Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No tak dnes jsem se dozvěděla,že z vrchu se stihne akorát maximálně koupelna a to ještě kdoví jestli - no super
Spát budem v obýváku. Jsem ale ráda,že bude (doufám) aspoň ta kuchyň. Nejhorší je,že nebudem mít skříně,protože ty se budou dělat do podkroví do šikmin. A jsem zvědavá jak to budu dělat s malým kterého teď ze všeho nejvíc baví vyndávat věci ze všech šuplíků atd…
No s tím dřevem mám právě taky problém ho sladit
to nechávám na chlapovi,já si to neumím představit. Nejhorší je,že jsme tak nějak zapoměli jakou barvu bude mít naše pracovní deska-byli jsme na něčem rozhodnuti,ale nakonec jsme to změnili… Myslím,že taková melírovaná tmavě hnědá se světlejší hnědou. Parapety máme třešeň a vůbec nevím jakou dát podlahu a schody
Nemáte někdo tipa na levného výrobce schodů
? A taky nevím jaký nábytek k tomu…aby to i ladilo s kuchyní,ale zas bylo poznat že je to už obyvák…a taky potřebuju úložný prostor a nemám to na holé stěně,ale u stěny kde je okno a pod ním topení…Bude to muset být rozkouskované…
Jo a ktěm barvám - proto nechci kachle,protože mám ráda když vím,že to můžu změnit - že to není definitivní
Navíc manžel je bývalý malíř pokojů,tak si s tím vyhraje…
Já už to chci mít za sebou!
Brokain já už bych taky chtěla bydlet, Syn mi už 3 noc zdrhl vedle k babičce (bydlíme u tchýně ve vlhké staré části domu) no a spáváme všichni 4 v ložnici a malej mi dneska řek že ho Domča budí jak řve
tak už aby měli každej svůjpokojík nebo aspoň on
ale mi ještě ani nemáme dodělanou garáž, chybí nám tam vrata ![]()
Jinak manžel minechává v interieru volnou ruku, zasahuje jen když se mu opravdu něco nelíbí. Okna naštěstí máme zevnitř bílá tak je nemusím sničím kombinovat,jo a došli jsmena průšvih že nám nějak moc vystoupala v kuchyni zem tak budu ráda když budu mít místo parapetu u okna rovnou prac plochu která bude jen zasahovat k oknu, tady je schudeček ale já to budu mít vše v jedné rovině z jednoho matroše http://media.novinky.cz/…l1-013yn.jpg
Okna jsou zevnitř taky bílé,ale parapety třešeň… Nechtěla jsem bílé parapety,jde na tom všechno vidět…
Ilco: nevím jaký máš půdorys kuchyně a obyváku. Jak je kuchyň oddělená nebo neoddělená od obyváku. Každopádně,já bych asi plovoučku sladila s dveřmi popřípadě o odstín tmavší než dveře. Pak kuchyň přiblížit dveřím. V Ikei je super, že můžeš koupit od každých dvířek po jednom kuse a pak popasovat, zda bude vyhovovat více to nebo ono (pak nepasující bezproblému vrátit). Pokud máš kuchyň s obyvákem hodně spojený, tak je pak pěkné, když nábytek v obyváku ladí s barvou dřeva v kuchyňi. Popřemýšlet dopředu, zda se v tom nebo nebo onom dekóru dá sehnat i obyvákové vybavení. Pak bych zvážila, zda dlažbou (zase píšeš světlou) chceš opravdu takto razantně opticky oddělit kuchyň od obyváku. Je pěkné, pokud je obyvák opravdu spojen s kuchyní, nechat pouze jednu barvu podlahy, nejlepe i jeden druh. Dnes už jsou plovoučky co jsou vhodné i do namáhaných prostor jako jsou kuchyně. Btw. neuvažovali jste o linu? ![]()
ilca píše:
Brokain já už bych taky chtěla bydlet, Syn mi už 3 noc zdrhl vedle k babičce (bydlíme u tchýně ve vlhké staré části domu) no a spáváme všichni 4 v ložnici a malej mi dneska řek že ho Domča budí jak řvetak už aby měli každej svůjpokojík nebo aspoň on
ale mi ještě ani nemáme dodělanou garáž, chybí nám tam vrata
Jinak manžel minechává v interieru volnou ruku, zasahuje jen když se mu opravdu něco nelíbí. Okna naštěstí máme zevnitř bílá tak je nemusím sničím kombinovat,jo a došli jsmena průšvih že nám nějak moc vystoupala v kuchyni zem tak budu ráda když budu mít místo parapetu u okna rovnou prac plochu která bude jen zasahovat k oknu, tady je schudeček ale já to budu mít vše v jedné rovině z jednoho matroše http://media.novinky.cz/…l1-013yn.jpg
Pracovní deska rovnou od okna je super věc. ono vůbec okno v kuchyni je skvělé! Strašně se mi to líbí a právě, když je napojená na to prac. deska tak je to fakt super. A Ilco, vy chcete takovou tmavou desku? ![]()
Brokianaa píše:
Okna jsou zevnitř taky bílé,ale parapety třešeň… Nechtěla jsem bílé parapety,jde na tom všechno vidět…
Broki: Výrobce schodů fakt neznám
Holky, ale jak tak koukám, tak s dřevem je fakt problém. Ono i když je to třeba třešeň, tak každá třešeň je jiná.Každý výrobce má jinou.. Cím víc dřeva, tak tím je to složitěší. Dřevo je pěkné a dělá domov útulným, ale musí to být fakt promyšlené a sladěné. Já preferuji hodně neutrální a světlé barvy nábytku i podlah.
My budem mít lino v kuchyni i v obýváku…v podstatě je to jeden prostor oddělený stěnou.Ten obývak budu muset dost promyslet…Nechci moc tmavý nábytek kvůli prachu…
Broki: No my máme právě plovoučku, i když teda jen v bytě, ale hrozně mě štve. Je dost hlučná a když je malinká nerovnost, tak pak povolí „zámky“ a jakoby tam začne vrztat. Navíc co ji mají známý v baraku, tak je i dost studená.U nás v bytě ne, tu je celkem příjemná. Ale kDyž dnes vidím, ty nádherný dekory lina a jsou fakt i hodně kvalitní, tak bych šla jedině do lina! Vypadá jak plovoučka, ale nikde se nerozpadá, nikde nevrže, je tichoučka a příjemně teplá.
Takže myslím, že dobře děláte! Tmavý nábytek, jojo na prach jak dělaný ![]()
Navíc nevím jak vyřeším toto: na stěně kde budem umisťovat obývací „stěnu“ tak uprostřed je okno a pod ním topení… Před topení tudíž nic nedám… Bude to takové hodně rozkouskované…
Brokianaa píše:
Navíc nevím jak vyřeším toto: na stěně kde budem umisťovat obývací „stěnu“ tak uprostřed je okno a pod ním topení… Před topení tudíž nic nedám… Bude to takové hodně rozkouskované…
A tak jak tam chceš dávat stěnu? Jako s televizi? NEbo jak? Moc nechápu…
Chtěla bych něco takového - http://www.maxhome.cz/…-ii-svestka/ Ale to jaksi nemůžu postavit před topení
Takže budu bohužel muset nakoupit nějaké skřínky a prostě je rozestavit… Stěnu co je naproti gauče má uprostřed okno…ale ta stěna je zase delší než ta před kterou stojí gauč. No a po levé straně je balkon a po pravé stěna a část schodů…Takže budu moct dát nábytek vedle okna (tam bude i tv) pak je okno a pak zas stěna a tam budumoct dát nábytek i do rohu…ale spíš ne,spíš jsem uvažovala ať tam zůstane i místo na hračky pro malého a pod schody musím dát další skřínku-kvůli úložnému prostoru… Nevím jak to popsat,blbě se to popisuje aby sis mohla představit ten prostor ![]()
TeaTereza píše:
Amber: Jojo ono sladit dřeva (nábytek, podlaha, dveře atd.) je fakt oříšek. člověk musí mít celkovou představu. Právě to je ono. Když člověk nakupuje postupně bez celkové konkrétní vize, tak nastávají tyto problémy. Vím sama, že se snadno nechám něčím unest a hned bych to kupovala, ale to bychom měli doma skladištěa to v našem malém bytě si nemůžu dovolit
Jak píšeš, nejlepší je mít velmi neutrální nábytek, pak se snadno mění ostatní a nevyjde to tak draho
Co se týče úchytek tak to asi nebudou ty co popisuješ. Moje jsou kulaté tyčky a u krajů jsou destičkama přichycené
TeaTereza píše:
Amber: Jojo ono sladit dřeva (nábytek, podlaha, dveře atd.) je fakt oříšek. člověk musí mít celkovou představu. Právě to je ono. Když člověk nakupuje postupně bez celkové konkrétní vize, tak nastávají tyto problémy. Vím sama, že se snadno nechám něčím unest a hned bych to kupovala, ale to bychom měli doma skladištěa to v našem malém bytě si nemůžu dovolit
Jak píšeš, nejlepší je mít velmi neutrální nábytek, pak se snadno mění ostatní a nevyjde to tak draho
Co se týče úchytek tak to asi nebudou ty co popisuješ. Moje jsou kulaté tyčky a u krajů jsou destičkama přichycené
tak sem se chtěla opět přidat do diskuze, ale potomto výroku jdu raději něco dělat ![]()
navrhováním interiérů jsem se živila a 99% lidí má stejný názor ![]()
to nechcete být originální
![]()
inspirujte se třeba v minulosti moderní umění, kubismus, art deco… ![]()
trochu života a barev do neutrálníhourbanismu
![]()
Gazolda: To že jsi měla na sklárce dějiny umění a zmrzla jsi v secesi, neznamená že víš všechno. Neutrálníurbanismus, jak píšeš, může být plný barev i rozmanitosti. Neutrální nábytek přece má inspiraci ve funkcionalismu a my ho doma kombinujeme s barvou a životem.
HOLKY MRKNŠTE NA http://www.fotogaleriekuchyne.cz/…ialu-kuchyne
![]()