Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Broikai něco podobnýho jsem Teri chtěla taky napsat ![]()
Teri protože se milíbí jak máš kuchyň jak by si ty barevně dořešila tu naši? jestli chceš aby se ti to nepletlo tak ti to pošlu do sz, teda jestli máš nato chuť a čas.
Brokiano no ono je to se mnou taky někdy na štíru, nápady nejsou vždy
ale snažím se poradit, jak to vidím já. I když ne vždy se to pak realizuje nebo ne vždy se můj nápad líbí. Fajn je radit lidem, co mají stejný vkus, jen neví jak na něj. Ale třeba když má někdo jiný styl, tak pak se těžko radí. Ale i tak se snažím
Tak třeba tě to moje inspirovalo a ještě upustíš od nátěru ![]()
TeaTereza píše:GAZOLDA píše:Myslíš, tvrzené to co se rozsype na ty kousíčky, když se rozbije? Já jsem se domluvila se sklenářem, řekla jsem co chci a řekl, že to v pohodě stačí 5-6mm sklo, žáru odolné. Že bych do toho muselá jooo hodně praštit, aby se to rozbilo. Což je fakt, protože takové běžné „rány“ to v klidu zvládá. Říkal, kdybych měla strach, že to může podlepit fólií, že by se udělal pavouk, ale nakonec jsem říkala, že to dáme obyč. a jsem max. spokojená
no moc pěknéale to není tvrzené sklo né?
jo jo tak to není tvrzené, jako vystudovaná sklářka doporučuji podlepit ![]()
Ilco, muzes poslat obrázek, kouknu a třebas mě něco napadne…ale jak říkám, ne vždy se podaří něco vymyslet
a taky ze lepší jsou vidět věci v kontextu a na živo… ![]()
GAZOLDA píše:TeaTereza píše:jo jo tak to není tvrzené, jako vystudovaná sklářka doporučuji podlepitGAZOLDA píše:Myslíš, tvrzené to co se rozsype na ty kousíčky, když se rozbije? Já jsem se domluvila se sklenářem, řekla jsem co chci a řekl, že to v pohodě stačí 5-6mm sklo, žáru odolné. Že bych do toho muselá jooo hodně praštit, aby se to rozbilo. Což je fakt, protože takové běžné „rány“ to v klidu zvládá. Říkal, kdybych měla strach, že to může podlepit fólií, že by se udělal pavouk, ale nakonec jsem říkala, že to dáme obyč. a jsem max. spokojená
ja to mám nepodlepené 3 roky a uplne v pohode. jak rikam to sklo tam naní namáhané. jde spis o pocit, ze kdyby tak by se to nevysypalo… ![]()
TeaTereza píše:GAZOLDA píše:ja to mám nepodlepené 3 roky a uplne v pohode. jak rikam to sklo tam naní namáhané. jde spis o pocit, ze kdyby tak by se to nevysypalo…TeaTereza píše:jo jo tak to není tvrzené, jako vystudovaná sklářka doporučuji podlepitGAZOLDA píše:Myslíš, tvrzené to co se rozsype na ty kousíčky, když se rozbije? Já jsem se domluvila se sklenářem, řekla jsem co chci a řekl, že to v pohodě stačí 5-6mm sklo, žáru odolné. Že bych do toho muselá jooo hodně praštit, aby se to rozbilo. Což je fakt, protože takové běžné „rány“ to v klidu zvládá. Říkal, kdybych měla strach, že to může podlepit fólií, že by se udělal pavouk, ale nakonec jsem říkala, že to dáme obyč. a jsem max. spokojená
No asi teď dáme nátěr-za měsíc se stěhujem a chybí snad skoro vše dodělat…ještě nemáme ani koupelnu,schody,podlahy…kuchyň je objednaná…No takže mazec
Obývýk,celou koupelnu,schody jedem teprve vybírat…No mazec
už teď je mi zle ![]()
Brokianaa: měsíc je ještě spoustu času. Důležité je aby měl člověk aspon nějakou představu a tu pak zrealizovat. Nejhorší je nemít představu a pak se plácat od krámu ke krámu a vybírat co momentálně je a co se momentálně líbí. Pak je to ve finále děsný mišmaš ![]()
Ale tak asi promyšlené to máte! A nejdůležitější je mít postel, sedačku, jídelní stůl a kuchyň. zbytek se dá zařizovat až po stěhování. Tak žádný stres! Nemusí hned být vše ![]()
Brokianno, já už to řeším od jara - měla jsem jasnou představu o nábytku do celého bytu, jenže jsem se brutálně sekla s podlahou
Takže nakonec jsem ve velkoobchodu s dýhami strávila půl dne, kdy jsem řešila, aby se to hodilo k podlaze a nestál mě metr dýhy třeba tři litry..
No sranda největší a přítel na hadry, ale tak teď už stačí jen vyrobit..
Tak byt už je kompletně přebouraný, vyštukovaný, s vylitými podlahami, takže malovat - nakoupila jsem Dulux barvy a sekla se v ložnici, která má fakt nechutně zelenou stěnu a vypadá to, že i v koupelně - chtěla jsem tam k bílým obkladům barvu vínového sametu a barva mi přijde moc růžová
Ale ještě není natřeno, přítel mě uklidňuje, že to v tom malém tmavém prostoru vyjde.. Asi se mu to už nechce přemalovávat ![]()
Co se mi povedlo a bohužel na to nejsem vůbec hrdá, je kuchyň a obývák - protože tam jdou barvy, které jsem už jednou použila v jiném bydlení ![]()
Jestli můžu doporučit, tak pokud máš ráda barvy a změny, tak jdi do co nejnenápadnějšího nábytku, obkladů a podlah a barvy, vzory, atd.. nech na stěny - ty kdykoli přemaluješ/přetapetuješ, ale vybouchávat dlaždičky nebo kupovat/vyrábět nový nábytek či podlahu…
Docela drahá sranda.
Teo, vypadá to, že jsi do kuchyně vybrala stejné úchyty, co mám taky v merku - takové velmi úzké, jednoduché a v místě, kde se zalamují ke skříni, se rozšiřují - není to do pravéo úhle.. Jsou to ony? Aspoň vidím, jak to vypadá na skříni ![]()
Amber: Jojo ono sladit dřeva (nábytek, podlaha, dveře atd.) je fakt oříšek. člověk musí mít celkovou představu. Právě to je ono. Když člověk nakupuje postupně bez celkové konkrétní vize, tak nastávají tyto problémy. Vím sama, že se snadno nechám něčím unest a hned bych to kupovala, ale to bychom měli doma skladiště
a to v našem malém bytě si nemůžu dovolit
Jak píšeš, nejlepší je mít velmi neutrální nábytek, pak se snadno mění ostatní a nevyjde to tak draho ![]()
Co se týče úchytek tak to asi nebudou ty co popisuješ. Moje jsou kulaté tyčky a u krajů jsou destičkama přichycené ![]()
To ani ne.. To jsem už viděla na začátku, jak to má vypadat - jenže jednu věc máš představu a druhou pak partnera, který ti začně vykládat, jak je to všechno drahý.. A ono i od stejného druhu je každá dýha jiná, pak máš rozdíl mezi dýhou a laminem, laminem různých firem.. Takže si něco najdeš, uděláš představu, do toho ji díky partnerovi mírně zkoriguješ, pak do tebe začne hustit, že tamhle mají slevy, takže okamžitě hned teď musíš vybrat podlahu, aniž bys měla vzorek dýhy.. A průser je na světě
Takhle jsem mimo jiné koupila do koupelny blbý vypínače - v celém bytě mám kovové, snad dekor hliníku nebo nevím, co, aby to ladilo s úchyty na dveře - a neuvědomila jsem si, že koupelna je obložena bíle a nad tím má být stříbrný vypínač ![]()
Jinak dveře jsem si prosadila skleněný šoupačky, do koupelny a wc budou z předsíně zrcadlový. A právě přítel mi na tom vysvětlil to tvrzený sklo - to se dělá tak, že mezi dvě skleněné desky se nalepí nějaká folie a na hranách se to zbrousí tak, že to vypadá jako jedna deska.. Efekt je ten, že když do toho něco hodíš, tak se to nevysype, ale popraská do pavučiny - takže pro dítě dobrý… nemže to zranit (ale za linkou je to jedno, tam ti dítě nevleze).
No a tak díky tý blbý podlaze, co jsme tak báječně koupili ve slevě (chtěla jsem dýhovou plovoučku, místo toho mám lamino
), budu mít nábytek v kombinaci vysoký lesk s čely skříní nikoli v ořechu, ale v zebranu - a ještě jenom jedna konkrétní várka, která tak nějak kresbou i odstíny ladila s tou plovoučkou - mám toho 17 m, takže akorát tak na kuchyň, ložnici už teda nevím, z čeho přítel udělá, protože, jak říkám, byla to jedna várka (asi jeden strom nebo co) a další už se taky s podlahou trochu třískaly.. ![]()
A to je jenom blbej byt, neumím si představit, jak dopředu zařizujeme celý barák.. Mimochodem - kuchyň jsem vymyslela, nakreslila.. udělaly se podle toho rozvody.. předvánoční výprodeje v OK, tak jsme jeli koupit spotřebiče a přesně ta jedna jediná veliká lednice, co se mi hodí.. jsme ji koupili, otvírá se přesně na opačnou stranu, než potřebuju, takže ji nemůžu dát tam, kde měla být a díky tomu se předělává celá kuchyň a přítel už běsní
![]()
Takový blbosti, který si člověk musí uvedomit předem.. ![]()
Koukám, že jsi to měla veselý. No jak se do toho začne montovat chlap tak je to vždycky špatně. Teda jak kterej. Můj naštěstí má stejný vkus a věří mi, takže když řeknu tohle nebo tohle, tak to tak je
a co se týče peněz, tak ty řeším já
mám vždycky radost když je něco suprové a ještě za skvělé peníze. Takže v tomhle v klidu ![]()
Tyjo a co je to za lednici? U většiny lednic jde otevírání přehodit na druhou stranu!?
Měli byste to vyřešit přehozením pantů u lednice než překopávat celou kuchyň ![]()
jojo většina lednic má jakýmsi plastíkem schovaný panty a mělo by to jít ikdyž to vypadá že ne. Bych se poptala vobchodě.
Brokain jé tak to jste natom podobně,my teda asi ještě míň než vy, konečně nám vyschly podlahy a já můžu konečně zítra začít penetrovat sádroše a pak líčit celej barák na bílo. Ze začátku nechci vžádným pokoji barvu chci vše bílé = čisté, až mě to omrzí tak to změním,ale vzhledem ktomu že máme obytné plochy 300m i se sklepama tak mám co dělat.
No a představu mám o bytě takovou, přízemí chci čát kuchyně + obyvák nějakou tmavší plovoučku , ale nevím čím začít jestli se řídit podle barvy dveří a zábrubní takto a nebo podle kuchyně ještě nemámjasno jestli kombinace bílé se tmavou nebo se světlou . no mám aji malinko strach že než položímeplovoučku a dlažbu (tu bych do kuchyně vybírala asi nejsvětlejší odstín co by se objevil v plovoučce) tak ikea zase změní plány a přestane něco dělat, jako loni mipřestaly dělat dvířka polarnebo jak se jmenovaly, mám totiž kuchyň navrhlou už asi 3 roky protože po mě chtěli umýstění vody … a hodně věcí si děláme samy tak to trvá ohodně dýl ![]()
Teo pošluti ty moje „výtvory“