnkách článek, že je jeden úředník na dva hasiče (nějak tak to bylo), to je snad docela zbytečný ne? Tady by se propstit mohlo…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová