Jaký máte názor na propouštění?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
580
2.3.12 09:27

Jaký máte názor na propouštění?

Ahoj. Dneska jsem si pustila internet a čtu: do dvou let propustíme 17 000 tisíc učitelů, spoustu úředníků a tak dále a tak dále. Docela by mě zajímalo, co ti lidé vlastně budou dělat a jak jim stát zaplatí toho půl roku podporu, když takové kvantum lidí nebude odvádět ze svého platu daně, pojištění. Jsem z toho v šoku. Myslím, že nakonec skončíme tak, že největší terno bude mít vlastní baráček a chovat slepice, králíky, čuníka, pěstovat si brambory a zeleninu, protože práce bude málo, nájmy vysoké, jídlo drahé a nekvalitní a spousta lidí skončí pod mostem. Chápu, že stát už nemá z čeho brát, ale co proboha mají ti lidé bez práce dělat a kde jí najdou (když třeba učitelé nic jiného než učit neumí) :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
2.3.12 09:33

mám dojem, že státu je to jedno, prostě jééé ušetříme tím, že propustíme lidi, to je supeeeeer - zajímalo by mě, co na vládě hulí, že tak blbnou. lidi bez práce, ve školách budou chybět učitelé nebo vychovatelé a co to znamená? umím si představit, že můžou pak zrušit družiny, protože nebudou vychovatelky, ve třídách bude opět víc jak 35 žáků, protože nebudou učitelé, kvalita výuky půjde dolů, ale hlavně, že jsme ušetřili. A na vládě si budou tleskat ručičkama a volat huráááá konečně máme tolik peněz, abychom si mohli koupit nové hračky - stíhačky F16.
Naší státní hymnou se stane Pánubohu do oken od Tomáše Kluse, nejoblíbenější pohádkou bude Tajemství staré bambitky a na dračku půjdou historické knížky o defenestraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
2.3.12 09:38

Tomu bych i věřila. Ale nedokážu si představit situaci - jsem učitel třeba matematiky a dějepisu, mám dvě děti, manželka taky učí takové předměty, se kterými se v jiném oboru těžko uplatní, už tak máme malé platy a jedno z nás (nedejbože oba) propustí. Co teď? Rekvalifikovat se? A na co, když se všude propouští. Tak maximálně jít do fabriky k pásu, tam občas dle zakázek ještě nabírají (ale jen do splnění zakázky a pak ahoj). Jsem ráda, že mám před sebou ještě min. dva roky rodičovské. Sice peníze nic moc, ale alespoň něco. Pokud chtějí zrušit porodné, pak za chvíli i tu rodičovskou zkrouhnou, na to bych vsadila své poslední boty. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
2.3.12 09:51

No, ale bohužel v té vládě si už neuvědomují, že pokud lidi nebudou pracovat, nebudou mít z čeho odvádět daně a tím pádem do státní kasičky toho taky moc nepřibude a navíc toho člověka budou muset tou podporou zajistit, no budou muset, nebudou muset, ale copak ten člověk celkově existenčně? V té vládě mě fakt už s… hlavně že pro sebe mají dost :cert: oni utrácejí za samé kraviny a pí… až to neni hezký, to, aby začali šetřit nejprv u sebe a pak dělali další škrty to je zřejmě nenapadne. No bodeď by je to napadlo, když jednou šelma přičuchne k masu, tak už se ho chtít vzdát nebude! Vyházet je všechny, už takhle některé platy stojí za starou belu, navíc chtějí opět zdražovat. Jó škrty, ale co ty důsledky??? Lidi to nebudou mít z čeho zaplatit, poroste ještě víc utahování si opasků, aby rodina vůbec uživila děti. Proboha, kde to jsme??? Hlavně, že oni mají namaštěný kapsy a ty občane, starej se jak chceš, běž se klidně pást, my o tebe zájem nemáme, ale koukej platit!!! Už takhle je plno nezaměstnaných a zadlužených lidí co žijou jen tak tak! Platíme daně ze všeho jak mourovaný, ve státní kase stále chybí! Platíme si sociální, ale není na důchody! Platíme si zdravotní pojištění, ale zdravotní péči si musíme ještě připlatit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
2.3.12 09:55
ynax píše:
mám dojem, že státu je to jedno, prostě jééé ušetříme tím, že propustíme lidi, to je supeeeeer - zajímalo by mě, co na vládě hulí, že tak blbnou. lidi bez práce, ve školách budou chybět učitelé nebo vychovatelé a co to znamená? umím si představit, že můžou pak zrušit družiny, protože nebudou vychovatelky, ve třídách bude opět víc jak 35 žáků, protože nebudou učitelé, kvalita výuky půjde dolů, ale hlavně, že jsme ušetřili. A na vládě si budou tleskat ručičkama a volat huráááá konečně máme tolik peněz, abychom si mohli koupit nové hračky - stíhačky F16.
Naší státní hymnou se stane Pánubohu do oken od Tomáše Kluse, nejoblíbenější pohádkou bude Tajemství staré bambitky a na dračku půjdou historické knížky o defenestraci.
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
hlavně aby tam byl návod :think: :think: :think:
jinak veliký souhlas,velice trefně napsané.Oni si neucpou největší díry kudy jimty prachy letí..oni budou brát nejslabším,postiženým,rodinám s malýma dětma kdy máma horko těžko sežene práci tak aby to zkombinovala s hlídáním..a tak dále…ale dál budou praktikovat předražené zakázky protože je to kamárádova firma a politik dostane miliony za to že mu ji dohodí..co na tom že trojnásobně dražšínež by to udělal někdo jiný…a tAK DÁLE A TAK DÁLE.fuj.
ALE CO S TÍM?????CO MŮŽEM UDĚLAT?? hlavně nepište že chodit k volbám neb ta strana která zvítězí ještě nemusí být ve vládě…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
2.3.12 09:56

je to desne misto toho aby ty mista vytvareli a podporovali a tim padem slz penize do statni kasy tak budou platit socialni davky protoze mista nejsou. manzel hleda praci uz pul roku. v oboru sice na nekaky pohovor jde ale je tam dalsich 30 chlapu a predtim cca 100 zivotopisu a kdyz zkousi mimo obor tak ani neodpovi na zivotopis.
desna doba a lepsi casy bohuzel nevidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
2.3.12 09:56

jde to tady do kytek v tomto státě.Já nějak už ani nereaguji na to všechno co se tu děje.Už nějak nechci.Věčně ve stresu z budoucnosti atd.Hlavně že jsme přispěli na Euro,když ho tu nemáme.Ale dělit se umíme to se musí uznat.Je mi z nich tam výš na :poblion: :poblion:
Všechny nás čekalo utahování si opasků,ale tohle mi přijde spíš uškrcení se na opasku.Školy přijdou o učitelé,do školek už takhle je obtížné dostat dítě,nezaměstnanost,teď něco zase řeší s důchodci,zdražování všeho.A pánové se jen šklebí, a žijí si jak prasata v žitě.
:pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
2.3.12 09:58

ja chapu ze se setrit musi jimak my v duchodu nedlstaneme ani korunu, ale sere me, ze miliardy nekde mizi a oni tahaji miliony z nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
2.3.12 10:00
Hako píše:
jde to tady do kytek v tomto státě.Já nějak už ani nereaguji na to všechno co se tu děje.Už nějak nechci.Věčně ve stresu z budoucnosti atd.Hlavně že jsme přispěli na Euro,když ho tu nemáme.Ale dělit se umíme to se musí uznat.Je mi z nich tam výš na :poblion: :poblion:
Všechny nás čekalo utahování si opasků,ale tohle mi přijde spíš uškrcení se na opasku.Školy přijdou o učitelé,do školek už takhle je obtížné dostat dítě,nezaměstnanost,teď něco zase řeší s důchodci,zdražování všeho.A pánové se jen šklebí, a žijí si jak prasata v žitě. :pocitac: :zed:

tloustnou,šklebí se lidem téměř do ksichtu,prezident se o lidech vyjádřil jako o „lúze“tak já nevím kam až toto může zajít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
2.3.12 10:02
marieondatra píše:
ja chapu ze se setrit musi jimak my v duchodu nedlstaneme ani korunu, ale sere me, ze miliardy nekde mizi a oni tahaji miliony z nas.

neee kdyby jim neutíkaly ty jejich pruštrované zkorumpované miliardy tak se šetřit nemusí,alepon ne tak brutálně.
jenže je zto holt lepší oškubat cizí lidi kterří se nemůžou bránit, než sám sebe že ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
2.3.12 10:05

Jitko, být tebou to ani vědět nechci, ale jednou dopadnem hoooodně špatně a myslím, že ta doba neni už moc daleko :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
2.3.12 10:05

Chápu, že stát už nemá z čeho brát, ale co proboha mají ti lidé bez práce dělat a kde jí najdou (když třeba učitelé nic jiného než učit neumí)

Asi jsi to tak nemyslela, ale z první části věty mě může vzít čert. Stát nemá už z čeho brát? A můžou snad za to obyvatelé tohoto státu? Stát už nemá kde brát, protože hospodaří katastrofálně s vybranýma financema, část je rozkradená, část směřuje do soukromých firem těch nahoře, jejich kamarádům, jak si jinak vysvětlit předražený zakázky a pod. PromiŇ, musela jsem na tohle reagovat, jelikož jsem na celou situaci v poslední době totálně nas…á a tohle s probouštěním učitelů je jen další hřebíček do rakve, jak pohřbít celou republiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
2.3.12 10:15

tak když si to shrneme jo?
jídlo - nekvalitní plné chemikálíí a náhražek různého původu(kdoví co jednou budou jíst dnes malé děti a jestli vůbec budou plodní) školství - už ted naše děti v porovnání s jinými zeměmi vycházejí špatně(proto propustíme učitele,asi to dělají blbě nebo co)
zdravotnictví - platíme si pojištění,doplácíme na léky,platíme v nemocnici jak mourovatí,jsou dokonce lidi které to zruinovalo(ale je to málo,dej občane víc!!ještě víc!!dej vlastně všechno co máš a stejně to nebude stačit)
Práce - stále se mluví o tom že je drahá pracovní slía s čímž lze jen souhlasit - ale - kdo to může změnit?občan?ne vláda - a proč to neudělá?asi má nějaká svá želízka v ohni že to dělat nechtějí.Nebo neumějí ?to fakt nevím.
napdadá vás ještě nějaké „pozitivum“žití v tomto státě??tak sem s ním :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
2.3.12 10:21

Pro mě bylo vždycky největší terno mít baráček, vypěstovat si zeleninu, ovoce, chovat králíky, slepice a vlastně všechno zvířectvo.Taky spoustu dětí… :srdce: neměnila bych to ani za nějakou manažerku se 100000 platem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3833
2.3.12 10:22

už takhle je učitelů málo, kvalitních ještě míň.. jsem zvědavá, kdo jednou bude naše děti učit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová